Rusija preduzima vojne mjere?

Rusija će preduzeti neophodne vojne mere kao odgovor na porast prisustva snaga NATO-a u Evropi, pre svega na istoku kontinenta.

Svijet 31.03.2016 | 07:25
Rusija preduzima vojne mjere?

To je izjavio stalni predstavnik Rusije pri Alijansi Aleksandar Gruško i dodao da će odgovor Moskve biti adekvatan i efikasan.

On je ocenio da "SAD nastavljaju da pojačavaju svoje prisustvo u Evropi, posebno kada je reč o istočnom frontu", preneo je Sputnjik.

Naravno da nećemo ostati pasivni posmatrač, već ćemo da preduzmemo te vojne mere koje smatramo neophodnim kako bi kompenzovali pojačano prisustvo NATO snaga, koje pritom nije opravdano“, rekao je Gruško.

Govoreći o Ukrajini, on je takođe ocenio da je NATO odigrao krajnje negativnu ulogu, podržavajući one koji žele da se konflikt reši vojnim putem.

Upitan da li očekuje od varšavskog samita NATO-a bilo kakve korake u Ukrajini, Gruško je rekao da toga neće biti jer je NATO već uradio sve što je mogao, prenosi Sputnjik.

Mi vidimo da se te kopnene snage koje su bile obučene od strane instruktora NATO-a rotiraju na liniji razdvajanja na jugoistoku Ukrajine. To pokazuje da je vojna opcija u glavama ukrajinskih vlasti i dalje postojeća, odnosno da je moguće da će želeti takozvani vojni revanš“, dodao je Gruško.

Prethodno su neimenovani američki zvaničnici najavili da će Pentagon razmestiti oklopnu brigadu u istočnoj Evropi u februaru sledeće godine zbog, kako su naveli, „povećane agresivnosti Rusije“. Oklopnu brigadu, prema njihovim rečima, činiće oko 4.500 vojnika, kao i oklopna vozila, tenkovi i druga oprema, navodi Sputnjik.

Izvor: B92

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Михаило Микић

31.03.2016 06:03

Нека Русија предузме потребне војне мјере због јачања НАТО Пакта на њеним границама а не само да празним причама обмањују и себе и друге. До рата мора доћи прије или после због мржње Запада према Светом Православљу. Због тога Русија треба да се спреми да може успјешно да одговори на све провокације НАТО Пакта и да спречи распад Русије и изврши Уједињење Словена! Када би Славен били уједињени вјерски, ПОЛИТИЧКИ и економски они би тада били најмногољуднија бијела раса на свијету!

ODGOVORITE
Name

neutralni

31.03.2016 06:19

Jesi li to i Hinduse ubrojio u bijelu slavensku "rasu" rasu? Gdje nađe taj arijevski popis stanovništva?

Name

Михаило Микић

31.03.2016 07:11

Неутрални, до сада нисам знао да белој раси људи припадају и жути Индуси. Хвала ти на обавештењу! Реци нам само где си школу учио и постао тако "паметан!"

Name

DULE NS

31.03.2016 06:13

ZNACI BLIZI SE RASPLET BICE CUPAVO ALI ALI DA TAJ RASPLET NE OPALI I PO NAMA .

ODGOVORITE
Name

re

31.03.2016 06:55

Opalice po svima,po nekima malo jace ali niko nece ostati neokrznut kako to neki misle,tako mora biti

Name

dule

31.03.2016 06:57

nece beznačajni smo kao i uvijek.

Name

igor

31.03.2016 08:28

Mikicu,jako jadni,hindusi pripadaju beloj rasi.i hindu i bengalski jezik vode poreklo iz sanskrita,a oni i iranvi su pravi arijevci,na farsiju iran i znaci zemlja arijevaca!

Name

VRS RVI

31.03.2016 08:15

Ma nema nikakvog rata većih razmjera. Zna NATO gdje bi sve mogle stići interkontinetalne rakete sa nuklearnim glavama, što one stacionarane na kopnu što one pokretne na podmornicama i brodovima. Naravno da svi avioni nose nešto manje. Toga ima dovoljno za sve pa čak i za "bakšiš" Za NATO je cilj da razvuče ruske vojsne snage i navrate male državice na sitne sukobe sa Rusijom u namjeri da vrati svoj uticaj gdje ga je izgubio zbog Rusije. To ne može proći jer Putin predvidi kao i do sada svaku njihovu namjeru. Uostalom to NATO toliko mrljavo radi da i "obični" ljudi mogu da vide

ODGOVORITE
Name

OO7

31.03.2016 16:00

Nato samo udara na slabe.

ODGOVORITE