Видео: Алваро ''Ћино'' Рекоба одлази у пензију!

Алваро Рекоба, један од најбољих уругвајских фудбалера свих времена, повлачи се у 40. години из професионалног фудбала.

Фудбал 01.04.2016 | 22:40
Видео: Алваро ''Ћино'' Рекоба одлази у пензију!

Популарни 'Ел Ћино' светску славу стекао је у миланском Интеру, за који је одиграо готово 250 мечева и постигао 78 голова.

Сјајни офанзивни везиста био је познат по невероватној техници, техници шута, као и одличним лоптама и ефектним погоцима из слободњака.

Са 'неразурима' је освојио два Скудета, два Суперкупа Италије, два Купа Италије и Куп УЕФА, док је са Насионалом освојио две националне титуле, по повратку из Европе.

'Чино' ће величанствен опроштај имати управо у свом Монтевидеу, где наступа од 2011, а играо је још и за Данубио, у ком је поникао, Венцију, Торино и Паниониос.

За национални тим је наступио 68 пута и уписао 14 голова.

Ћино. Та чудесна левица из Уругваја. Тужан дан за све поклонике ове игре...

Бивши фудбалер Интера, Венеције, Торина, Насионала решио је у својој 40. години да каже збогом фудбалу, а у четвртак ће бити организована његова опроштајна утакмица.

А када се таква легенда Интера опрашта можете да замислите ко су званице - Иван Заморано, Хавијер Занети, Франческо Толдо, Кили Гонзалес, Кристијан Бобо Вијери... Биће то прави спектакл у најави. Рекоба је за Нероазуре наступао од 1997. до 2008. године, одиграо је 248 утакмица и постигао 72 поготка.

Да ће постати велики фудбалер показао је у Насионалу из Монтевидеа (одакле је и отишао на Апенине), а у том клубу је одиграо последње четири године своје каријере. У Насионалу ће је и завршити.

Био је познат по том чувеном слободном ударцу, лоптама које су имале путање непознате већини светских голмана. Имао је поред тога и харизму. Где год је отишао, па макар и на позајмицу на пола године, куповао је срца навијача. Заувек.

А купио је и наша који смо га пратили преко телевизије.

Ако неко није гледао Рекобу, можда га најбоље може упознати преко реченице Масима Моратија.
"Рекоба није само фудбалер. Он је фудбал. Обични играчи не раде такве ствари попут њега".

А ту су и снимци који могу да помогну.

Коментари / 0

Оставите коментар