Partizan sa dva pojačanja u Superligi?

Mihajlo Andrić veoma blizu povratka na parket, dok će lekari tek da daju konačnu procenu kada je u pitanju Božo Đumić.

Košarka 06.04.2016 | 08:20
Partizan sa dva pojačanja u Superligi?

Dugačka, gotovo dvomesečna pauza uoči početka domaće Superlige za košarkaše Partizana i trenera Aleksandra Džikića svakako predstavlja ozbiljan problem, jer nije lako održati takmičarski tonus ekipe kada se samo trenira ili igraju prijateljske utakmice.

Ipak, postoji i jedna pozitivna okolnost za crno-bele u ovoj situaciji, a to je da se povređeni igrači, krilo Mihajlo Andrić i centar Božo Đumić polako, ali sigurno oporavljaju od ozbiljnih povreda.

Na neki način, u ovom trenutku vreme radi za crno-bele rekonvalescente i navijači bi mogli da dočekaju da ih vide na terenu.

Naravno, situacija zavisi od lekarskih procena, a i stepen oporavka od povrede se razlikuje u ova dva slučaja.

Mihajlo Andrić koji se prvi put povredio još u avgustu prošle godine, a onda ju je posle samo dve odigrane utakmice obnovio.

U decembru prošle godine je u Istanbulu operisao metatarzalnu kost, a oporavak je tekao prema predviđenom planu. Andrić trenira se ekipom već neko vreme i očekuje se da pomogne Partizanu u Superligi.

Nešto komplikovanija je situacija kada je u pitanju Đumić koji je pre nekoliko dana skinuo čizmu posle povrede stopala. Međutim, tek bi trebalo da prođe kontrolni pregled, pa će tek nakon toga biti poznato kada bi tačno mogao da se vrati na teren.

Pojedine optimističke procene kažu da bi Đumić mogao da počne sa laganim treninzima za tri nedelje, ali baš slučaj njegovog kolege Andrića poziva stručni štab Partizana na oprez.

Centar crno-belih u dosadašnjem toku sezone u Jadranskoj ligi prosečno je beležio 4,5 poena i 3,1 skok po utakmici.

Đumić se povredio na treningu početkom februara, a domaća Superliga trebalo bi da počne 7. ili 8. maja.

Komentari / 0

Ostavite komentar