И Хрвати имају своје "Тадиће, Гудеље..."!

Селектор хрватске фудбалске репрезентације Анте Чачић најавио да штопер Ливерпула Дејан Ловрен неће више видети национални тим док га он води.

Фудбал 02.04.2016 | 10:00
И Хрвати имају своје "Тадиће, Гудеље..."!

Непослушност фудбалера један је од проблема са којима се суочавају тренери/селектори.

У историји српске фудбалске репрезентације било је много "љутибаба", а најновији случајеви су Душан Тадић и Немања Гудељ.

Нешто слично се дешава и у комшилуку, код наших западних комшија Хрвата.

Тамошњи медији пишу о сукобу селектора Анте Чачића и штопера Дејана Ловрена, који би врло лако могао да буде одстрањен из националног тима (ако већ није!) и који би због непослушности могао чак да извиси са Европског првенства у Француској.

Штопер Ливерпула није улазио у игру у пријатељској утакмици против Мађарске. Чачић је резерне играче послао на загревање, да би се после 20-ак минута самоиницијативно вратио на клупу и сео.

Селектор Анте Чачић је због тога побеснео:

"Нико неће бити испред репрезентације! Нико! Репрезентација није ничија прћија, то сам рекао истог дана кад сам постављен за селектора. И ово важи за свакога! Никад нисам трпео непослушност, ни стављање себе у први план. Било да је реч о клубу, а нарочито сада у репрезентацији. То нећу толерисати. Ловрен се овим поступком удаљио од репрезентације. Видећу шта ћу даље, нисам још разговарао са њим", рекао је Чачић.

Као позитиван пример навео је капитена Дарија Срну који је такође послат на загревање у 46. минуту утакмице, односно почетком другог полувремена, а потом је ушао у игру 15 минута пре краја.

"Даријо Срна има 129 наступа за А репрезентацију и капитен је. Он је ушао кад је ушао, то све говори. Срна је својим примјром показао како се треба односити према националном тиму. Ако Срни није био проблем да се толико загрева, што би неком другом био проблем?", рекао је Чачић.

Коментари / 0

Оставите коментар