Nema reagovanja na Dodikove prijetnje

Iako je prošlo mjesec i po dana od kako je ministar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak ponio prijavu policiji Republike Srpske protiv predsjednika Srpske Milorada Dodika zbog upućenih prijetnji, još uvijek nema nikakvih reakcija ni Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske ni nadležnog tužilaštva.

Republika Srpska 30.03.2016 | 12:32
Nema reagovanja na Dodikove prijetnje

Dodik je, 16.februara, na vanrednoj konferenciji za novinare u Banjaluci, koju je direktno prenosio RTRS, zaprijetio Crnatku da će mu se osvetiti, i da će on odlučiti kada će to da bude, zbog čega je šef diplomatije BiH slučaj 20. februara prijavio policiji Republike Srpske.

To što do danas nije reagovala nijedna od nadležnih institucija Crnadak smatra jako lošom porukom.

"Mi se nismo borili za takvu Republiku Srpsku u kojoj njen predsjednik može, poput nekog siledžije, javno, uz direktan prenos na RTRS-u, da upućuje mafijaške prijetnje i da za to ne snosi nikakve posljedice", rekao je Crnadak u izjavi Feni.

Ako predsjednik Republike Srpske, kako se pita, ima takav odnos prema njemu, kao predstavniku srpskog naroda u Savjetu ministara BiH, šta onda mogu očekivati „obični“ građani u Republici Srpskoj?

"Nažalost, takvo ponašanje nas vodi u situaciju da postanemo 'divlji zapad' i nadam se da će ipak u narednom periodu doći do odogovarajuće reakcije nadležnih istitucija", dodao je Crnadak.

I pored pokaznog odnosa policije Republike Srpske na prijetnje koje je dobio, Crnadak kaže da će u ponedjeljak prisustovati obilježavanju Dana policije Srpske, jer smatra da je većina ljudi u MUP-u Republike Sspske poštena i čestita, a da su oni koji su je, kako navodi, posljednjih godina „instrumentaliziovali i privatizovali, prolazni, jer policija pripada Republici Srpskoj“.

"Zato ću i taj stav pokazati svojim učešćem na obilježavanju Dana policije Republike Srpske, što je vrlo važan dan za nas, rekao je Crnadak.

Dodik je na pres-konferenicji, 16. februara, a povodom slučaja "Pavlović banka”, između ostalog, optužio ministra spoljnih poslova BiH Igora Crnatka da je prilikom nedavnog boravka u SAD-u tražio da se protiv Dodika pokrene „široka i opsežna istraga i progon, koji bi onemogućio da on bilo šta radi".

"To nije politički zahtjev. To je zahtjev koji smatram ličnim, a oprostiti neću. Kada ću i šta učiniti, to ću ja odlučiti, ali se držim jedne kineske poslovice da se 'osveta servira hladna, a nikada vruća"', rekao je tada Dodik.

(Fena)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

szp

30.03.2016 10:39

Sta radi Mektic,Sipa itd!? Vi Dodika hapsite za kriminal a ono nista kao da SzP ne postoji!?

ODGOVORITE
Name

perhan

30.03.2016 12:28

Zasto mi se cini da Al kapone mirnije spava kad se desi terorizam negdje u Evropi. Valjda na trenutak prestane interesovanje za njegova djela iz prirode i drustva.

Name

Vaslije

30.03.2016 10:50

Pa dodikova je policija, šta očekujete drugo nego da zažmire na gluposti vođe im!

ODGOVORITE
Name

NE DAMO IGORA

30.03.2016 13:38

MILE, NE DAMO IGORA.

ODGOVORITE
Name

sledeća vruća

30.03.2016 13:52

Sledeća vruća.

ODGOVORITE
Name

Pendula

30.03.2016 15:05

Idem sorom laje kuja name ,bjezi kujo sta te briga zame!

ODGOVORITE
Name

OO/

30.03.2016 16:02

Kako nije bilo napada u roku od 30 dana,optužba odbačena.

ODGOVORITE