Додикова улога у бомбардовању Србије

Режимски медији Републике Српске грађане слуђују текстовима какви Милорада Додика представљају као “супер хероја” који је Србију спасавао од бомбардовања. При том се позивају на интервју у ком је Додик јавно признао моје наводе о његовом издајничком саучествовању у тој агресији. Сулудо, зар не?

Република Српска 30.03.2016 | 11:08
Додикова улога у бомбардовању Србије

Да будем искрен, не пратим претјерано “оде” Милораду Додику у режији наших медија, па тиме нисам одмах схватио какав циркус се догађа ових дана.

Истине ради, Милорад Додик је у емисији „Око“ РТС-а од 24. марта само одреаговао на мој текст „Окупациони намјесници и суочавање са истином“. Додик је јавно признао моје наводе о његовој издајничкој умијешаности у агресију НАТО на СРЈ, само то режимски медији нису схватили и просто су се утркивали у цитирању његових „признања кривице“.

Пар дана прије Додиковог „јавног признања“ објавио сам поменути текст и навео како исти садржи податке и опсервације до данас неизречене у нашем јавном дискурсу (ексклузивитет). Актере данашње власти Српске директно сам оптужио да су саучествовали у овом злочину над нашим народом. Децидно сам устврдио како је НАТО окупатор ове политичке субјекте поратно циљно устоличио на позицију власти, а у функцији припремања агресије. И Милорад Додик је управо признао моје наводе уз изношење детаља какви то неспорно утврђују.

Но, прије него пређем на „доказивање“ морам кратко подсјетити како мој провокативни текст није привукао значајнију пажњу медија. Пренијела га је ваћ „стандардна екипа“ слободоумних медија: смедеревски портал „ЦАРСА-ИСТИНА“, бањалучки „ФРОНТАЛ.РС“ и портал БН медијске куће.

Због чега сумњам да је предсједник Додик у овој емисији одреаговао на моје наводе? Могао бих овде читаоце „смарати“ криминалистичким тумачењима уобичајених реакција криваца на почињени кримен, но, то једноставно нећу чинити. На моју несрећу чињенично знам да врх власти Српске ревносно прати моје текстове и дешавања на Блогу. То понајбоље знам из дисциплинских поступака какви су против мене вођени, односно из ових покренутих због посљедњих текстова, а само због медијског иступања какво иритира моћнике!

У даљем ћу се фокусирати на Додиково „признање“.

На првом кораку морам апострифирати његов навод да је “једном позван у Брисел, у сједиште НАТО”, гдје су га “НН лица” упознала са циљевима, плановима и опасностима напада. Вјероватно су у врху ове злочиначке организације најели се гљива лудара, па су овог освједоченог српског патриоту позвали у своје сједиште и предочили му планове!? Међутим, сам Додик открива природу његове посјете Бриселу када помиње како је био задужен да „пренесе поруку Слободану Милошевићу“.

Писао сам више пута о америчким безбједносним доктринама познатим као ФИД (Фореигн Интернал Дефенце) операције или „Унутрашња одбрана пријатељске земље“. Објашњавао сам како је Милорад Додик обучаван и инструментализован по правилу Пентагона ФМ 100-10, заједно са активистима организације „Отпор“ које су припремали примјеном правила ФМ 100-5. Знао је Слободан Милошевић одлично кога му је НАТО послао и какве су природе његове „поруке“. Циљ таквих активности јесте дезорјентација противника, слабљење његове одлучности, прикупљање података, тражење слабости и ино. Нека ме Додик демантује, али сам убијеђен да се Милошевић није упуштао са њим у било какву озбиљнију расправу.

Надаље, просто је фасцинантно како се Додик поиграва са митом о постојању српског хероја који је одгодио бомбардовање Југославије.

Ето дођосмо до тога да откријемо како је наш уважени предсједник управо тај „херој“. Замислите, њему је било жао да Србе бомбардују током зиме, па је НАТО исказао потребну „хуманост“ и напао нас у прољеће (оно по љепшем времену!). Уопште било је гротесктно посматрати Додика како се бори са грижом савјести и настојањем да себе лажно прикаже као „алтернативу рату“. Но, остали смо ускраћени за податак да ли су се спорни догађаји одиграли прије или послије ФИД операције „Рачак“. Ова „црна операција“ представљала је кључни индикатор да ће непријатељ напасти СРЈ, а одиграла се средином јануара 1999. године. Након тога требало је одређено вријеме да се промјеном техника информационог ратовања човјечанство „припреми“ за нови злочин, припреман неколико година, а иначе представља само дио/етапу једног много већег злочина какав интензивно траје и данас!

"Ја сам тада у разговору са људима из НАТО-а рекао да, уколико се сруши иједан мост на Дрини, ја ћу поднијети оставку и Република Српска ће тог тренутка ући у хаос. Ниједан мост на Дрини у то вријеме није срушен", рекао је Додик у овој емисији, а режимски медији су то ревносно пренијели. Чињеницу да мостови који повезују Српску и Србију нису порушени можемо тумачити кроз утицај Додика унутар “НАТО јастребова”. Но, можемо и кроз моје наводе да је Србији у тим тренуцима највећа опасност од копнене офанзиве пријетила из правца БиХ, односно Републике Српске. Могуће је да су мостови сачувани у функцији извођења копнене операције од стране 60 000 “миротвораца” тада распоређених у овој земљи, уз (како у тексту наводим) могућност додатних појачања у људству и техници.

На крају морам се осврнути на “расправу” око одговорности Милошевића за овај злочин. Једноставно ми је несхватљиво да унутар српског етничког бића уопште размишљамо о таквим небулозама. Кад ће Срби заузети став да суводили одбрамбени деветогодишњи рат против домаћих и свјетских хегемона који су настојали успоставити Нови свјетски поредак? Да је наш народ жртва пребогатих злочинаца који су једино настојали увећати сопствени капитал, моћ и утицај! Да смо једноставно жртва злочина!


Слободан Милошевић није одговоран за злочин какав је припреман неколико година, а управо је поратно позиционирање “окупационих намјесника” у Српској једна од првих радњи тог злочина (објаснио сам у тексту како). Након Српске идентична окупационо-намјесничка матрица примијењена је и у Србији, и то напросто траје до данашњег дана. Истина је једино да су Српска и Србија остале непоражене у рату, а онда су окупиране у мирнодопским условима и одговорност за то сносе „окупациони намјесници“.

Овај текст се неће „допасти“ моћницима и самопрокламованим чуварима Републике Српске. Уосталом, циљ мојих јавних иступа и јесте „суочавање са истином“ појединих манипулатора, а њихове емоције за мене су тек секундарне. Могуће је да ћу већ наредних дана појединце суочити са истином о убиствима српских патриота Срђана Кнежевића и Љубише Савића Маузера, односно са злочинима од изнимне важности за спознају издаје! Ко зна!?

Аутор: Борислав Радовановић

Коментари / 51

Оставите коментар
Name

Василије

30.03.2016 09:20

Додик - највећи уништитељ свог народа!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гагиц г

30.03.2016 09:29

Један од бољих

Name

xyз

30.03.2016 09:47

Све ми то знамо, али се бојим октобра и избора, кад цемо поново гласати за СНСД и Додика... Он не мозе победити, али ми цемо изгубити!!!

Name

Ја

30.03.2016 09:48

Милорад је масон са циљем да унисти СРБе и православље!

Name

митар

30.03.2016 10:06

Какав масон, па само сто не рице.

Name

Ронхил

30.03.2016 10:24

Миле воли Ронхил,Ронхил...

Name

сами

30.03.2016 11:28

Ста ће вам муслимани,кад сте сами себи душмани!?

Name

праведан

30.03.2016 21:15

Тиси болестан

Name

Горан

01.04.2016 08:05

Текст Борислава Радовановића намеће и многе, готово очигледне закључке о догађајима који су претходили првом Додиковом мандату, односно постављању Биљане Плавшић на мјесто предсједника Републике Српске и касније подземне игре у смјењивању професора Николе Поплашена које је претходило злочиначком НАТО бомбардовању Србије. Не може се никако пренебрегнути чињеница да без снажне помоћи Олбрајтове, односно америћког Стејт Департмента и НАТО-а Милорад Додик никада не би засјео у премијерску столицу. На свјетло дана излазе и други закулисни догађаји и чињенице које објашњавају Додикову кооперацију и колаборацију у складу са тадашњом америчком политиком у БиХ, каква је предаја експоната и артефаката из Музеја у Јасеновцу о стрдањима Срба и Јевреја које је Додик предао Музеју холокауста у Њујорку. И "неверним Томама" постаје још јаснији и очигледнији садашњи Додиков квази "патриотизам и национализам". Сјетимо само рушења комуникационе опреме и репетитора ВРС, ТВ репетитора и предајника радио станице "Свети Јован" коју је водила Караџићева ћерка Соња као и у свему томе "асистенцију" СФОР-а у Додиковом освајању полуга власти у Бањој Луци и доласку појединих садашњих челника МУП-а РС и "савјетника" и њихово инсталирање у МУП-у Републике Српске...Не треба занемарити ни у активност и сарадњу садашњег Додиковог "првог обавјештајца и личног колумнисте" Предрага Ћеранића са НВО "Транспаренцy Интернатионал" БиХ коју је тада предводио Борис Дивјак и са НАТО обавјештајним групама ЈЦО (Јоинт Цоммиссион Обсерверс) које су имале сједиште у Брчком, а којма је директно надређени био Раффи Грегоријан, тадашњи високи представник за област Дистрикта Брчко. Треба ли се подсјетити како се Додик уз асистенцију свог пријатеља, бившег предсједника Србије Бориса Тадића као пријатељ растао са тим истим Грегоријаном у Мотел-пиззерији Ацтрос на подручју Градишке...

Name

вупер

30.03.2016 09:23

Авиони НАТО снага су изнад Бања Луке узимЛи гориво и исли да бомбардују Србију. Ја ни данас немогу да верујем да сам то посматрао

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гастарбеитер

30.03.2016 13:46

Штета сто је просло Титино време па свако смије баљезгат како му се свиди.

Name

Драган

30.03.2016 20:32

Гастарбајтеру, то је 101% истина што вупер каже.

Name

Милун

02.04.2016 05:35

А да ли си икада, у време док су небом Републике Српске летели авиони злоцинацке НАТО алијансе према Србији да изруце своје смртоносне товаре на цивилне објекте и становниство, процитао или цуо да је тадасњи премијер Додик позвао народ Републике Српске бар на мирне демонстрације и изрази негодовање и презир према НАТО сатрапима? Наравно да ниси. Тада се Додик солидарисао са ставовима Зорана Дјиндјица и Мила Дјукановица!

Name

@Горан 01.04.2016

21.02.2024 08:08

Апсолутно тацно и језгровито рецена истина о Додиковој издајницкој улози према Србији и српском народу и његово увлацење у дебело црево злоцонацкој УС политици и НАТО агресорима. Док је Тадиц био на власти, Додик га је доцекивао на границном прелазу измедју Србије и Републике Српске (БиХ). Када је Тадиц сисао са власти, Додик се висе није видјао са њим, а тако је и дан данас. Председници Србије њему слузе само као корисни идиоти. Тако це бити и са Вуцицем када сидје са власти.

Name

Ронхил

30.03.2016 09:28

Зашто није у рату добио надимак нишка Дрина? Зашто Ронхил?

ОДГОВОРИТЕ
Name

бн

30.03.2016 09:29

О Боже сачувај, ....

ОДГОВОРИТЕ
Name

харкан

30.03.2016 09:40

Додо ,легендо..Зив и здрав био на радост Републике Српске..

ОДГОВОРИТЕ
Name

бинго

30.03.2016 10:01

Е,стварно је овај Додик легенда српства.На изборима само гласати за насег великог србина који се огорцено бори за наса српска права. Зивио ти нас цувару Српске.

Name

коз дубица

30.03.2016 09:44

Давно сам рекао да је Додик постављен од стране запада да унисти економски Републику Српску а и народ је наиван јер га подрзава!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аферим

30.03.2016 09:50

Баја је на вријеме схватио да су само шушке битне и да је живот један. Све остало је опијум за масе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дон Кихот

30.03.2016 09:52

Ма њега сем власти и новца ништа друго не занима...свако ко другачије мисли грдно се вара , никакав политач само један Лакташки шверцер и преварант , то су његове главне особине...што прије оде биће боље за све.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВОЈНО ГОЛИЈАНИН

30.03.2016 10:12

САМО ЗАСЛИЈЕПЉЕНИ ЉУДИ КОЈИ НЕШТА НЕВИДЕ ОСИМ ДОДИКА А ТО СУ ЛОШПИВИ,ДЕЗЕРТЕРИ И ЊИХОВА ДЈЕЦА КОЈА НИСУ НАШЛА УХЉЕБЉЕЊЕ НА РАЧУН Р.С-а НЕГДЈЕ У ИНОСТРАНСТВУ НАЈВЕЋИ СУ НЕПРИЈАТЕЊИ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ. РЕЖИМСКА ТЕЛЕВИЗИЈЕ РС ОДНОСНО ДОДИКОВИЗИЈА ДАВИ СЕ ЛАЖИМА НАДАМО СЕ ДА ЋЕ СЕ ЈЕДНОГ ДАНА УДАВИТИ О ПРОГОВОРИТИ ИСТИНА МИЛОРАД ДОДИК ЈЕ НАЈВЕЋИ ИЗДАЈНИК РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ КАО И СРБИЈЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кале

30.03.2016 10:20

А гдје су Јасеновацка документација, Брцко и многи други злоцини према властитом народу и данас када погледамо Вуцица како стоји поред њега - па стварно и јесте побацај, као и сви други са Додиком и око њега. Стварно је јадан овај народ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

треф

30.03.2016 11:12

У праву си за Вуцица...

Name

007

30.03.2016 10:21

Не с..ри!

ОДГОВОРИТЕ
Name

КАРЛИТО

30.03.2016 10:31

АКО ЈЕ ОВАЈ ПРЕДСЈЕДНИК, ОНО НАЈБОЉЕ СТО Р.СРПСКА ИМА ЗА ПОНУДИТИ ОНДА БОЉЕ И НЕ ЗАСЛУЗУЈЕМО,СВИ СМО ЈАДНИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Љубоја

30.03.2016 10:55

На министарском састанку у Минхену се јавно залагао за бомбардовање СРЈ јос у току истог,главни договор за русење Милосевица одрзан је крајем септембра 2000год у Лактасима. Ма све се зна али он је главни баја па ста моземо

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОРАЦ

30.03.2016 11:02

ДОДИК ЈЕ НАЈВЕЦЕ ЗЛО СРПСКОГ НАРОДА,ДЕЗЕРТЕР,ИЗДАЈНИК,ДОК ЈЕ НАТО ТУКАО СРБЕ У РЕП. СРПСКОЈ,ОН ЈЕ ЗБРИСО У БГ,КАДА СУ ТУКЛИ СРБИЈУ ОН ЈЕ ИЗДАВАО,НЕКА МУ БОГ ВРАТИ,А ТРЕБАЛИ БИ И МИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВЕТЕРАН

30.03.2016 12:43

ЗИВ И ЗДРАВ БИО ПРЕДСЈЕДНИЦЕ,ЗА ДОБРОБИТ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ,ДОК ЈЕ ТЕБЕ НЕСТАЦЕ И РЕПУБЛИКА СРПСКА...МИ СМО УЗ ТЕБЕ..

Name

Саво

30.03.2016 11:02

Сто је висе глуписти и лази Додик је милији и дрази!

ОДГОВОРИТЕ
Name

РеСаво

30.03.2016 11:34

То Саво мој са непоправљиво напаћеном главом. Рече Саво и оде да пасе траву.

Name

Милос

30.03.2016 11:34

Само будала мозе тако реци!? Јел' то,мозда,нека нова парола СНСД-а у резији Пере Симица!? Јадни сте ви,изгубили сте компас,не знате висе гдје ударате!?

Name

абц

30.03.2016 11:36

Е мој Саво јест мени тебе зао.Сигуран сам да немас једно веце у седмици да вецарас као цовјек али битно је да ти знас добро отпјеват додику.Мора да ти је дозволио да имас право да купис отпатке испод сатора на којим он гостује и пјева зато и знас му добро отпјеват.Ех сиротињо и Богу су теска.

Name

Бањалука

31.03.2016 11:33

То сад ваљају и комунистицке пароле па нких мијењате да вам пасу. Сто су веце клевете и лази Тито нам је од зивота дрази

Name

Север

30.03.2016 11:25

Кад је Тадиц био председник Додик је сваста говорио против Вуцица и Николица а сад је висе у Србији него у РС.увлаци им се у г.....у треба имовину сацувати. Тадица висе и не спомиње сто је и лаику јасно да он ради само за себе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОСКО

30.03.2016 11:53

ТРЕБА ДОДО ДА ПОЉУБИ ТОМУ У ДУПЕ,

Name

Робин Худ

30.03.2016 11:32

Ово су све глупости. Највеци гријех нашег врлог предсједника је оно што се издесавало од оног тренутка када је постао предсједник владе па до данас. Тотално економско уништење, морална пропаст, тражење кривца у туђем дворишту. Посебан је и његов "национализам". Ко њега позна лично од прије зна да он никада није био националиста.Он је тзв. професионални националиста, популист који нама нуди причу која нама прија (ми угрожени или у опасности или жртве) а ради свој посао. Богаћење, богаћење и још једном богаћење. Само је то његов циљ. Мало нас и ј..е колико би могао какви смо "малих јаја". А сада се већ радујем на коментаре!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

др Дабиц

30.03.2016 11:41

има она пјесма од Боре Цорбе ЈА НА КОЊУ ОНИ ДОЛЕ БОГ ТЕ ЈЕ*О СТО МЕ ВОЛЕ.... ето јуце сам гледо предсједника Додика висе БЛуке, он у хеликоптеру ми доле није он крив сто га воле

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

30.03.2016 11:51

Није масон него глупсон.

ОДГОВОРИТЕ
Name

поглед са стране

30.03.2016 12:13

Олупина.

Name

Баба би се почешљала

30.03.2016 11:55

Ја знам за хероја који је одгодио НАТО напад, о њему сам сазнао у серији Село гори, а баба се чешља. Ја за другог хероја не знам.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко

30.03.2016 12:01

Сад Додик крив и за бомбардовање НАТО 1999 ... какве глупости

ОДГОВОРИТЕ
Name

Немања

30.03.2016 13:04

Крив је него ста јер је тада био логистика НАТО-а да удара на Милосевица и Србију.Они који памте то вријеме,одлицно знају како је Додик по наредби НАТО-а искљуцио све предајнике РТС-а у Републици Српској,а наредбу извео тадасњи министyар информисања Рајко Васиц.Сви русиоци Милосевицеве власти пили су виски у Лактасима,и заједно са инструкторима НАТО припремали стратегију за русење власти у СРбији! Они који не знају ко је и ста је био Додик у великој су заблуди,јер ово сто он данас ради само је представа у резији запада! Највеце зло Српске које је унистило цијели систем зове се Милорад Додик!

Name

Бот

30.03.2016 13:21

А ко си ти?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крајисник

30.03.2016 13:26

Видим да це многи "коментатори" умријети трујуци против Додика. Али цини ми се да сте увијек исти под лазним именима. И вјероватно за сицу радите. И цркнит це те а ниста промијенити не мозете. А овајј брате лазљивац ста све написа и оста зив. Јеси ли рекао и српском народу да је Додик возио и онај Ф117 само су га замијенили кад је оборен.

ОДГОВОРИТЕ
Name

херцег

30.03.2016 14:03

Ти крајиски црвени кмеру. Када цес се једном освијестити и ти и твоји истомисљеници ако си Србин и Хрисцанин,па зар невидис гдје оде овај нас народ,ови весели људи сто створисе Српску. Политика вам је толико затворила оци или имас добро дебел новцаник напуњен од стране црвених,али даце Бог једном це све доци на видјело

Name

Олафа чекајући

30.03.2016 15:17

Највећи број оних који имају срећу да ишта раде, раде за сићу. Све је више оних који не раде ништа па ни сиће немају. Тако је а добро није нити ће бити. А зна се и зашто и због чега и због којих. Али, стиже Олаф, кренуо је, мало касни, али препливаће он Саву или Уну и бануће у праскозорје. То је његово вријеме.

Name

ШТЕТА

30.03.2016 20:18

ШТЕТА ШТО ЈЕ НАШ ПРЕДСЈЕДНИК А НЕ ПРЕДСЈЕДНИК НАШИХ ДУШМАНА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

30.03.2016 21:56

У једној реченици све речено.

Name

Додик

31.03.2016 09:55

ре ШТЕТА:Следећи мандат ми је члан Председнишва БИХ.Тада ћу ти испунити све жаље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ацо

22.03.2018 14:50

Додик је у рату исао у тузлу да с вехидом сехицем прави декларацију о цјеловитој БиХ ово је изјавио лицно сехиц у емисији постено додик је цовјеку 2006 год ком су погинула 2 сина кад му је тразио ауто да оде на гробље да им запали свијеце за задуснице рекао сто сих слао у рат а сад нај веци србин

ОДГОВОРИТЕ