Данас почиње суђење Фахрудину Радончићу

На Суду БиХ, пред судијом Хасијом Машић, данас у 13 сати почиње главни претрес у случају Фахрудин Радончић и други.

Босна и Херцеговина 30.03.2016 | 12:20
Данас почиње суђење Фахрудину Радончићу

Радончић се пред Судом БиХ 16. марта изјаснио о кривици, а 11. марта то су учинили и други оптужени у овом предмету: Бакир Даутбашић, Билсена Шахман и Зијад Хаџијахић.

Сви оптужени су се изјаснили да нису криви.

Фахрудин Радончић је ухапшен 25. јануара 2016. године због ометања рада правосуђа, те му је одређен притвор. Даутбашић и Шахман ухапшени су 11. јануара 2016. године.

Тужилаштво БиХ оптужницу је подигло 5. фебруара, а Суд БиХ потврдио 15. фебруара. Радончић је у притвору провео 23 дана, а затим је пуштен у кућни притвор уз мјере забране.

Тужилаштво БиХ поново је упутило захтјев за одређивање притвора због кршења мјера забране, те је Суд БиХ 4. марта поново одредио притвор. Радончићу је након неколико дана позлило те је пребачен на УКЦС због срчаних проблема гдје је и хоспитализиран, те се 11. марта није могао појавити на рочишту.

Радончић је, након што су припадници СИПА-е истраживали документацију и љекарски конзилиј око његовог здравственог стања, на властиту одговорност напустио УКЦС те је враћен у притворску јединицу Суда БиХ 14. марта 2016. године.

Наводе из оптужнице и кривицу наведених особа тужилац ће доказивати саслушањем 27 свједока, налазима четири стручна вјештака и прилагањем више од 160 материјалних доказа.

(Слободна Босна)

Коментари / 0

Оставите коментар