Партизан са два појачања у Суперлиги?

Михајло Андрић веома близу повратка на паркет, док ће лекари тек да дају коначну процену када је у питању Божо Ђумић.

Кошарка 06.04.2016 | 08:20
Партизан са два појачања у Суперлиги?

Дугачка, готово двомесечна пауза уочи почетка домаће Суперлиге за кошаркаше Партизана и тренера Александра Џикића свакако представља озбиљан проблем, јер није лако одржати такмичарски тонус екипе када се само тренира или играју пријатељске утакмице.

Ипак, постоји и једна позитивна околност за црно-беле у овој ситуацији, а то је да се повређени играчи, крило Михајло Андрић и центар Божо Ђумић полако, али сигурно опорављају од озбиљних повреда.

На неки начин, у овом тренутку време ради за црно-беле реконвалесценте и навијачи би могли да дочекају да их виде на терену.

Наравно, ситуација зависи од лекарских процена, а и степен опоравка од повреде се разликује у ова два случаја.

Михајло Андрић који се први пут повредио још у августу прошле године, а онда ју је после само две одигране утакмице обновио.

У децембру прошле године је у Истанбулу оперисао метатарзалну кост, а опоравак је текао према предвиђеном плану. Андрић тренира се екипом већ неко време и очекује се да помогне Партизану у Суперлиги.

Нешто компликованија је ситуација када је у питању Ђумић који је пре неколико дана скинуо чизму после повреде стопала. Међутим, тек би требало да прође контролни преглед, па ће тек након тога бити познато када би тачно могао да се врати на терен.

Поједине оптимистичке процене кажу да би Ђумић могао да почне са лаганим тренинзима за три недеље, али баш случај његовог колеге Андрића позива стручни штаб Партизана на опрез.

Центар црно-белих у досадашњем току сезоне у Јадранској лиги просечно је бележио 4,5 поена и 3,1 скок по утакмици.

Ђумић се повредио на тренингу почетком фебруара, а домаћа Суперлига требало би да почне 7. или 8. маја.

Коментари / 0

Оставите коментар