"Samo on može da spasi Ameriku"?

Donald Tramp ili Hilari Klinton? Amerikanci su daleko od osećaja zadovoljstva pri pomisli na to ko bi mogao da bude njihov naredni predsednik.

Svijet 30.03.2016 | 16:40
"Samo on može da spasi Ameriku"?

To konstatuje portal Dejli bist, koji kandiduje penzionisanog generala mornarice Džejmsa Matisa za funkciju prvog čoveka jedne od najmoćnijih država sveta, istakavši da je on možda star, ali da je upravo on čovek kakav treba Beloj kući.

“Matis je studirao istoriju i ekonomiju, poznat je po citiranju grčkih sofista, ali mu nije strano da se koristi psovkama, međutim, to nije ništa, s obzirom na to da je godinu obeležila Trampova vulgarnost. On pobeđuje vodeće kandidate, Trampovo foliranje čvrstog momka bi se srušilo pred pravim ratnikom, a spoljna politika Hilari Klinton izgleda kao tek jedna lekcija sa kursa u odnosu na Matisovo iskustvo i znanje“, piše "Dejli bist".

Portal navodi da je Matis ekstremno apolitična ličnost koja bi verovatno odbila bilo kakvu pomisao da se kandiduje. Ipak, podseća se da je još jedan bivši general postao predsednik – Dvajt Ajzenhauer.

“Kao što je bio slučaj sa Ajkom, tako će i Matis morati da bude nateran da uđe u politiku. Teško vreme traži teške mere. On zna, kao i mnogi glasači, da će Trampovo predsednikovanje biti ružno, takođe zna da uloga Vašingtona u svetskim događanjima polako postaje sve manja“, dodaje "Dejli bist".

Usledilo je pitanje “Pa, ako general Matis odluči da spase Ameriku, da li će imati priliku?“, a potom i odgovor:

“Apsolutno. Tramp od republikanaca može da dobije oko 40 odsto glasova. Izlazni rezultati u mnogim državama, kao na primer u Misisipiju, pokazuju da više od 40 odsto glasača želi kandidata treće strane. Ukoliko sva tri moguća kandidata, Tramp, Klinton i Matis ne budu osvojili većinu na izborima, odluka bi otišla u Predstavnički dom. Tamo Matis ima veliku šansu da dobije neophodnu podršku. Amerikancima treba jak lider, ispravan, častan, neuprljan krvlju političkog sporta. General Ajzenhauer je bio jedan od najboljih predsednika, a general Matis bi bez sumnje nastavio sjajnu tradiciju“, dodaje se u "Dejli bistu" i zaključuje:

“Pomozite nam, generale Matis, vi ste naša jedina nada“.

Izvor: B92

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Hm

30.03.2016 15:28

Samo da ne bude Hilari, iz skroz loše je familije. To bi Vajat Earp davno sredio.

ODGOVORITE
Name

***

30.03.2016 16:22

Dok Bil Moniku bari, Tramp ce da , smiri' Hilari...