Đurovski: Slavija će opstati u Premijer ligi BiH!

Novi trener Slavije Milko Đurovski uvjeren da će klub iz Istočnog Sarajeva osigurati opstanak u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Fudbal 02.04.2016 | 08:40
Đurovski: Slavija će opstati u Premijer ligi BiH!

"Iako se Slavija nalazi na osmom mjestu nije još obezbijedila opstanak, ali sam siguran da će se i naredne godine u Istočnom Sarajevu igrati premijerligaški fudbal", rekao je za "Glas Srpske" novi trener "sokolova" Milko Đurovski, koji je na toj funkciji naslijedio Veljka Dovedana.

"Posljednjih dana sam se upoznao sa situacijom u Slaviji i znam da moj novi klub ima pet bodova više ekipa koje su u opasnoj zoni. Međutim, želja svih u klubu je da se opstanak što prije obezbijedi. U dosadašnjoj trenerskoj karijeri uvijek sam dovođen sa željom da ispunim neki cilj i uvijek sam u tome uspijevao. Siguran sam da će tako biti i u Istočnom Sarajevu".

Sa upravom Slavije, odnosno predsjednikom Slavije Zdravko Šavijom dogovorio je saradnju do kraja sezone uz mogućnost njenog produženja.

"Brzo smo se dogovorili, a tome šta će biti na kraju sezone za sada je još rano pričati. Spadam u one trenere, koji vole da rade u normalnim uslovima, bez mnogo pritisaka. Volim kada svi u klubu dišu kao jedan, jer je onda mnogo lakše doći do željenog rezultata".

U ovoj sezoni već je sjedio na klupi dva kluba.

"Na početku sam bio u slovačkom prvoligašu, ekipi Zlate Moravce sa kojima sam odradio kompletne pripreme. Međutim, već poslije nekoliko kola nastali su problemi vezani za registracije pojedinih igrača. Jednostavno nije išlo kako sam zamišljao, pa sam se povukao. Potom sam preuzeo slovenačkog prvoligaša Zavrč. Bio sam trener samo tri utakmice u kojima smo zabilježili dvije pobjede i remi. Došlo je do nesuglasica sa predsjednikom kluba i otišao sam. Moja filozofija je jasna - želim da radim u zdravoj atmosferi i ništa više ne tražim", istakao je Đurovski.

Rado se prisjeća sezone 2002/03. kada je kao mlad trener došao u redove prvoligaša Srpske Rudar Prijedora.

"Kada sam došao 'zeleno-crni' su imali samo četiri boda i bili gotovo već otpisani. Međutim, uspjeli smo čak nekoliko kola do kraja da obezbijedimo opstanak. Te sezone igrali smo protiv Slavije. Međutim, ovo je jedno sasvim drugo takmičenje, objektivno mnogo jače nego Prva liga Republike Srpske", zaključio je Đurovski.

Milko Đurovski poznat je kao nestašni dečko jugoslovenskog fudbala, a ostao je upamćen po prelasku 1986. godine iz Crvene zvezde u Partizan. Igračku karijeru je započeo u Teteksu, došao u Crvenu zvezdu, otišao u Čukarički, a zatim poslije šest godina na "Marakani" otišao je u redove "vječitog rivala". Potom je nastupao za holandske klubove Gorningen i Kambur, slovenački Maribor, francuski Nim, te na kraju za Železničar iz Maribora i Ljubljanu.

Za reprezentaciju Jugoslavije odigrao je šest, a za Makedoniju tri utakmice. U trenerskoj karijeri trenirao je slovenačke klubove Železničar, Malečnik, Dravu, Naftu, Maribor i Zavrč, makedonske Vardar i Belasicu, austrijski Polau, slovačku Zlate Moravce, a u sezoni 2002/03. bio je trener Rudar Prijedora.

Komentari / 0

Ostavite komentar