Video: Crkva, pop, Uskrs, djeca... I kreće: Ale, ale, ale! To je ludi Napulj!

Ovo verovatno nigde nije viđeno...

Fudbal 01.04.2016 | 23:00
Video: Crkva, pop, Uskrs, djeca... I kreće: Ale, ale, ale! To je ludi Napulj!

Poznata je strastvena ljubav temperametnih Napolitanaca prema svom fudbalskom mezimčetu Napoliju. Verovatno jedini veliki grad u Italiji i u kojem se navija isključivo za jedan klub.

Ove godine, atmosfera u gradu dostiže tačku ključanja s obzirom da su oživeli duhovi slavne prošlosti sa Maradonom i da Napoli predvođen još jednim Argrenincem vodi žestoku bitku sa Juventusom za Skudeto. Dugo vremena su vodili u toj trci, ali Juve je uspeo da ih prestigne. Međutim, tri boda su razlike i ništa nije gotovo.

Na stadionu San Paolo vlada spektakualrna astmosfera, ceo grad je u fudbalskom transu, a pesma koja je ove zaštitini znak nadanja svih napolitanaca se zove „Un giorno improviso“. Postala je neka vrsta italijanskog „You'll never walk alone“, peva se na mnogima stadionima, ali kod Napolitanaca to najlepše zvuči.

Pa su čak počeli i da je pavju u crkvi! Tokom mise za Uskrs u jednoj lokalnoj crkvi sveštenik je odustao od standardmnog repretorara i sa decom zapevao nezvaničnu himnu Napolitanaca, pa je u crkvi bilo kao na tribinama! Ne verujemo da ste ovo negde ranije videli...

A poslušajte kako zvuči na San Paolu...

Komentari / 0

Ostavite komentar