Кузмановић: Звезда је мој клуб, а сањао сам дрес Реала!

"Волим Леброна Џејмса, Новака Ђоковића и Роџера Федерера", рекао је српски интернационалац.

Фудбал 05.04.2016 | 15:20
Кузмановић: Звезда је мој клуб, а сањао сам дрес Реала!

Српски везиста и повремени репрезентативац Здравко Кузмановић одрастао је у време највеће доминације Црвене звезде на простору некадашње Југославије. Иако је рођен у Швајцарској, тачније у Туну, љубав према црвено-белој боји била је јача од километара који су га делили од стадиона у Љутице Богдана.

Мада сада носи Удинезеов дрес црно-беле боје, у опширном интервјуу за МундоУдинезе открио је да је београдски гигант клуб који највише воли.
"Црвена звезда је клуб који волим највише, највише из разлога што је моја породица из Београда. Међутим, од времена када је освојен Куп шампиона 1991. године до данас, много тога се променило. Велика финансијска криза је изазвала тешке последице. На пример, Црвена звезда је 2014. године узела титулу, али је касније изгубила право да се такмичи у Европи због правилника УЕФА. То само показује колико су велики проблеми клуба, али се искрено надам да ће се то решити", рекао је Кузмановић.

Када је у питању играч који је имао највећи утицај на његову каријеру, популарни Кузма имао је јасан одговор:
"Истина је да их је било више, али мислим да је Дејан Станковић тај који је највише утицао на мене као играча".

Као и сваки млади фудбалер жељан највиших циљева и Кузмановић је сањао да једног дана заигра у највећем клубу на свету.
"Да, жеља ми је била да једног дана обучем дрес Реала, али сада сам мало матор за тако нешто, а-ха-ха. Али имао сам ту срећу да играм у великим клубовима до сада и задовољан сам због тога шта сам све прошао у досадашњој каријери. Сада не размишљам о томе која ће ми наредна дестинација бити".

Фудбалска репрезентација Србије налази се у црној рупи из које не може да се извуче годинама, али 29-годишњи фудбалер сматра да за Орлове и даље има наде.
"Србија представља велики резервоар квалитетних фудбалера, а има и оних јако талентованих. Истина је да сада ствари нису онакве какве сви желимо да буду, али верујем да могу ствари да се поправе. Узгред, имамо и неколико играча чији су квалитети највише класе".

Кузмановић је открио и да је велики кошаркашки фанатик и да често воли да гледа, па и да заигра игру под обручима.
"Можда, да нисам био фудбалер, окушао бих своју срећу у кошарци. Јако волим тај спорт, али наравно фудбал је број један, а онда иде и тенис. Волим да гледам Мајами, чак сам ишао и да гледам неколико утакмица. Обожавам Леброна Џејмса где год да је, али и Новака Ђоковића и Роџера Федерера. Срећан сам када обојица побеђују, јер сам делом и Швајцарац", закључио је некадашњи фудбалер Интера, Фјорентине, Базела и Штутгарта.

Коментари / 0

Оставите коментар