Oslobođen po svim tačkama optužnice

Haški tribunal je izrekao prvostepenu oslobađajuću presudu Vojislavu Šešelju i naveo da lider SRS nije kriv ni po jednoj tački optužnice za ratne zločine.

Srbija 31.03.2016 | 23:02
Oslobođen po svim tačkama optužnice

Šešelj, koji nije bio na izricanju presude, bio je optužen za zločine protiv čovečnosti i kršenje zakona ili običaja ratovanja.

Predsedavajući Pretresnog veća Žan Klod Antoaneti je rekao da Tužilaštvo nije pružilo dovoljno dokaza ni po jednoj od devet tačaka optužnice i izricanje presude je zaključio rečima: "Vojislav Šešelj je slobodan čovek".

Veće je po samo jednoj tački optužnice donelo jednoglasnu odluku, dok je Flavija Latenci u osam slučajeva imala izdvojeno mišljenje.

Antoaneti je prethodno rekao da Tužilaštvo nije iznelo dovoljno pravnih argumenata za potvrdu optužnice o zločinima protiv čovečnosti, a tokom obrazlaganja oslobađajuće presude više puta je ukazivao na loš rad Tužilaštva.

Navedeno je i da Tužilaštvo nije pružilo dovoljno dokaza za postojanje udruženog zločinačkog poduhvata, kao i da je cilj dogovora bila odbrana Srba, a ne progon Hrvata.

Prvostepena presuda izrečena je četiri godine od završetka suđenja, a Šešelj, koji je bio optužen za zločine nad Hrvatima i muslimanima u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH od 1991. do 1993, otišao je dobrovoljno u Hag 2003. godine.

Tužilaštvo je u svojoj završnoj reči ranije predložilo sudu da Vojislava Šešelja osudi na kaznu zatvora od 28 godina, dok je Šešelj tražio oslobađajuću presudu.

Šešelj se tereti na osnovu individualne krivične odgovornosti za progone, deportacije, ubistva, mučenja, bezobzirno razarenje, uništavanje ili nanošenje štete ustanovama posvećenim religiji i obrazovanju, kao i za pljačkanje javne ili privatne imovine.

Prema navodima optužnice, on je planirao, naredio, podsticao, počinio i na drugi način pomagao i podržavao planiranje, pripremu ili izvršenje tih zločina. Navodi se da je Šešelj zagovarao politiku ujedinjenja “svih srpskih zemalja” u homogenu srpsku državu, o kojoj je govorio kao o "Velikoj Srbiji".

Predsedavajući Pretresnog veća Žan Klod Antoaneti je ponovio da se Šešelj tereti za širenje ratne propagande i regrutovanje dobrovoljaca koji su počinili ubistva nad Hrvatima i Muslimanima.

Tužilac ne tvrdi da je Šešelj bio vojni starešina, već mu pripisuje velika ovlašćenja u zonama sukoba koja je posećivao da bi jačao moral boraca, kao i da je u okviru stranke osnovao ratni štab, da je bio obaveštavan o akcijama i da je dodeljivao odlikovanja – činove vojvode.

Optužnica sadrži devet tačaka, tri se odnose na progon, deportaciju i nehumana dela, a šest tačaka na ubistvo, mučenje, bezobzirno razaranje sela, hotimično uništavanje objekata posvećenih religiji i pljačkanje javne i privatne imovine.

Većina članova Veća je došla do konstatacije da Tužilaštvo pravi razliku između krivičnih dela koje je počinio Šešelj i dela koja su počinjena u okviru zločinačkog poduhvata, ali nije dosledno do kraja, pa se stiče utisak da je Šešelj po svim tačkama optužen za zločinački poduhvat.

Sudija je istakao i da tužilac nedosledno koristi termine "nasilje" i "zločin".

Antoaneti je istakao da većina članova Veća žali što je Tužilaštvo imalo minimalistički pristup i što je narušilo princip odbrane Šešelja, kao i da je Veće bilo primorano da sledi put kojim je krenulo Tužilaštvo, uz potonje poteškoće da rasplete neuravnotežene zaključke.

Predsedavajući je rekao da nema dovoljno dokaza da je Šešelj bio povezan sa paravojnim formacijama srpskih dobrovoljaca, kao i da nema dokaza o hijerarhijskoj vezi Šešelja i Srpske garde.

Dodato je i da paravojne formacije nisu bile pod uticajem Šešelja posle pridruživanja redovnim jedinicama JNA.

Antoaneti je istakao da Tužilaštvo nije dokazalo da je nesrpsko civilno stanovništvo bilo napadano u Vukovaru, Zvorniku i drugim mestima u toku perioda na koji se odnosi optužnica, kao i da nije jasno dokazano da su civili bili masovno na meti.

"Tužilac je izneo opšte tvrdnje koje nisu potkrepljene dokazima", dodao je Antoaneti.

Istakao je i da dokazi ne dokazuju da se u Hrtkovcima radilo o organizovanom napadu na hrvatsko stanovništvo, kao i da je većina članova Veća konstatovala da Šešelj nije direktno učestvovao u proterivanjima Hrvata iz Hrtkovaca, kao i da Tužilaštvo ne bi trebalo da zahteva direktnu, već indirektnu odgovornost za progon.

"Ne postoje pravni argumenti za bilo kakvu krivičnu odgovornost za zločine protiv čovečnosti", naveo je Antoaneti.

Sudija je dodao i da Tužilaštvo nije dalo dovoljno dokaza za zločine ubistva nesrpskih zatočenika kod Sarajeva, mučenje kod Zvornika, pljačkanje privatne i javne imovine u Vukovaru, kao i da većina članova Veća ne smatra da je utvrđeno razaranje koje nije opravdano ratom.

"Cilj dogovora je odbrana Srba, a ne počinjenje zločina".

Antoaneti je kazao da tužilac nije pružio dovoljno dokaza da bi se utvrdilo da je Šešelj kriv za ubistvo u Crnoj Reki, okrutno postupanje na Ovčari i u skladištu Veleprometa, mučenje u Vugošću, ubistva u okolini Sarajeva i pljačke kod Vukovara.

Ističe se da su se sve zaraćene strane pripremale za rat kako bi sačuvale teritorije za koje smatraju da su njihove, kao i da se nije radilo o jednostranim potezima srpskih agresora.

Dodaje se da su i u slučaju Šešelj i u slučaju Milošević tužioci bili zbunjeni u vezi sa planom i namerom navodnog udruženog zločinačkog poduhvata.

"Cilj dogovora je odbrana Srba, očuvanje Jugoslavije, a ne počinjenje zločina. Tužilac nije dokazao postojanje udruženog zločinačkog poduhvata, a zaključeno je da treba odbaciti optužbe za progon. Veće odbacuje odgovornost Šešelja za deportacije i nasilna premeštanja kao zločine protiv čovečnosti", naveo je Antoaneti.

Veće nije moglo da zaključi da je Šešelj podsticao na ratne zločine, zaključeno je da Tužilaštvo nije dokazalo uzročno-posledičnu vezu Šešeljevih govora i zločina u Mostaru, Zvorniku i na širem području Sarajeva ili da bi mu se posredno mogli staviti na teret zločini od 1992. do 1993.

"Većina nije u mogućnosti da okvalifikuje govore Šešelja kao akte podsticanja na ratne zločine. Nije utvrđena hijerarhijska veza između Šešelja i dobrovoljaca koji su učestvovali u krivičnim delima", istakao je Antoaneti.

U zaključku obrazloženja presude, predsedavajući je rekao da tokom suđenja nije potvrđena Šešeljeva krivica ni po jednoj tački optužnice, te je proglašen nevinim za progone na političkoj, rasnoj ili verskoj osnovi, za deportaciju i nehumana dela, ubistva, mučenja i okrutna ponašanja, bezobzirno razaranje, uništavanje ili nanošenje štete ustanovama posvećenim religiji i obrazovanju, pljačkanje javne ili privatne imovine.

Izvor: B92

Komentari / 101

Ostavite komentar
Name

PRAVDA

31.03.2016 09:31

LIJEP I SUNCAN DAN ZA SRPSKU NACIJU

ODGOVORITE
Name

Kuki

31.03.2016 09:39

BRAVO ZA MAESTRALNO PREDSTAVLJANJE SVETU SRPSKIH NACIONALNIH INTERESA KOJI SU OVIM LEGALNI I LEGITIMNI !

Name

Semberac

31.03.2016 09:55

Vojislave svaka čast, neka je neko konačno dokazao i istinu! Do sada je sve bilo izvrnuto i što je najgore počeli smo da to shvatamo i prihvatamo kao normalno! Živ i zdrav bio srpski vojvodo!

Name

bingo

31.03.2016 09:56

A sta napravi politicki sud u Hagu. Sve je to politika zapada.

Name

Modrica

31.03.2016 11:22

BRAVO SESELJU...

Name

srećna

31.03.2016 12:43

Dakako! Bog mu dao zdravlje! Srusio tribunal jos ovu bagru u RS!

Name

ТАНКОСИЋ

31.03.2016 14:45

ПОТВРЂЕНА ЛЕГАЛНА ИДЕЈА СРПСКИХ ЧЕТНИКА ДА СЕ БОРЕ ЗА СРПСКЕ ИНТЕРЕСЕ МА ГДЕ КОЈИ СРБИН БИО !

Name

ВОЈВОДА У ПЕНЗИЈИ

31.03.2016 16:13

Ал' што онај п..сац (у преводу председник владе Кроације) извали, па остаде жив. Вели СРАМОТНО?! Да није можда мислио на ослобађање анта готовине, насepа орића и оног шипца харадинаја? Ако је тако, ''испричавам'' му се, што би рекла разбраћа.

Name

D.R

31.03.2016 21:19

Da Karađžić uze Šešelja za advokata biobi i on osloođen garant

Name

Ja

31.03.2016 09:32

Ima Boga!

ODGOVORITE
Name

mami

02.04.2016 08:17

Sesko srusio Haski tribunal, a vladajući IZ SNSD-a Republiku Srpsku!

Name

aco

31.03.2016 09:32

Ajd nek je jednom kako treba

ODGOVORITE
Name

Ja, mi,

31.03.2016 09:32

Pravda je spora ali dostizna

ODGOVORITE
Name

Vuk drine

31.03.2016 09:32

Tooooo generale Seselju sad im j**i majku!

ODGOVORITE
Name

Sos

31.03.2016 09:33

Sve cestitke,pohvale,za covjeka koji je pobjedio Haski tribunal,i dokazao da je najaci prvnik u cijelom svijetu.

ODGOVORITE
Name

fedor

31.03.2016 09:33

Tako je Vojvodo,a sada svom snagom u kampanju.

ODGOVORITE
Name

To care!

31.03.2016 09:33

Vojvodu za vodju Srbije!

ODGOVORITE
Name

miki

31.03.2016 09:59

Pa to se i ceka,pa da nastane potop. Bice zanimljivo.

Name

Geography

31.03.2016 14:17

Eto pošto je slobodan može ući u reality Parovi

Name

Raki

31.03.2016 09:34

bravo SESELJU

ODGOVORITE
Name

Goran

31.03.2016 09:34

Najpametni Srbin posle Svetog Save i Vladike Nikolaja Velimirovica...legenda,cijeli svijet je ponizio nisam ljubitelj njegove politike al mu skidam kapu sto se pameti tice....

ODGOVORITE
Name

re Goran

01.04.2016 11:34

Posto je najpametniji,imate izvrsnu priliku da ga birate za predsjednika,mozete na celu sa njim biti vodeca sila u svijetu.

Name

blbl

31.03.2016 09:34

Kako su smisljeno donijeli presudu. Njega licno oslobadjaju po svim tackama optuznice jer su Seseljevci bili pod komandom vojske republike Srbije a ne njega licno.tako da svu odgovornost za pocinjene zlocine prebacuju na Srbiju.

ODGOVORITE
Name

RS

31.03.2016 09:37

Nelupetaj, krivo ti Alija . Crkni

Name

RS

31.03.2016 09:46

B a k s u z e ,neki izdajnik

Name

bl vero

31.03.2016 09:55

Zna se ko je ovaj tzv. bl, ali problem je sto se na tzv. BHT koju nazalost i mi placamo upravo bljuju najodvratniji antisrpski komentari, gdje posebno prednjaci krmak Pecanin.

Name

Za bibl

31.03.2016 21:17

Upravu si ovog Šešelja je trebalo osuditi a Radovana Karadzica osloboditi svih optuznica! Samo jbg haski sud osudi uvjek nevine srbe a one koji su krivi uvjek pustaju. Sad ce mu jos 14 mil eura odstete isplatiti.

Name

ajde

31.03.2016 09:36

... pa šta će sad bošnje reći na ovo ? :-)

ODGOVORITE
Name

re ajde

31.03.2016 09:51

Nista nece reci, pogledace vijest i dalje raditi svoj posao kao i dosad.

Name

Marko

31.03.2016 09:37

Srbija sebe spasava. Pa i njega. Setili se posle 12 godina! Sada je red da pomognu Radovanu i Ratku.

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

31.03.2016 09:52

Vojo spašava Srbiju i R. Srpsku baš kao i Radovan, Mladić i ostali srpski junaci i pametni ljudi. Na žalost Miloševića su ubili prije nego što je to mogao uraditi. Moram da pohvalim Antonetija on je jedini realan sudija u haškom kazamatu!

Name

bluka

31.03.2016 09:37

Pa naravno da nije kriv. A sad da mu plate po milion eura za svaku godinu provedenu u zatvoru.

ODGOVORITE
Name

ll

31.03.2016 10:26

Da dobro naplati svoje dupe

Name

Mikica

31.03.2016 10:32

Može da traži a odštetu mislim da plaća Srbija !

Name

Srbin rs

31.03.2016 09:37

Zivio SESELj sledeci predsednik Srbije,

ODGOVORITE
Name

Ja

31.03.2016 09:39

ZIVIO!

Name

KEKO

31.03.2016 09:37

Pravda ovaj put je pobijedila.Vojo sve naj bolje tu zelim,mnogo uspjeha u politici

ODGOVORITE
Name

He he

31.03.2016 09:37

Ha ha ha hahah a ha ha h, bravo za klipana, sad će biti predsjednik Srbije. Karijera Vučića i Nikolića je završena. Gotovo je sa prevarama i šupljom pričom političkih pobačaja...Borba protiv organizovanog kriminala u Srbiji upravo počinje.

ODGOVORITE
Name

ima Boga

31.03.2016 10:22

Dace Bog da Seselj spase Srbiju od propasti.

Name

hag

31.03.2016 09:37

Što ga ovi poniziše pa se on nije borio za srbe.

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

31.03.2016 10:04

Prvo nauči gramatiku Srbin se piše sa velikim slovom "S" kao imena ostalih naroda, drugo kada nisi pratio suđenje ne lupetaj. On je bezbroj puta rekao da ga nije briga šta će biti sa njim nego da uništi haški kazamat, čak i kada je DOBROVOLJNO (velika slova su da ti naglasim) otišao u Hag.

Name

Aferim!

31.03.2016 09:38

Novi predsjednik ili premijer Srbije.

ODGOVORITE
Name

Re bibl

31.03.2016 09:38

Mora da si presudu gladao ili slušao preko Federalnih medija?

ODGOVORITE
Name

Ранко75

31.03.2016 09:39

Свака ти част војводо и јеси растурио Хашки казамат најјачи правниче. Још само растури и на изборима у Србији

ODGOVORITE
Name

Strah me

31.03.2016 09:39

Braco. Strah me sa da ovo nije dogovor sto ona florens hartman prica izmedju haga i beograda. Da nam beograd ne zabije noz u ledja i sve svali na rs. Oni da ostanu cisti.

ODGOVORITE
Name

Marko

31.03.2016 10:02

Jeste dogovor.

Name

blbl

31.03.2016 10:22

O tome ja i govorim u predhodnom komentaru ali vidim pojedini ne mogu od nacionalnog slepila da vide dalje od nosa.

Name

Kvaka

01.04.2016 10:57

Svalili ste vi sami. Za sva vremena.

Name

XXXXXL

31.03.2016 09:40

Bravo vojvodo Bog neka te čuva.

ODGOVORITE
Name

Tako je bre

31.03.2016 09:40

Idemo sad milionska odsteta Seselju

ODGOVORITE
Name

zumba

31.03.2016 09:41

Je li sud politicki i sud nepravde?

ODGOVORITE
Name

Roki

31.03.2016 10:58

Nije, sve ide po planu. Cijena njegove slobode je RS.

Name

dalija

31.03.2016 09:41

E sto mi je drago,al ce da se pojedu sada ove dve druge strane,licno mi nije simpatican ali mi je drago nek se pozderu....ha ha ha

ODGOVORITE
Name

Politicar

31.03.2016 09:43

Izgleda da se nesto mijenja na medjunarodnom polozaju srpskog naroda. Konacno.

ODGOVORITE
Name

Јоја с Козаре

31.03.2016 09:43

Браво мајсторе знања и храбрости. Сад треба стати змији око врата.

ODGOVORITE
Name

*

31.03.2016 09:45

Davno sam izjavio da ga moraju oslobodti jer nije komandovao nikakvim formacijama niti je bio na bilo kakvoj dužnosti u vlasti.

ODGOVORITE
Name

Ha ha

31.03.2016 10:11

Gdje si izjavio?

Name

Amsterdam

31.03.2016 09:45

PA cekajte malo! Kako sad Hag odjednom dobar? Zar nije protiv "Srpske" nacije uspostavljen? Da 'samo'srbe sudi! :)

ODGOVORITE
Name

re amsterdam

31.03.2016 12:40

Niko ne kaže da je Haški sud dobar već da ga je Šešelj razvalio.

Name

Hercegovac

31.03.2016 09:46

Bravo Vojvodo! Trebinje je uz Tebe!!!!!!

ODGOVORITE
Name

Roki

31.03.2016 09:47

Znači Haški tribunal svu odgovornost prebacuje na Srbiju?! Bosno čuješ li ti to

ODGOVORITE
Name

Bravo

31.03.2016 09:48

Glasajmo za Seselja

ODGOVORITE
Name

re bravo

31.03.2016 10:10

Seselj je maestralan pravnik i uzivao sam slusajuci ga u sudskom postupku, ali vrijeme takve politike definitivno treba da bude iza nas.

Name

Rusija

31.03.2016 09:53

To znaci da su sve donesene odluke protiv Srba lazne, jer su ovom presudom indirektno priznali da je udruzeni zlocinacki poduhvat laz. Ali isto tako pokazuju da je biti nevin i proterati 300 000 hiljada Srba jedno te isto.

ODGOVORITE
Name

Crveni bot

31.03.2016 09:55

Ziv bio Vojvodo, pozdrav za Tebe i Dodika.

ODGOVORITE
Name

Драган Савић

31.03.2016 09:57

Да ли је ово свјетлост будућег бољег свијета???

ODGOVORITE
Name

Stokan

31.03.2016 09:57

Ustaše u Hrvatskoj su ostali bez teksta, zato Vojislave dobro došao u Hrvatsku.Pogotovo se raduje Kolinda, i sprema ti predsjednički doček.

ODGOVORITE
Name

Knin

31.03.2016 10:03

Uskoro kao predsjednik Srbije dolazi u posjetu Hrvatskoj. Prima ga Kolinda. Uz sve državne počasti...

Name

Ana

31.03.2016 09:58

Hvala za lijepu vijest! Veliki naklon Šešelju...!!!

ODGOVORITE
Name

Mali

31.03.2016 10:02

Gde se prebacuje na srbiju? Ja to nevidim ali dobro!zapad je shvatio da smo se borili protiv islamista i sarije sad ce svaki musliman biti islamista kao sto vi kazete da svaki srbin je cetnik

ODGOVORITE
Name

Fikret

31.03.2016 10:08

Meni je drago zbog toga sto je covjek sam se predao i dokazao da nije kriv.sto sam iuvjek i mislio da nije kriv.

ODGOVORITE
Name

MD

31.03.2016 10:09

U ovom hagu sve sami zlocinci i kriminalci.Drze covjeka 11 godina nevinog u zatvoru.Vojo trazi odstetu,rasturi ih,Ti si pametniji od njih svih zajedno.

ODGOVORITE
Name

Marko

31.03.2016 10:26

Istina pobeđuje! Šešelj je napokon dokazao da su svi Srbi kojim se sudi u Hagu potpuno nevini.Pravda dolazi,to je jedino u koje se možemo uzdati.

Name

ISTOČNO SARAJEVO

31.03.2016 10:20

BRAVO VOJVODO!

ODGOVORITE
Name

Lijevcan

31.03.2016 10:23

Najistaknutiji dio boravka vojvode Seselja u Hagu je njegovo odbijanje da ustaje u sudnici na zahtjev tzv.sudija,kao i njegovo objasnjenje zasto tako postupa. Svaka cast Vojvodo

ODGOVORITE
Name

Md

31.03.2016 10:23

Ovi iz Haga su ga pustili jer ih je rasturao kao beba zvecku i njima je u interesu da se ne vrati u Hagu šta bi sa njim kad mu nemogu nista

ODGOVORITE
Name

ре Амстердам

31.03.2016 10:47

Ко је рекао да је Хашки трибунал добар. Управо у овом процесу против Шешеља је доказано колико је добар. Шешељ је успио све то развалити правним аргументима, јер је једноставно знао то. Човјече, доктор правних наука против некаквих нижеразредних тужилаца. Осмјелити се и рећи на почетку процеса, да му не могу ништа осим попушити к...., могао је само он, јер је знао ''снагу''наводних доказа којима су рапослагали. Осим тога, отићи добровољно у тај судски и тужилачки брлог, је гест самоувјереног и храброг човјека.Према томе псссст и дубоки наклон.

ODGOVORITE
Name

ре Фикрет

31.03.2016 10:59

Е Фикрете покушавам да ти вјерујем. Више ћу вјеровати да се један од потомака који су се крстили са три прста.У сваком случају, аферим.

ODGOVORITE
Name

Fikret

31.03.2016 11:19

Nsam se krstio i necu nikad rođen sam kao musliman i tako cu i ostat.a bosnjaci me krste i na silu pretvaraju u bosnjaka.nemogu sljedit prljavu ideologiju.

Name

Kralj kraljeva

31.03.2016 11:07

Šešelj, KRALJ!!! Lijepo ga je imati u svojoj naciji!

ODGOVORITE
Name

ŽIKA Ž

31.03.2016 11:12

TO SAMO MOŽE DOKTOR VOJISLAV ŠEŠELJ. B R A V O DOKTORE!

ODGOVORITE
Name

Vojo

31.03.2016 11:19

Vojo=Donald Trump bez para (za sada)...

ODGOVORITE
Name

Херцеговац

31.03.2016 11:22

Што је Ђоковић у тенису то је Шешељ у праву- Живе легенде

ODGOVORITE
Name

Zalosno

31.03.2016 11:41

Šta će sad majke Srebrenice od tuge... Doce vojvoda da ih uteši

ODGOVORITE
Name

Vijagra

31.03.2016 15:15

Dobro se palile na Šešelja. Od sada ostadoše posve frigidne. Nema im spasa. Eto šta je njihovo lajanje koje kuda rezultiralo.

Name

Jadni ste

31.03.2016 17:54

Polako samo,nije jos sve gotovo

Name

Aleksandar

31.03.2016 16:27

Srbija je vjecna dok su joj djeca vjerna , svaka cast Vojvodo tvoja ideja je jedina ispravna za Srpski zivio nam sto godina.

ODGOVORITE
Name

srs

31.03.2016 17:49

Kako ja to sve shvatam Vučić je završio karijeru.

ODGOVORITE
Name

snouden

31.03.2016 17:55

Konacno ,pravda je spora ali dostizna nije ovo korumpiran sud BiH.,

ODGOVORITE
Name

Djurdjevicevi lavovi

31.03.2016 18:40

Mi dolazimo i nista nas ne moze zaustaviti.

ODGOVORITE
Name

huso

31.03.2016 19:04

Ja mislim takoder da seselj nije kriv u tolikoj mjeri,ali su ga sredili ,jer on danas neznaci nista isto kao i za vrijeme rata,on je zavrsena prica ,pusten je na slobodu kad vise ne vrijedi nicemu,izgubio vlast,bolestan,stranku mu napustili vrlo vazni clanovi.....tako da mislim da je on zavrsen kapitel u srbiji....ono sto su zamislili sa njim ,to je uradeno....bio jednom jedan seselj....

ODGOVORITE
Name

Domacin

31.03.2016 21:08

Hvala dragome Gspodu Bogu da je uz njegovu pomoc oslobodjen nas vojvoda da nam se odlobode jos predcednik i general pa sa se svi okupimo i proslavimo, da otjeramo lopove snds-a sa vlasti.

ODGOVORITE
Name

bravo

31.03.2016 21:45

Srbio ponosna budi

ODGOVORITE
Name

zuti

31.03.2016 22:46

Cime se pametan stidi budala se ponosi

ODGOVORITE
Name

Car

01.04.2016 08:15

Voja jeste doctor prava I to još od prije rata, dok se znalo učiti I dok su profesori valjali, plus njegova pamet. Ovi današnji doktori ne bi znali račun za struju odbraniti. Naša propast. Mnogi pravnici su govorili da je gotov, lafo pravila suda I sl. Voja ima pamet I m, za razliku od velike većine.

ODGOVORITE
Name

Sjajna lekcija

01.04.2016 11:34

Svim advokatima i pravnicima. Ko je stručan, nije bitnn instance. Gdje je volje, ima načina, gdje nema volje, ima izgovora.

ODGOVORITE
Name

pravda

01.04.2016 13:56

pravda uvijek pobjeduje ali to mnogi nece da shvate u tom je greska dr Seselj je legenda za planetu ja mu se divim za mene je svetac

ODGOVORITE
Name

hahah

01.04.2016 17:20

Jadnik si ti momce,kuku lele nama svima ako ti je ovo svetac

Name

Ja

01.04.2016 21:30

Ne mogu shvatiti ljude koji podrzavaju covjeka koji na TV-u objasnjava kako kolje sa zahrdjalim kasikama i sl. , samo zato sto pripada istoj etnickoj grupi?! Pa imate li ista u toj vasoj glavi??

ODGOVORITE
Name

ccc

02.04.2016 08:40

Pitanje je da li ima u glavi onaj što ne razlikuje stvarnost od zbilje?

Name

majkica

02.04.2016 13:41

Dolazi ovamo da malo posamaras ove preko Drine kada zavrsis sa Tomom i prvom damom Bajcetine!

ODGOVORITE