Нема реаговања на Додикове пријетње

Иако је прошло мјесец и по дана од како је министар спољних послова БиХ Игор Црнадак понио пријаву полицији Републике Српске против предсједника Српске Милорада Додика због упућених пријетњи, још увијек нема никаквих реакција ни Министарства унутрашњих послова Републике Српске ни надлежног тужилаштва.

Република Српска 30.03.2016 | 12:32
Нема реаговања на Додикове пријетње

Додик је, 16.фебруара, на ванредној конференцији за новинаре у Бањалуци, коју је директно преносио РТРС, запријетио Црнатку да ће му се осветити, и да ће он одлучити када ће то да буде, због чега је шеф дипломатије БиХ случај 20. фебруара пријавио полицији Републике Српске.

То што до данас није реаговала ниједна од надлежних институција Црнадак сматра јако лошом поруком.

"Ми се нисмо борили за такву Републику Српску у којој њен предсједник може, попут неког силеџије, јавно, уз директан пренос на РТРС-у, да упућује мафијашке пријетње и да за то не сноси никакве посљедице", рекао је Црнадак у изјави Фени.

Ако предсједник Републике Српске, како се пита, има такав однос према њему, као представнику српског народа у Савјету министара БиХ, шта онда могу очекивати „обични“ грађани у Републици Српској?

"Нажалост, такво понашање нас води у ситуацију да постанемо 'дивљи запад' и надам се да ће ипак у наредном периоду доћи до одоговарајуће реакције надлежних иституција", додао је Црнадак.

И поред показног односа полиције Републике Српске на пријетње које је добио, Црнадак каже да ће у понедјељак присустовати обиљежавању Дана полиције Српске, јер сматра да је већина људи у МУП-у Републике Сспске поштена и честита, а да су они који су је, како наводи, посљедњих година „инструментализиовали и приватизовали, пролазни, јер полиција припада Републици Српској“.

"Зато ћу и тај став показати својим учешћем на обиљежавању Дана полиције Републике Српске, што је врло важан дан за нас, рекао је Црнадак.

Додик је на прес-конференицји, 16. фебруара, а поводом случаја "Павловић банка”, између осталог, оптужио министра спољних послова БиХ Игора Црнатка да је приликом недавног боравка у САД-у тражио да се против Додика покрене „широка и опсежна истрага и прогон, који би онемогућио да он било шта ради".

"То није политички захтјев. То је захтјев који сматрам личним, а опростити нећу. Када ћу и шта учинити, то ћу ја одлучити, али се држим једне кинеске пословице да се 'освета сервира хладна, а никада врућа"', рекао је тада Додик.

(Фена)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

сзп

30.03.2016 10:39

Ста ради Мектиц,Сипа итд!? Ви Додика хапсите за криминал а оно ниста као да СзП не постоји!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

перхан

30.03.2016 12:28

Засто ми се цини да Ал капоне мирније спава кад се деси тероризам негдје у Европи. Ваљда на тренутак престане интересовање за његова дјела из природе и друства.

Name

Васлије

30.03.2016 10:50

Па додикова је полиција, шта очекујете друго него да зажмире на глупости вође им!

ОДГОВОРИТЕ
Name

НЕ ДАМО ИГОРА

30.03.2016 13:38

МИЛЕ, НЕ ДАМО ИГОРА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

следећа врућа

30.03.2016 13:52

Следећа врућа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пендула

30.03.2016 15:05

Идем сором лаје куја наме ,бјези кујо ста те брига заме!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОО/

30.03.2016 16:02

Како није било напада у року од 30 дана,оптужба одбачена.

ОДГОВОРИТЕ