Русија предузима војне мјере?

Русија ће предузети неопходне војне мере као одговор на пораст присуства снага НАТО-а у Европи, пре свега на истоку континента.

Свијет 31.03.2016 | 07:25
Русија предузима војне мјере?

То је изјавио стални представник Русије при Алијанси Александар Грушко и додао да ће одговор Москве бити адекватан и ефикасан.

Он је оценио да "САД настављају да појачавају своје присуство у Европи, посебно када је реч о источном фронту", пренео је Спутњик.

Наравно да нећемо остати пасивни посматрач, већ ћемо да предузмемо те војне мере које сматрамо неопходним како би компензовали појачано присуство НАТО снага, које притом није оправдано“, рекао је Грушко.

Говорећи о Украјини, он је такође оценио да је НАТО одиграо крајње негативну улогу, подржавајући оне који желе да се конфликт реши војним путем.

Упитан да ли очекује од варшавског самита НАТО-а било какве кораке у Украјини, Грушко је рекао да тога неће бити јер је НАТО већ урадио све што је могао, преноси Спутњик.

Ми видимо да се те копнене снаге које су биле обучене од стране инструктора НАТО-а ротирају на линији раздвајања на југоистоку Украјине. То показује да је војна опција у главама украјинских власти и даље постојећа, односно да је могуће да ће желети такозвани војни реванш“, додао је Грушко.

Претходно су неименовани амерички званичници најавили да ће Пентагон разместити оклопну бригаду у источној Европи у фебруару следеће године због, како су навели, „повећане агресивности Русије“. Оклопну бригаду, према њиховим речима, чиниће око 4.500 војника, као и оклопна возила, тенкови и друга опрема, наводи Спутњик.

Извор: Б92

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Михаило Микић

31.03.2016 06:03

Нека Русија предузме потребне војне мјере због јачања НАТО Пакта на њеним границама а не само да празним причама обмањују и себе и друге. До рата мора доћи прије или после због мржње Запада према Светом Православљу. Због тога Русија треба да се спреми да може успјешно да одговори на све провокације НАТО Пакта и да спречи распад Русије и изврши Уједињење Словена! Када би Славен били уједињени вјерски, ПОЛИТИЧКИ и економски они би тада били најмногољуднија бијела раса на свијету!

ОДГОВОРИТЕ
Name

неутрални

31.03.2016 06:19

Јеси ли то и Хиндусе убројио у бијелу славенску "расу" расу? Гдје нађе тај аријевски попис становништва?

Name

Михаило Микић

31.03.2016 07:11

Неутрални, до сада нисам знао да белој раси људи припадају и жути Индуси. Хвала ти на обавештењу! Реци нам само где си школу учио и постао тако "паметан!"

Name

ДУЛЕ НС

31.03.2016 06:13

ЗНАЦИ БЛИЗИ СЕ РАСПЛЕТ БИЦЕ ЦУПАВО АЛИ АЛИ ДА ТАЈ РАСПЛЕТ НЕ ОПАЛИ И ПО НАМА .

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

31.03.2016 06:55

Опалице по свима,по некима мало јаце али нико неце остати неокрзнут како то неки мисле,тако мора бити

Name

дуле

31.03.2016 06:57

неце безначајни смо као и увијек.

Name

игор

31.03.2016 08:28

Микицу,јако јадни,хиндуси припадају белој раси.и хинду и бенгалски језик воде порекло из санскрита,а они и иранви су прави аријевци,на фарсију иран и знаци земља аријеваца!

Name

ВРС РВИ

31.03.2016 08:15

Ма нема никаквог рата већих размјера. Зна НАТО гдје би све могле стићи интерконтинеталне ракете са нуклеарним главама, што оне стационаране на копну што оне покретне на подморницама и бродовима. Наравно да сви авиони носе нешто мање. Тога има довољно за све па чак и за "бакшиш" За НАТО је циљ да развуче руске војсне снаге и наврате мале државице на ситне сукобе са Русијом у намјери да врати свој утицај гдје га је изгубио због Русије. То не може проћи јер Путин предвиди као и до сада сваку њихову намјеру. Уосталом то НАТО толико мрљаво ради да и "обични" људи могу да виде

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОО7

31.03.2016 16:00

Нато само удара на слабе.

ОДГОВОРИТЕ