EL - Zvezda igra za ostvarenje sna: Arena čeka Top 8!

Košarkaši Crvene zvezde od 20 časova u Beogradskoj areni igraju sa Darušafakom u meču u kojem bi im pobeda donela plasman u Top 8 fazu Evrolige.

Košarka 31.03.2016 | 17:00
EL - Zvezda igra za ostvarenje sna: Arena čeka Top 8!

Crveno-beli imaju skor 7-5 – trijumf više i bolji međusobni skor od petoplasiranog Anadolu Efesa, pa im je još samo jedna pobeda potrebna za prolaz dalje.

Sa druge strane, Darušafaka je izgubila šanse za prolaz dalje, a do sada je upisala tri pobeda, uključujući i onu nad Zvezdom u Istanbulu (69:66).

“Imali smo jako težak raspored utakmica i putovanja – nije bilo nimalo lako, ali uspeli smo to da iznesemo do kraja. Sjajno je što smo polufinale ABA lige rešili u dva meča, a sada nas čeka velika utakmica sa Darušafakom. Nadam se da ćemo posle nje svi biti zadovoljni“, rekao je krilni košarkaš Zvezde Marko Simonović i dodao:

“Uspeli smo malo da se odmorimo i da se oporavimo. Pojavile su se bile i sitne povrede, što je normalno u takvom ritmu. Skupićemo smagu i odigraćemo maksimalno – moramo da ’cepamo’ odbranu što jače, to će biti ključ. Siguran sam da će biti sjajna atmosfera“.

Utakmicu u Beogradu pažljivo će pratiti i u Efesu, pošto im samo poraz Zvezde ostavlja šansu za plasman dalje. Plejmejker crveno-belih Vasilije Micić ističe da su u ekipi svesni toga i da žele već sada da završe posao.

“Naš entuzijazam, energija i želja biće ključni – ovakva prilika ne pruža se često u životu, moramo da je iskoristimo. Po imenima je Darušafaka u četiri ekipe u grupi, ali hemija im nije bila jača strana u ovoj fazi Evrolige. Ipak, odigrali su dobro nekoliko utakmica, na nekima su i nesrećno izgubili, a nas su pobedili i imamo želju da se revanširamo“, kaže 22-godišnji plej.

Micić naglašava da su pobede nad Cedevitom i Unikahom dale ekipi samopouzdanje, kao i da je igranje sa imperativom trijumfa već normalna stvar za crveno-bele.

“Ne osećamo pritisak jer smo već odigrali mnogo ovakvih utakmica sa etiketom ’najvažnije u sezoni’. Navikli smo se da igramo sa tim bremenom“, objašnjava Micić.

Iako je plej-of nadohvat ruke, u Zvezdi ne razmišljaju o potencijalnim protivnicima.

“Tu postoji hiljadu nekih kalkulacija, za sada mi se čini da bismo igrali sa Laboral Kučom ili sa CSKA. Ali polako, prvo mi da dobijemo ovo, pa ćemo videti za ostalo“, kaže Simonović.

Uprkos tome što više nema šanse za prolaz dalje, Darušafaka se neće tek tako predati.

“Bila nam je ovo prva sezona u Evroligi i ostvarili smo primarni cilj – plasman u Top 16. Izgubili smo nekoliko mečeva na jednu loptu i zato nismo kandidati za ple-of. Zvezda je veoma jaka kod kuće, ali voleli bismo da napravimo iznenađenje“, kaže krilni košarkaš Metin Turen.

Beogradska arena, 20 časova, utakmica za prolaz među osam najboljih timova Evrope, Crvena zvezda – Darušafaka.

Evroliga – grupa E – Top 16:

18.00 Lokomotiva Kubanj – Unikaha
20.00 Crvena zvezda – Darušafaka

petak:
19.30 Fenerbahče – Anadolu Efes
20.45 Panatinaikos – Cedevita

Tabela:
1. Fenerbahče 10/2
2. Lokomotiva Kubanj 8/4
3. Panatinaikos 8/4
4. Crvena zvezda 7/5
5. Anadolu Efes 6/6
6. Unikaha 3/9
7. Darušafaka 3/9
8. Cedevita 3/9

Komentari / 0

Ostavite komentar