Kuzmanović: Zvezda je moj klub, a sanjao sam dres Reala!

"Volim Lebrona Džejmsa, Novaka Đokovića i Rodžera Federera", rekao je srpski internacionalac.

Fudbal 05.04.2016 | 15:20
Kuzmanović: Zvezda je moj klub, a sanjao sam dres Reala!

Srpski vezista i povremeni reprezentativac Zdravko Kuzmanović odrastao je u vreme najveće dominacije Crvene zvezde na prostoru nekadašnje Jugoslavije. Iako je rođen u Švajcarskoj, tačnije u Tunu, ljubav prema crveno-beloj boji bila je jača od kilometara koji su ga delili od stadiona u Ljutice Bogdana.

Mada sada nosi Udinezeov dres crno-bele boje, u opširnom intervjuu za MundoUdineze otkrio je da je beogradski gigant klub koji najviše voli.
"Crvena zvezda je klub koji volim najviše, najviše iz razloga što je moja porodica iz Beograda. Međutim, od vremena kada je osvojen Kup šampiona 1991. godine do danas, mnogo toga se promenilo. Velika finansijska kriza je izazvala teške posledice. Na primer, Crvena zvezda je 2014. godine uzela titulu, ali je kasnije izgubila pravo da se takmiči u Evropi zbog pravilnika UEFA. To samo pokazuje koliko su veliki problemi kluba, ali se iskreno nadam da će se to rešiti", rekao je Kuzmanović.

Kada je u pitanju igrač koji je imao najveći uticaj na njegovu karijeru, popularni Kuzma imao je jasan odgovor:
"Istina je da ih je bilo više, ali mislim da je Dejan Stanković taj koji je najviše uticao na mene kao igrača".

Kao i svaki mladi fudbaler željan najviših ciljeva i Kuzmanović je sanjao da jednog dana zaigra u najvećem klubu na svetu.
"Da, želja mi je bila da jednog dana obučem dres Reala, ali sada sam malo mator za tako nešto, a-ha-ha. Ali imao sam tu sreću da igram u velikim klubovima do sada i zadovoljan sam zbog toga šta sam sve prošao u dosadašnjoj karijeri. Sada ne razmišljam o tome koja će mi naredna destinacija biti".

Fudbalska reprezentacija Srbije nalazi se u crnoj rupi iz koje ne može da se izvuče godinama, ali 29-godišnji fudbaler smatra da za Orlove i dalje ima nade.
"Srbija predstavlja veliki rezervoar kvalitetnih fudbalera, a ima i onih jako talentovanih. Istina je da sada stvari nisu onakve kakve svi želimo da budu, ali verujem da mogu stvari da se poprave. Uzgred, imamo i nekoliko igrača čiji su kvaliteti najviše klase".

Kuzmanović je otkrio i da je veliki košarkaški fanatik i da često voli da gleda, pa i da zaigra igru pod obručima.
"Možda, da nisam bio fudbaler, okušao bih svoju sreću u košarci. Jako volim taj sport, ali naravno fudbal je broj jedan, a onda ide i tenis. Volim da gledam Majami, čak sam išao i da gledam nekoliko utakmica. Obožavam Lebrona Džejmsa gde god da je, ali i Novaka Đokovića i Rodžera Federera. Srećan sam kada obojica pobeđuju, jer sam delom i Švajcarac", zaključio je nekadašnji fudbaler Intera, Fjorentine, Bazela i Štutgarta.

Komentari / 0

Ostavite komentar