Ослобођен по свим тачкама оптужнице

Хашки трибунал је изрекао првостепену ослобађајућу пресуду Војиславу Шешељу и навео да лидер СРС није крив ни по једној тачки оптужнице за ратне злочине.

Србија 31.03.2016 | 23:02
Ослобођен по свим тачкама оптужнице

Шешељ, који није био на изрицању пресуде, био је оптужен за злочине против човечности и кршење закона или обичаја ратовања.

Председавајући Претресног већа Жан Клод Антоанети је рекао да Тужилаштво није пружило довољно доказа ни по једној од девет тачака оптужнице и изрицање пресуде је закључио речима: "Војислав Шешељ је слободан човек".

Веће је по само једној тачки оптужнице донело једногласну одлуку, док је Флавија Латенци у осам случајева имала издвојено мишљење.

Антоанети је претходно рекао да Тужилаштво није изнело довољно правних аргумената за потврду оптужнице о злочинима против човечности, а током образлагања ослобађајуће пресуде више пута је указивао на лош рад Тужилаштва.

Наведено је и да Тужилаштво није пружило довољно доказа за постојање удруженог злочиначког подухвата, као и да је циљ договора била одбрана Срба, а не прогон Хрвата.

Првостепена пресуда изречена је четири године од завршетка суђења, а Шешељ, који је био оптужен за злочине над Хрватима и муслиманима у Хрватској, Војводини и БиХ од 1991. до 1993, отишао је добровољно у Хаг 2003. године.

Тужилаштво је у својој завршној речи раније предложило суду да Војислава Шешеља осуди на казну затвора од 28 година, док је Шешељ тражио ослобађајућу пресуду.

Шешељ се терети на основу индивидуалне кривичне одговорности за прогоне, депортације, убиства, мучења, безобзирно разарење, уништавање или наношење штете установама посвећеним религији и образовању, као и за пљачкање јавне или приватне имовине.

Према наводима оптужнице, он је планирао, наредио, подстицао, починио и на други начин помагао и подржавао планирање, припрему или извршење тих злочина. Наводи се да је Шешељ заговарао политику уједињења “свих српских земаља” у хомогену српску државу, о којој је говорио као о "Великој Србији".

Председавајући Претресног већа Жан Клод Антоанети је поновио да се Шешељ терети за ширење ратне пропаганде и регрутовање добровољаца који су починили убиства над Хрватима и Муслиманима.

Тужилац не тврди да је Шешељ био војни старешина, већ му приписује велика овлашћења у зонама сукоба која је посећивао да би јачао морал бораца, као и да је у оквиру странке основао ратни штаб, да је био обавештаван о акцијама и да је додељивао одликовања – чинове војводе.

Оптужница садржи девет тачака, три се односе на прогон, депортацију и нехумана дела, а шест тачака на убиство, мучење, безобзирно разарање села, хотимично уништавање објеката посвећених религији и пљачкање јавне и приватне имовине.

Већина чланова Већа је дошла до констатације да Тужилаштво прави разлику између кривичних дела које је починио Шешељ и дела која су почињена у оквиру злочиначког подухвата, али није доследно до краја, па се стиче утисак да је Шешељ по свим тачкама оптужен за злочиначки подухват.

Судија је истакао и да тужилац недоследно користи термине "насиље" и "злочин".

Антоанети је истакао да већина чланова Већа жали што је Тужилаштво имало минималистички приступ и што је нарушило принцип одбране Шешеља, као и да је Веће било приморано да следи пут којим је кренуло Тужилаштво, уз потоње потешкоће да расплете неуравнотежене закључке.

Председавајући је рекао да нема довољно доказа да је Шешељ био повезан са паравојним формацијама српских добровољаца, као и да нема доказа о хијерархијској вези Шешеља и Српске гарде.

Додато је и да паравојне формације нису биле под утицајем Шешеља после придруживања редовним јединицама ЈНА.

Антоанети је истакао да Тужилаштво није доказало да је несрпско цивилно становништво било нападано у Вуковару, Зворнику и другим местима у току периода на који се односи оптужница, као и да није јасно доказано да су цивили били масовно на мети.

"Тужилац је изнео опште тврдње које нису поткрепљене доказима", додао је Антоанети.

Истакао је и да докази не доказују да се у Хртковцима радило о организованом нападу на хрватско становништво, као и да је већина чланова Већа констатовала да Шешељ није директно учествовао у протеривањима Хрвата из Хртковаца, као и да Тужилаштво не би требало да захтева директну, већ индиректну одговорност за прогон.

"Не постоје правни аргументи за било какву кривичну одговорност за злочине против човечности", навео је Антоанети.

Судија је додао и да Тужилаштво није дало довољно доказа за злочине убиства несрпских заточеника код Сарајева, мучење код Зворника, пљачкање приватне и јавне имовине у Вуковару, као и да већина чланова Већа не сматра да је утврђено разарање које није оправдано ратом.

"Циљ договора је одбрана Срба, а не почињење злочина".

Антоанети је казао да тужилац није пружио довољно доказа да би се утврдило да је Шешељ крив за убиство у Црној Реки, окрутно поступање на Овчари и у складишту Велепромета, мучење у Вугошћу, убиства у околини Сарајева и пљачке код Вуковара.

Истиче се да су се све зараћене стране припремале за рат како би сачувале територије за које сматрају да су њихове, као и да се није радило о једностраним потезима српских агресора.

Додаје се да су и у случају Шешељ и у случају Милошевић тужиоци били збуњени у вези са планом и намером наводног удруженог злочиначког подухвата.

"Циљ договора је одбрана Срба, очување Југославије, а не почињење злочина. Тужилац није доказао постојање удруженог злочиначког подухвата, а закључено је да треба одбацити оптужбе за прогон. Веће одбацује одговорност Шешеља за депортације и насилна премештања као злочине против човечности", навео је Антоанети.

Веће није могло да закључи да је Шешељ подстицао на ратне злочине, закључено је да Тужилаштво није доказало узрочно-последичну везу Шешељевих говора и злочина у Мостару, Зворнику и на ширем подручју Сарајева или да би му се посредно могли ставити на терет злочини од 1992. до 1993.

"Већина није у могућности да оквалификује говоре Шешеља као акте подстицања на ратне злочине. Није утврђена хијерархијска веза између Шешеља и добровољаца који су учествовали у кривичним делима", истакао је Антоанети.

У закључку образложења пресуде, председавајући је рекао да током суђења није потврђена Шешељева кривица ни по једној тачки оптужнице, те је проглашен невиним за прогоне на политичкој, расној или верској основи, за депортацију и нехумана дела, убиства, мучења и окрутна понашања, безобзирно разарање, уништавање или наношење штете установама посвећеним религији и образовању, пљачкање јавне или приватне имовине.

Извор: Б92

Коментари / 101

Оставите коментар
Name

ПРАВДА

31.03.2016 09:31

ЛИЈЕП И СУНЦАН ДАН ЗА СРПСКУ НАЦИЈУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Куки

31.03.2016 09:39

БРАВО ЗА МАЕСТРАЛНО ПРЕДСТАВЉАЊЕ СВЕТУ СРПСКИХ НАЦИОНАЛНИХ ИНТЕРЕСА КОЈИ СУ ОВИМ ЛЕГАЛНИ И ЛЕГИТИМНИ !

Name

Семберац

31.03.2016 09:55

Војиславе свака част, нека је неко коначно доказао и истину! До сада је све било изврнуто и што је најгоре почели смо да то схватамо и прихватамо као нормално! Жив и здрав био српски војводо!

Name

бинго

31.03.2016 09:56

А ста направи политицки суд у Хагу. Све је то политика запада.

Name

Модрица

31.03.2016 11:22

БРАВО СЕСЕЉУ...

Name

срећна

31.03.2016 12:43

Дакако! Бог му дао здравље! Срусио трибунал јос ову багру у РС!

Name

ТАНКОСИЋ

31.03.2016 14:45

ПОТВРЂЕНА ЛЕГАЛНА ИДЕЈА СРПСКИХ ЧЕТНИКА ДА СЕ БОРЕ ЗА СРПСКЕ ИНТЕРЕСЕ МА ГДЕ КОЈИ СРБИН БИО !

Name

ВОЈВОДА У ПЕНЗИЈИ

31.03.2016 16:13

Ал' што онај п..сац (у преводу председник владе Кроације) извали, па остаде жив. Вели СРАМОТНО?! Да није можда мислио на ослобађање анта готовине, насепа орића и оног шипца харадинаја? Ако је тако, ''испричавам'' му се, што би рекла разбраћа.

Name

Д.Р

31.03.2016 21:19

Да Карађжић узе Шешеља за адвоката биоби и он ослоођен гарант

Name

Ја

31.03.2016 09:32

Има Бога!

ОДГОВОРИТЕ
Name

мами

02.04.2016 08:17

Сеско срусио Хаски трибунал, а владајући ИЗ СНСД-а Републику Српску!

Name

ацо

31.03.2016 09:32

Ајд нек је једном како треба

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја, ми,

31.03.2016 09:32

Правда је спора али достизна

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вук дрине

31.03.2016 09:32

Тооооо генерале Сесељу сад им ј**и мајку!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сос

31.03.2016 09:33

Све цеститке,похвале,за цовјека који је побједио Хаски трибунал,и доказао да је најаци првник у цијелом свијету.

ОДГОВОРИТЕ
Name

федор

31.03.2016 09:33

Тако је Војводо,а сада свом снагом у кампању.

ОДГОВОРИТЕ
Name

То царе!

31.03.2016 09:33

Војводу за водју Србије!

ОДГОВОРИТЕ
Name

мики

31.03.2016 09:59

Па то се и цека,па да настане потоп. Бице занимљиво.

Name

Геограпхy

31.03.2016 14:17

Ето пошто је слободан може ући у реалитy Парови

Name

Раки

31.03.2016 09:34

браво СЕСЕЉУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

31.03.2016 09:34

Најпаметни Србин после Светог Саве и Владике Николаја Велимировица...легенда,цијели свијет је понизио нисам љубитељ његове политике ал му скидам капу сто се памети тице....

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Горан

01.04.2016 11:34

Посто је најпаметнији,имате изврсну прилику да га бирате за предсједника,мозете на целу са њим бити водеца сила у свијету.

Name

блбл

31.03.2016 09:34

Како су смисљено донијели пресуду. Њега лицно ослобадјају по свим тацкама оптузнице јер су Сесељевци били под командом војске републике Србије а не њега лицно.тако да сву одговорност за поцињене злоцине пребацују на Србију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РС

31.03.2016 09:37

Нелупетај, криво ти Алија . Цркни

Name

РС

31.03.2016 09:46

Б а к с у з е ,неки издајник

Name

бл веро

31.03.2016 09:55

Зна се ко је овај тзв. бл, али проблем је сто се на тзв. БХТ коју назалост и ми плацамо управо бљују најодвратнији антисрпски коментари, гдје посебно предњаци крмак Пецанин.

Name

За библ

31.03.2016 21:17

Управу си овог Шешеља је требало осудити а Радована Карадзица ослободити свих оптузница! Само јбг хаски суд осуди увјек невине србе а оне који су криви увјек пустају. Сад це му јос 14 мил еура одстете исплатити.

Name

ајде

31.03.2016 09:36

... па шта ће сад бошње рећи на ово ? :-)

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре ајде

31.03.2016 09:51

Ниста неце реци, погледаце вијест и даље радити свој посао као и досад.

Name

Марко

31.03.2016 09:37

Србија себе спасава. Па и њега. Сетили се после 12 година! Сада је ред да помогну Радовану и Ратку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

31.03.2016 09:52

Војо спашава Србију и Р. Српску баш као и Радован, Младић и остали српски јунаци и паметни људи. На жалост Милошевића су убили прије него што је то могао урадити. Морам да похвалим Антонетија он је једини реалан судија у хашком казамату!

Name

блука

31.03.2016 09:37

Па наравно да није крив. А сад да му плате по милион еура за сваку годину проведену у затвору.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лл

31.03.2016 10:26

Да добро наплати своје дупе

Name

Микица

31.03.2016 10:32

Може да тражи а одштету мислим да плаћа Србија !

Name

Србин рс

31.03.2016 09:37

Зивио СЕСЕЉ следеци председник Србије,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

31.03.2016 09:39

ЗИВИО!

Name

КЕКО

31.03.2016 09:37

Правда овај пут је побиједила.Војо све нај боље ту зелим,много успјеха у политици

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хе хе

31.03.2016 09:37

Ха ха ха хахах а ха ха х, браво за клипана, сад ће бити предсједник Србије. Каријера Вучића и Николића је завршена. Готово је са преварама и шупљом причом политичких побачаја...Борба против организованог криминала у Србији управо почиње.

ОДГОВОРИТЕ
Name

има Бога

31.03.2016 10:22

Даце Бог да Сесељ спасе Србију од пропасти.

Name

хаг

31.03.2016 09:37

Што га ови понизише па се он није борио за србе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

31.03.2016 10:04

Прво научи граматику Србин се пише са великим словом "С" као имена осталих народа, друго када ниси пратио суђење не лупетај. Он је безброј пута рекао да га није брига шта ће бити са њим него да уништи хашки казамат, чак и када је ДОБРОВОЉНО (велика слова су да ти нагласим) отишао у Хаг.

Name

Аферим!

31.03.2016 09:38

Нови предсједник или премијер Србије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре библ

31.03.2016 09:38

Мора да си пресуду гладао или слушао преко Федералних медија?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ранко75

31.03.2016 09:39

Свака ти част војводо и јеси растурио Хашки казамат најјачи правниче. Још само растури и на изборима у Србији

ОДГОВОРИТЕ
Name

Страх ме

31.03.2016 09:39

Брацо. Страх ме са да ово није договор сто она флоренс хартман прица измедју хага и београда. Да нам београд не забије ноз у ледја и све свали на рс. Они да остану цисти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

31.03.2016 10:02

Јесте договор.

Name

блбл

31.03.2016 10:22

О томе ја и говорим у предходном коментару али видим поједини не могу од националног слепила да виде даље од носа.

Name

Квака

01.04.2016 10:57

Свалили сте ви сами. За сва времена.

Name

XXXXXЛ

31.03.2016 09:40

Браво војводо Бог нека те чува.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тако је бре

31.03.2016 09:40

Идемо сад милионска одстета Сесељу

ОДГОВОРИТЕ
Name

зумба

31.03.2016 09:41

Је ли суд политицки и суд неправде?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Роки

31.03.2016 10:58

Није, све иде по плану. Цијена његове слободе је РС.

Name

далија

31.03.2016 09:41

Е сто ми је драго,ал це да се поједу сада ове две друге стране,лицно ми није симпатицан али ми је драго нек се поздеру....ха ха ха

ОДГОВОРИТЕ
Name

Политицар

31.03.2016 09:43

Изгледа да се несто мијења на медјународном полозају српског народа. Конацно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоја с Козаре

31.03.2016 09:43

Браво мајсторе знања и храбрости. Сад треба стати змији око врата.

ОДГОВОРИТЕ
Name

*

31.03.2016 09:45

Давно сам изјавио да га морају ослободти јер није командовао никаквим формацијама нити је био на било каквој дужности у власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ха ха

31.03.2016 10:11

Гдје си изјавио?

Name

Амстердам

31.03.2016 09:45

ПА цекајте мало! Како сад Хаг одједном добар? Зар није против "Српске" нације успостављен? Да 'само'србе суди! :)

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре амстердам

31.03.2016 12:40

Нико не каже да је Хашки суд добар већ да га је Шешељ развалио.

Name

Херцеговац

31.03.2016 09:46

Браво Војводо! Требиње је уз Тебе!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Роки

31.03.2016 09:47

Значи Хашки трибунал сву одговорност пребацује на Србију?! Босно чујеш ли ти то

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво

31.03.2016 09:48

Гласајмо за Сесеља

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре браво

31.03.2016 10:10

Сесељ је маестралан правник и узивао сам слусајуци га у судском поступку, али вријеме такве политике дефинитивно треба да буде иза нас.

Name

Русија

31.03.2016 09:53

То знаци да су све донесене одлуке против Срба лазне, јер су овом пресудом индиректно признали да је удрузени злоцинацки подухват лаз. Али исто тако показују да је бити невин и протерати 300 000 хиљада Срба једно те исто.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црвени бот

31.03.2016 09:55

Зив био Војводо, поздрав за Тебе и Додика.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган Савић

31.03.2016 09:57

Да ли је ово свјетлост будућег бољег свијета???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стокан

31.03.2016 09:57

Усташе у Хрватској су остали без текста, зато Војиславе добро дошао у Хрватску.Поготово се радује Колинда, и спрема ти предсједнички дочек.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Книн

31.03.2016 10:03

Ускоро као предсједник Србије долази у посјету Хрватској. Прима га Колинда. Уз све државне почасти...

Name

Ана

31.03.2016 09:58

Хвала за лијепу вијест! Велики наклон Шешељу...!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мали

31.03.2016 10:02

Где се пребацује на србију? Ја то невидим али добро!запад је схватио да смо се борили против исламиста и сарије сад це сваки муслиман бити исламиста као сто ви казете да сваки србин је цетник

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фикрет

31.03.2016 10:08

Мени је драго због тога сто је цовјек сам се предао и доказао да није крив.сто сам иувјек и мислио да није крив.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МД

31.03.2016 10:09

У овом хагу све сами злоцинци и криминалци.Дрзе цовјека 11 година невиног у затвору.Војо трази одстету,растури их,Ти си паметнији од њих свих заједно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

31.03.2016 10:26

Истина побеђује! Шешељ је напокон доказао да су сви Срби којим се суди у Хагу потпуно невини.Правда долази,то је једино у које се можемо уздати.

Name

ИСТОЧНО САРАЈЕВО

31.03.2016 10:20

БРАВО ВОЈВОДО!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лијевцан

31.03.2016 10:23

Најистакнутији дио боравка војводе Сесеља у Хагу је његово одбијање да устаје у судници на захтјев тзв.судија,као и његово објасњење засто тако поступа. Свака цаст Војводо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

31.03.2016 10:23

Ови из Хага су га пустили јер их је растурао као беба звецку и њима је у интересу да се не врати у Хагу шта би са њим кад му немогу ниста

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Амстердам

31.03.2016 10:47

Ко је рекао да је Хашки трибунал добар. Управо у овом процесу против Шешеља је доказано колико је добар. Шешељ је успио све то развалити правним аргументима, јер је једноставно знао то. Човјече, доктор правних наука против некаквих нижеразредних тужилаца. Осмјелити се и рећи на почетку процеса, да му не могу ништа осим попушити к...., могао је само он, јер је знао ''снагу''наводних доказа којима су рапослагали. Осим тога, отићи добровољно у тај судски и тужилачки брлог, је гест самоувјереног и храброг човјека.Према томе псссст и дубоки наклон.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Фикрет

31.03.2016 10:59

Е Фикрете покушавам да ти вјерујем. Више ћу вјеровати да се један од потомака који су се крстили са три прста.У сваком случају, аферим.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фикрет

31.03.2016 11:19

Нсам се крстио и нецу никад рођен сам као муслиман и тако цу и остат.а босњаци ме крсте и на силу претварају у босњака.немогу сљедит прљаву идеологију.

Name

Краљ краљева

31.03.2016 11:07

Шешељ, КРАЉ!!! Лијепо га је имати у својој нацији!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖИКА Ж

31.03.2016 11:12

ТО САМО МОЖЕ ДОКТОР ВОЈИСЛАВ ШЕШЕЉ. Б Р А В О ДОКТОРЕ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Војо

31.03.2016 11:19

Војо=Доналд Трумп без пара (за сада)...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Херцеговац

31.03.2016 11:22

Што је Ђоковић у тенису то је Шешељ у праву- Живе легенде

ОДГОВОРИТЕ
Name

Залосно

31.03.2016 11:41

Шта ће сад мајке Сребренице од туге... Доце војвода да их утеши

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вијагра

31.03.2016 15:15

Добро се палиле на Шешеља. Од сада остадоше посве фригидне. Нема им спаса. Ето шта је њихово лајање које куда резултирало.

Name

Јадни сте

31.03.2016 17:54

Полако само,није јос све готово

Name

Александар

31.03.2016 16:27

Србија је вјецна док су јој дјеца вјерна , свака цаст Војводо твоја идеја је једина исправна за Српски зивио нам сто година.

ОДГОВОРИТЕ
Name

срс

31.03.2016 17:49

Како ја то све схватам Вучић је завршио каријеру.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сноуден

31.03.2016 17:55

Конацно ,правда је спора али достизна није ово корумпиран суд БиХ.,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дјурдјевицеви лавови

31.03.2016 18:40

Ми долазимо и ниста нас не мозе зауставити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хусо

31.03.2016 19:04

Ја мислим такодер да сесељ није крив у толикој мјери,али су га средили ,јер он данас незнаци ниста исто као и за вријеме рата,он је заврсена прица ,пустен је на слободу кад висе не вриједи ницему,изгубио власт,болестан,странку му напустили врло вазни цланови.....тако да мислим да је он заврсен капител у србији....оно сто су замислили са њим ,то је урадено....био једном један сесељ....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Домацин

31.03.2016 21:08

Хвала драгоме Гсподу Богу да је уз његову помоц ослободјен нас војвода да нам се одлободе јос предцедник и генерал па са се сви окупимо и прославимо, да отјерамо лопове сндс-а са власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

браво

31.03.2016 21:45

Србио поносна буди

ОДГОВОРИТЕ
Name

зути

31.03.2016 22:46

Циме се паметан стиди будала се поноси

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цар

01.04.2016 08:15

Воја јесте доцтор права И то још од прије рата, док се знало учити И док су професори ваљали, плус његова памет. Ови данашњи доктори не би знали рачун за струју одбранити. Наша пропаст. Многи правници су говорили да је готов, лафо правила суда И сл. Воја има памет И м, за разлику од велике већине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сјајна лекција

01.04.2016 11:34

Свим адвокатима и правницима. Ко је стручан, није битнн инстанце. Гдје је воље, има начина, гдје нема воље, има изговора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

правда

01.04.2016 13:56

правда увијек побједује али то многи неце да схвате у том је греска др Сесељ је легенда за планету ја му се дивим за мене је светац

ОДГОВОРИТЕ
Name

хахах

01.04.2016 17:20

Јадник си ти момце,куку леле нама свима ако ти је ово светац

Name

Ја

01.04.2016 21:30

Не могу схватити људе који подрзавају цовјека који на ТВ-у објасњава како коље са захрдјалим касикама и сл. , само зато сто припада истој етницкој групи?! Па имате ли иста у тој васој глави??

ОДГОВОРИТЕ
Name

ццц

02.04.2016 08:40

Питање је да ли има у глави онај што не разликује стварност од збиље?

Name

мајкица

02.04.2016 13:41

Долази овамо да мало посамарас ове преко Дрине када заврсис са Томом и првом дамом Бајцетине!

ОДГОВОРИТЕ