"Само он може да спаси Америку"?

Доналд Трамп или Хилари Клинтон? Американци су далеко од осећаја задовољства при помисли на то ко би могао да буде њихов наредни председник.

Свијет 30.03.2016 | 16:40
"Само он може да спаси Америку"?

То констатује портал Дејли бист, који кандидује пензионисаног генерала морнарице Џејмса Матиса за функцију првог човека једне од најмоћнијих држава света, истакавши да је он можда стар, али да је управо он човек какав треба Белој кући.

“Матис је студирао историју и економију, познат је по цитирању грчких софиста, али му није страно да се користи псовкама, међутим, то није ништа, с обзиром на то да је годину обележила Трампова вулгарност. Он побеђује водеће кандидате, Трампово фолирање чврстог момка би се срушило пред правим ратником, а спољна политика Хилари Клинтон изгледа као тек једна лекција са курса у односу на Матисово искуство и знање“, пише "Дејли бист".

Портал наводи да је Матис екстремно аполитична личност која би вероватно одбила било какву помисао да се кандидује. Ипак, подсећа се да је још један бивши генерал постао председник – Двајт Ајзенхауер.

“Као што је био случај са Ајком, тако ће и Матис морати да буде натеран да уђе у политику. Тешко време тражи тешке мере. Он зна, као и многи гласачи, да ће Трампово председниковање бити ружно, такође зна да улога Вашингтона у светским догађањима полако постаје све мања“, додаје "Дејли бист".

Уследило је питање “Па, ако генерал Матис одлучи да спасе Америку, да ли ће имати прилику?“, а потом и одговор:

“Апсолутно. Трамп од републиканаца може да добије око 40 одсто гласова. Излазни резултати у многим државама, као на пример у Мисисипију, показују да више од 40 одсто гласача жели кандидата треће стране. Уколико сва три могућа кандидата, Трамп, Клинтон и Матис не буду освојили већину на изборима, одлука би отишла у Представнички дом. Тамо Матис има велику шансу да добије неопходну подршку. Американцима треба јак лидер, исправан, частан, неупрљан крвљу политичког спорта. Генерал Ајзенхауер је био један од најбољих председника, а генерал Матис би без сумње наставио сјајну традицију“, додаје се у "Дејли бисту" и закључује:

“Помозите нам, генерале Матис, ви сте наша једина нада“.

Извор: Б92

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Хм

30.03.2016 15:28

Само да не буде Хилари, из скроз лоше је фамилије. То би Вајат Еарп давно средио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

***

30.03.2016 16:22

Док Бил Монику бари, Трамп це да , смири' Хилари...