I Hrvati imaju svoje "Tadiće, Gudelje..."!

Selektor hrvatske fudbalske reprezentacije Ante Čačić najavio da štoper Liverpula Dejan Lovren neće više videti nacionalni tim dok ga on vodi.

Fudbal 02.04.2016 | 10:00
I Hrvati imaju svoje "Tadiće, Gudelje..."!

Neposlušnost fudbalera jedan je od problema sa kojima se suočavaju treneri/selektori.

U istoriji srpske fudbalske reprezentacije bilo je mnogo "ljutibaba", a najnoviji slučajevi su Dušan Tadić i Nemanja Gudelj.

Nešto slično se dešava i u komšiluku, kod naših zapadnih komšija Hrvata.

Tamošnji mediji pišu o sukobu selektora Ante Čačića i štopera Dejana Lovrena, koji bi vrlo lako mogao da bude odstranjen iz nacionalnog tima (ako već nije!) i koji bi zbog neposlušnosti mogao čak da izvisi sa Evropskog prvenstva u Francuskoj.

Štoper Liverpula nije ulazio u igru u prijateljskoj utakmici protiv Mađarske. Čačić je rezerne igrače poslao na zagrevanje, da bi se posle 20-ak minuta samoinicijativno vratio na klupu i seo.

Selektor Ante Čačić je zbog toga pobesneo:

"Niko neće biti ispred reprezentacije! Niko! Reprezentacija nije ničija prćija, to sam rekao istog dana kad sam postavljen za selektora. I ovo važi za svakoga! Nikad nisam trpeo neposlušnost, ni stavljanje sebe u prvi plan. Bilo da je reč o klubu, a naročito sada u reprezentaciji. To neću tolerisati. Lovren se ovim postupkom udaljio od reprezentacije. Videću šta ću dalje, nisam još razgovarao sa njim", rekao je Čačić.

Kao pozitivan primer naveo je kapitena Darija Srnu koji je takođe poslat na zagrevanje u 46. minutu utakmice, odnosno početkom drugog poluvremena, a potom je ušao u igru 15 minuta pre kraja.

"Darijo Srna ima 129 nastupa za A reprezentaciju i kapiten je. On je ušao kad je ušao, to sve govori. Srna je svojim primjrom pokazao kako se treba odnositi prema nacionalnom timu. Ako Srni nije bio problem da se toliko zagreva, što bi nekom drugom bio problem?", rekao je Čačić.

Komentari / 0

Ostavite komentar