Видео: Црква, поп, Ускрс, дјеца... И креће: Але, але, але! То је луди Напуљ!

Ово вероватно нигде није виђено...

Фудбал 01.04.2016 | 23:00
Видео: Црква, поп, Ускрс, дјеца... И креће: Але, але, але! То је луди Напуљ!

Позната је страствена љубав темпераметних Наполитанаца према свом фудбалском мезимчету Наполију. Вероватно једини велики град у Италији и у којем се навија искључиво за један клуб.

Ове године, атмосфера у граду достиже тачку кључања с обзиром да су оживели духови славне прошлости са Марадоном и да Наполи предвођен још једним Аргренинцем води жестоку битку са Јувентусом за Скудето. Дуго времена су водили у тој трци, али Јуве је успео да их престигне. Међутим, три бода су разлике и ништа није готово.

На стадиону Сан Паоло влада спектакуалрна астмосфера, цео град је у фудбалском трансу, а песма која је ове заштитини знак надања свих наполитанаца се зове „Ун гиорно импровисо“. Постала је нека врста италијанског „Yоу'лл невер wалк алоне“, пева се на многима стадионима, али код Наполитанаца то најлепше звучи.

Па су чак почели и да је павју у цркви! Током мисе за Ускрс у једној локалној цркви свештеник је одустао од стандардмног репреторара и са децом запевао незваничну химну Наполитанаца, па је у цркви било као на трибинама! Не верујемо да сте ово негде раније видели...

А послушајте како звучи на Сан Паолу...

Коментари / 0

Оставите коментар