Video: Alvaro ''Ćino'' Rekoba odlazi u penziju!

Alvaro Rekoba, jedan od najboljih urugvajskih fudbalera svih vremena, povlači se u 40. godini iz profesionalnog fudbala.

Fudbal 01.04.2016 | 22:40
Video: Alvaro ''Ćino'' Rekoba odlazi u penziju!

Popularni 'El Ćino' svetsku slavu stekao je u milanskom Interu, za koji je odigrao gotovo 250 mečeva i postigao 78 golova.

Sjajni ofanzivni vezista bio je poznat po neverovatnoj tehnici, tehnici šuta, kao i odličnim loptama i efektnim pogocima iz slobodnjaka.

Sa 'nerazurima' je osvojio dva Skudeta, dva Superkupa Italije, dva Kupa Italije i Kup UEFA, dok je sa Nasionalom osvojio dve nacionalne titule, po povratku iz Evrope.

'Čino' će veličanstven oproštaj imati upravo u svom Montevideu, gde nastupa od 2011, a igrao je još i za Danubio, u kom je ponikao, Venciju, Torino i Panionios.

Za nacionalni tim je nastupio 68 puta i upisao 14 golova.

Ćino. Ta čudesna levica iz Urugvaja. Tužan dan za sve poklonike ove igre...

Bivši fudbaler Intera, Venecije, Torina, Nasionala rešio je u svojoj 40. godini da kaže zbogom fudbalu, a u četvrtak će biti organizovana njegova oproštajna utakmica.

A kada se takva legenda Intera oprašta možete da zamislite ko su zvanice - Ivan Zamorano, Havijer Zaneti, Frančesko Toldo, Kili Gonzales, Kristijan Bobo Vijeri... Biće to pravi spektakl u najavi. Rekoba je za Neroazure nastupao od 1997. do 2008. godine, odigrao je 248 utakmica i postigao 72 pogotka.

Da će postati veliki fudbaler pokazao je u Nasionalu iz Montevidea (odakle je i otišao na Apenine), a u tom klubu je odigrao poslednje četiri godine svoje karijere. U Nasionalu će je i završiti.

Bio je poznat po tom čuvenom slobodnom udarcu, loptama koje su imale putanje nepoznate većini svetskih golmana. Imao je pored toga i harizmu. Gde god je otišao, pa makar i na pozajmicu na pola godine, kupovao je srca navijača. Zauvek.

A kupio je i naša koji smo ga pratili preko televizije.

Ako neko nije gledao Rekobu, možda ga najbolje može upoznati preko rečenice Masima Moratija.
"Rekoba nije samo fudbaler. On je fudbal. Obični igrači ne rade takve stvari poput njega".

A tu su i snimci koji mogu da pomognu.

Komentari / 0

Ostavite komentar