Ђуровски: Славија ће опстати у Премијер лиги БиХ!

Нови тренер Славије Милко Ђуровски увјерен да ће клуб из Источног Сарајева осигурати опстанак у Премијер лиги Босне и Херцеговине.

Фудбал 02.04.2016 | 08:40
Ђуровски: Славија ће опстати у Премијер лиги БиХ!

"Иако се Славија налази на осмом мјесту није још обезбиједила опстанак, али сам сигуран да ће се и наредне године у Источном Сарајеву играти премијерлигашки фудбал", рекао је за "Глас Српске" нови тренер "соколова" Милко Ђуровски, који је на тој функцији наслиједио Вељка Доведана.

"Посљедњих дана сам се упознао са ситуацијом у Славији и знам да мој нови клуб има пет бодова више екипа које су у опасној зони. Међутим, жеља свих у клубу је да се опстанак што прије обезбиједи. У досадашњој тренерској каријери увијек сам довођен са жељом да испуним неки циљ и увијек сам у томе успијевао. Сигуран сам да ће тако бити и у Источном Сарајеву".

Са управом Славије, односно предсједником Славије Здравко Шавијом договорио је сарадњу до краја сезоне уз могућност њеног продужења.

"Брзо смо се договорили, а томе шта ће бити на крају сезоне за сада је још рано причати. Спадам у оне тренере, који воле да раде у нормалним условима, без много притисака. Волим када сви у клубу дишу као један, јер је онда много лакше доћи до жељеног резултата".

У овој сезони већ је сједио на клупи два клуба.

"На почетку сам био у словачком прволигашу, екипи Злате Моравце са којима сам одрадио комплетне припреме. Међутим, већ послије неколико кола настали су проблеми везани за регистрације појединих играча. Једноставно није ишло како сам замишљао, па сам се повукао. Потом сам преузео словеначког прволигаша Заврч. Био сам тренер само три утакмице у којима смо забиљежили двије побједе и реми. Дошло је до несугласица са предсједником клуба и отишао сам. Моја филозофија је јасна - желим да радим у здравој атмосфери и ништа више не тражим", истакао је Ђуровски.

Радо се присјећа сезоне 2002/03. када је као млад тренер дошао у редове прволигаша Српске Рудар Приједора.

"Када сам дошао 'зелено-црни' су имали само четири бода и били готово већ отписани. Међутим, успјели смо чак неколико кола до краја да обезбиједимо опстанак. Те сезоне играли смо против Славије. Међутим, ово је једно сасвим друго такмичење, објективно много јаче него Прва лига Републике Српске", закључио је Ђуровски.

Милко Ђуровски познат је као несташни дечко југословенског фудбала, а остао је упамћен по преласку 1986. године из Црвене звезде у Партизан. Играчку каријеру је започео у Тетексу, дошао у Црвену звезду, отишао у Чукарички, а затим послије шест година на "Маракани" отишао је у редове "вјечитог ривала". Потом је наступао за холандске клубове Горнинген и Камбур, словеначки Марибор, француски Ним, те на крају за Железничар из Марибора и Љубљану.

За репрезентацију Југославије одиграо је шест, а за Македонију три утакмице. У тренерској каријери тренирао је словеначке клубове Железничар, Малечник, Драву, Нафту, Марибор и Заврч, македонске Вардар и Беласицу, аустријски Полау, словачку Злате Моравце, а у сезони 2002/03. био је тренер Рудар Приједора.

Коментари / 0

Оставите коментар