Dodikova uloga u bombardovanju Srbije

Režimski mediji Republike Srpske građane sluđuju tekstovima kakvi Milorada Dodika predstavljaju kao “super heroja” koji je Srbiju spasavao od bombardovanja. Pri tom se pozivaju na intervju u kom je Dodik javno priznao moje navode o njegovom izdajničkom saučestvovanju u toj agresiji. Suludo, zar ne?

Republika Srpska 30.03.2016 | 11:08
Dodikova uloga u bombardovanju Srbije

Da budem iskren, ne pratim pretjerano “ode” Miloradu Dodiku u režiji naših medija, pa time nisam odmah shvatio kakav cirkus se događa ovih dana.

Istine radi, Milorad Dodik je u emisiji „Oko“ RTS-a od 24. marta samo odreagovao na moj tekst „Okupacioni namjesnici i suočavanje sa istinom“. Dodik je javno priznao moje navode o njegovoj izdajničkoj umiješanosti u agresiju NATO na SRJ, samo to režimski mediji nisu shvatili i prosto su se utrkivali u citiranju njegovih „priznanja krivice“.

Par dana prije Dodikovog „javnog priznanja“ objavio sam pomenuti tekst i naveo kako isti sadrži podatke i opservacije do danas neizrečene u našem javnom diskursu (ekskluzivitet). Aktere današnje vlasti Srpske direktno sam optužio da su saučestvovali u ovom zločinu nad našim narodom. Decidno sam ustvrdio kako je NATO okupator ove političke subjekte poratno ciljno ustoličio na poziciju vlasti, a u funkciji pripremanja agresije. I Milorad Dodik je upravo priznao moje navode uz iznošenje detalja kakvi to nesporno utvrđuju.

No, prije nego pređem na „dokazivanje“ moram kratko podsjetiti kako moj provokativni tekst nije privukao značajniju pažnju medija. Prenijela ga je vać „standardna ekipa“ slobodoumnih medija: smederevski portal „CARSA-ISTINA“, banjalučki „FRONTAL.RS“ i portal BN medijske kuće.

Zbog čega sumnjam da je predsjednik Dodik u ovoj emisiji odreagovao na moje navode? Mogao bih ovde čitaoce „smarati“ kriminalističkim tumačenjima uobičajenih reakcija krivaca na počinjeni krimen, no, to jednostavno neću činiti. Na moju nesreću činjenično znam da vrh vlasti Srpske revnosno prati moje tekstove i dešavanja na Blogu. To ponajbolje znam iz disciplinskih postupaka kakvi su protiv mene vođeni, odnosno iz ovih pokrenutih zbog posljednjih tekstova, a samo zbog medijskog istupanja kakvo iritira moćnike!

U daljem ću se fokusirati na Dodikovo „priznanje“.

Na prvom koraku moram apostrifirati njegov navod da je “jednom pozvan u Brisel, u sjedište NATO”, gdje su ga “NN lica” upoznala sa ciljevima, planovima i opasnostima napada. Vjerovatno su u vrhu ove zločinačke organizacije najeli se gljiva ludara, pa su ovog osvjedočenog srpskog patriotu pozvali u svoje sjedište i predočili mu planove!? Međutim, sam Dodik otkriva prirodu njegove posjete Briselu kada pominje kako je bio zadužen da „prenese poruku Slobodanu Miloševiću“.

Pisao sam više puta o američkim bezbjednosnim doktrinama poznatim kao FID (Foreign Internal Defence) operacije ili „Unutrašnja odbrana prijateljske zemlje“. Objašnjavao sam kako je Milorad Dodik obučavan i instrumentalizovan po pravilu Pentagona FM 100-10, zajedno sa aktivistima organizacije „Otpor“ koje su pripremali primjenom pravila FM 100-5. Znao je Slobodan Milošević odlično koga mu je NATO poslao i kakve su prirode njegove „poruke“. Cilj takvih aktivnosti jeste dezorjentacija protivnika, slabljenje njegove odlučnosti, prikupljanje podataka, traženje slabosti i ino. Neka me Dodik demantuje, ali sam ubijeđen da se Milošević nije upuštao sa njim u bilo kakvu ozbiljniju raspravu.

Nadalje, prosto je fascinantno kako se Dodik poigrava sa mitom o postojanju srpskog heroja koji je odgodio bombardovanje Jugoslavije.

Eto dođosmo do toga da otkrijemo kako je naš uvaženi predsjednik upravo taj „heroj“. Zamislite, njemu je bilo žao da Srbe bombarduju tokom zime, pa je NATO iskazao potrebnu „humanost“ i napao nas u proljeće (ono po ljepšem vremenu!). Uopšte bilo je grotesktno posmatrati Dodika kako se bori sa grižom savjesti i nastojanjem da sebe lažno prikaže kao „alternativu ratu“. No, ostali smo uskraćeni za podatak da li su se sporni događaji odigrali prije ili poslije FID operacije „Račak“. Ova „crna operacija“ predstavljala je ključni indikator da će neprijatelj napasti SRJ, a odigrala se sredinom januara 1999. godine. Nakon toga trebalo je određeno vrijeme da se promjenom tehnika informacionog ratovanja čovječanstvo „pripremi“ za novi zločin, pripreman nekoliko godina, a inače predstavlja samo dio/etapu jednog mnogo većeg zločina kakav intenzivno traje i danas!

"Ja sam tada u razgovoru sa ljudima iz NATO-a rekao da, ukoliko se sruši ijedan most na Drini, ja ću podnijeti ostavku i Republika Srpska će tog trenutka ući u haos. Nijedan most na Drini u to vrijeme nije srušen", rekao je Dodik u ovoj emisiji, a režimski mediji su to revnosno prenijeli. Činjenicu da mostovi koji povezuju Srpsku i Srbiju nisu porušeni možemo tumačiti kroz uticaj Dodika unutar “NATO jastrebova”. No, možemo i kroz moje navode da je Srbiji u tim trenucima najveća opasnost od kopnene ofanzive prijetila iz pravca BiH, odnosno Republike Srpske. Moguće je da su mostovi sačuvani u funkciji izvođenja kopnene operacije od strane 60 000 “mirotvoraca” tada raspoređenih u ovoj zemlji, uz (kako u tekstu navodim) mogućnost dodatnih pojačanja u ljudstvu i tehnici.

Na kraju moram se osvrnuti na “raspravu” oko odgovornosti Miloševića za ovaj zločin. Jednostavno mi je neshvatljivo da unutar srpskog etničkog bića uopšte razmišljamo o takvim nebulozama. Kad će Srbi zauzeti stav da suvodili odbrambeni devetogodišnji rat protiv domaćih i svjetskih hegemona koji su nastojali uspostaviti Novi svjetski poredak? Da je naš narod žrtva prebogatih zločinaca koji su jedino nastojali uvećati sopstveni kapital, moć i uticaj! Da smo jednostavno žrtva zločina!


Slobodan Milošević nije odgovoran za zločin kakav je pripreman nekoliko godina, a upravo je poratno pozicioniranje “okupacionih namjesnika” u Srpskoj jedna od prvih radnji tog zločina (objasnio sam u tekstu kako). Nakon Srpske identična okupaciono-namjesnička matrica primijenjena je i u Srbiji, i to naprosto traje do današnjeg dana. Istina je jedino da su Srpska i Srbija ostale neporažene u ratu, a onda su okupirane u mirnodopskim uslovima i odgovornost za to snose „okupacioni namjesnici“.

Ovaj tekst se neće „dopasti“ moćnicima i samoproklamovanim čuvarima Republike Srpske. Uostalom, cilj mojih javnih istupa i jeste „suočavanje sa istinom“ pojedinih manipulatora, a njihove emocije za mene su tek sekundarne. Moguće je da ću već narednih dana pojedince suočiti sa istinom o ubistvima srpskih patriota Srđana Kneževića i Ljubiše Savića Mauzera, odnosno sa zločinima od iznimne važnosti za spoznaju izdaje! Ko zna!?

Autor: Borislav Radovanović

Komentari / 50

Ostavite komentar
Name

Vasilije

30.03.2016 11:20

Dodik - najveći uništitelj svog naroda!

ODGOVORITE
Name

Gagic g

30.03.2016 11:29

Jedan od boljih

Name

xyz

30.03.2016 11:47

Sve mi to znamo, ali se bojim oktobra i izbora, kad cemo ponovo glasati za SNSD i Dodika... On ne moze pobediti, ali mi cemo izgubiti!!!

Name

Ja

30.03.2016 11:48

Milorad je mason sa ciljem da unisti SRBe i pravoslavlje!

Name

mitar

30.03.2016 12:06

Kakav mason, pa samo sto ne rice.

Name

Ronhil

30.03.2016 12:24

Mile voli Ronhil,Ronhil...

Name

sami

30.03.2016 13:28

Sta će vam muslimani,kad ste sami sebi dušmani!?

Name

pravedan

30.03.2016 23:15

Tisi bolestan

Name

Goran

01.04.2016 10:05

Tekst Borislava Radovanovića nameće i mnoge, gotovo očigledne zaključke o događajima koji su prethodili prvom Dodikovom mandatu, odnosno postavljanju Biljane Plavšić na mjesto predsjednika Republike Srpske i kasnije podzemne igre u smjenjivanju profesora Nikole Poplašena koje je prethodilo zločinačkom NATO bombardovanju Srbije. Ne može se nikako prenebregnuti činjenica da bez snažne pomoći Olbrajtove, odnosno amerićkog Stejt Departmenta i NATO-a Milorad Dodik nikada ne bi zasjeo u premijersku stolicu. Na svjetlo dana izlaze i drugi zakulisni događaji i činjenice koje objašnjavaju Dodikovu kooperaciju i kolaboraciju u skladu sa tadašnjom američkom politikom u BiH, kakva je predaja eksponata i artefakata iz Muzeja u Jasenovcu o strdanjima Srba i Jevreja koje je Dodik predao Muzeju holokausta u Njujorku. I "nevernim Tomama" postaje još jasniji i očigledniji sadašnji Dodikov kvazi "patriotizam i nacionalizam". Sjetimo samo rušenja komunikacione opreme i repetitora VRS, TV repetitora i predajnika radio stanice "Sveti Jovan" koju je vodila Karadžićeva ćerka Sonja kao i u svemu tome "asistenciju" SFOR-a u Dodikovom osvajanju poluga vlasti u Banjoj Luci i dolasku pojedinih sadašnjih čelnika MUP-a RS i "savjetnika" i njihovo instaliranje u MUP-u Republike Srpske...Ne treba zanemariti ni u aktivnost i saradnju sadašnjeg Dodikovog "prvog obavještajca i ličnog kolumniste" Predraga Ćeranića sa NVO "Transparency International" BiH koju je tada predvodio Boris Divjak i sa NATO obavještajnim grupama JCO (Joint Commission Observers) koje su imale sjedište u Brčkom, a kojma je direktno nadređeni bio Raffi Gregorijan, tadašnji visoki predstavnik za oblast Distrikta Brčko. Treba li se podsjetiti kako se Dodik uz asistenciju svog prijatelja, bivšeg predsjednika Srbije Borisa Tadića kao prijatelj rastao sa tim istim Gregorijanom u Motel-pizzeriji Actros na području Gradiške...

Name

vuper

30.03.2016 11:23

Avioni NATO snaga su iznad Banja Luke uzimLi gorivo i isli da bombarduju Srbiju. Ja ni danas nemogu da verujem da sam to posmatrao

ODGOVORITE
Name

Gastarbeiter

30.03.2016 15:46

Šteta sto je proslo Titino vreme pa svako smije baljezgat kako mu se svidi.

Name

Dragan

30.03.2016 22:32

Gastarbajteru, to je 101% istina što vuper kaže.

Name

Milun

02.04.2016 07:35

A da li si ikada, u vreme dok su nebom Republike Srpske leteli avioni zlocinacke NATO alijanse prema Srbiji da izruce svoje smrtonosne tovare na civilne objekte i stanovnistvo, procitao ili cuo da je tadasnji premijer Dodik pozvao narod Republike Srpske bar na mirne demonstracije i izrazi negodovanje i prezir prema NATO satrapima? Naravno da nisi. Tada se Dodik solidarisao sa stavovima Zorana Djindjica i Mila Djukanovica!

Name

Ronhil

30.03.2016 11:28

Zašto nije u ratu dobio nadimak niška Drina? Zašto Ronhil?

ODGOVORITE
Name

bn

30.03.2016 11:29

O Bože sačuvaj, ....

ODGOVORITE
Name

harkan

30.03.2016 11:40

Dodo ,legendo..Ziv i zdrav bio na radost Republike Srpske..

ODGOVORITE
Name

bingo

30.03.2016 12:01

E,stvarno je ovaj Dodik legenda srpstva.Na izborima samo glasati za naseg velikog srbina koji se ogorceno bori za nasa srpska prava. Zivio ti nas cuvaru Srpske.

Name

koz dubica

30.03.2016 11:44

Davno sam rekao da je Dodik postavljen od strane zapada da unisti ekonomski Republiku Srpsku a i narod je naivan jer ga podrzava!?

ODGOVORITE
Name

Aferim

30.03.2016 11:50

Baja je na vrijeme shvatio da su samo šuške bitne i da je život jedan. Sve ostalo je opijum za mase.

ODGOVORITE
Name

don Kihot

30.03.2016 11:52

Ma njega sem vlasti i novca ništa drugo ne zanima...svako ko drugačije misli grdno se vara , nikakav politač samo jedan Laktaški švercer i prevarant , to su njegove glavne osobine...što prije ode biće bolje za sve.

ODGOVORITE
Name

VOJNO GOLIJANIN

30.03.2016 12:12

SAMO ZASLIJEPLJENI LJUDI KOJI NEŠTA NEVIDE OSIM DODIKA A TO SU LOŠPIVI,DEZERTERI I NJIHOVA DJECA KOJA NISU NAŠLA UHLJEBLJENJE NA RAČUN R.S-a NEGDJE U INOSTRANSTVU NAJVEĆI SU NEPRIJATENJI REPUBLIKE SRPSKE. REŽIMSKA TELEVIZIJE RS ODNOSNO DODIKOVIZIJA DAVI SE LAŽIMA NADAMO SE DA ĆE SE JEDNOG DANA UDAVITI O PROGOVORITI ISTINA MILORAD DODIK JE NAJVEĆI IZDAJNIK REPUBLIKE SRPSKE KAO I SRBIJE.

ODGOVORITE
Name

kale

30.03.2016 12:20

A gdje su Jasenovacka dokumentacija, Brcko i mnogi drugi zlocini prema vlastitom narodu i danas kada pogledamo Vucica kako stoji pored njega - pa stvarno i jeste pobacaj, kao i svi drugi sa Dodikom i oko njega. Stvarno je jadan ovaj narod!

ODGOVORITE
Name

tref

30.03.2016 13:12

U pravu si za Vucica...

Name

007

30.03.2016 12:21

Ne s..ri!

ODGOVORITE
Name

KARLITO

30.03.2016 12:31

AKO JE OVAJ PREDSJEDNIK, ONO NAJBOLJE STO R.SRPSKA IMA ZA PONUDITI ONDA BOLJE I NE ZASLUZUJEMO,SVI SMO JADNI.

ODGOVORITE
Name

Ljuboja

30.03.2016 12:55

Na ministarskom sastanku u Minhenu se javno zalagao za bombardovanje SRJ jos u toku istog,glavni dogovor za rusenje Milosevica odrzan je krajem septembra 2000god u Laktasima. Ma sve se zna ali on je glavni baja pa sta mozemo

ODGOVORITE
Name

BORAC

30.03.2016 13:02

DODIK JE NAJVECE ZLO SRPSKOG NARODA,DEZERTER,IZDAJNIK,DOK JE NATO TUKAO SRBE U REP. SRPSKOJ,ON JE ZBRISO U BG,KADA SU TUKLI SRBIJU ON JE IZDAVAO,NEKA MU BOG VRATI,A TREBALI BI I MI

ODGOVORITE
Name

VETERAN

30.03.2016 14:43

ZIV I ZDRAV BIO PREDSJEDNICE,ZA DOBROBIT BOSNE I HERCEGOVINE,DOK JE TEBE NESTACE I REPUBLIKA SRPSKA...MI SMO UZ TEBE..

Name

Savo

30.03.2016 13:02

Sto je vise glupisti i lazi Dodik je miliji i drazi!

ODGOVORITE
Name

ReSavo

30.03.2016 13:34

To Savo moj sa nepopravljivo napaćenom glavom. Reče Savo i ode da pase travu.

Name

Milos

30.03.2016 13:34

Samo budala moze tako reci!? Jel' to,mozda,neka nova parola SNSD-a u reziji Pere Simica!? Jadni ste vi,izgubili ste kompas,ne znate vise gdje udarate!?

Name

abc

30.03.2016 13:36

E moj Savo jest meni tebe zao.Siguran sam da nemas jedno vece u sedmici da vecaras kao covjek ali bitno je da ti znas dobro otpjevat dodiku.Mora da ti je dozvolio da imas pravo da kupis otpatke ispod satora na kojim on gostuje i pjeva zato i znas mu dobro otpjevat.Eh sirotinjo i Bogu su teska.

Name

Banjaluka

31.03.2016 13:33

To sad valjaju i komunisticke parole pa nkih mijenjate da vam pasu. Sto su vece klevete i lazi Tito nam je od zivota drazi

Name

Sever

30.03.2016 13:25

Kad je Tadic bio predsednik Dodik je svasta govorio protiv Vucica i Nikolica a sad je vise u Srbiji nego u RS.uvlaci im se u g.....u treba imovinu sacuvati. Tadica vise i ne spominje sto je i laiku jasno da on radi samo za sebe.

ODGOVORITE
Name

BOSKO

30.03.2016 13:53

TREBA DODO DA POLJUBI TOMU U DUPE,

Name

Robin Hud

30.03.2016 13:32

Ovo su sve gluposti. Najveci grijeh našeg vrlog predsjednika je ono što se izdesavalo od onog trenutka kada je postao predsjednik vlade pa do danas. Totalno ekonomsko uništenje, moralna propast, traženje krivca u tuđem dvorištu. Poseban je i njegov "nacionalizam". Ko njega pozna lično od prije zna da on nikada nije bio nacionalista.On je tzv. profesionalni nacionalista, populist koji nama nudi priču koja nama prija (mi ugroženi ili u opasnosti ili žrtve) a radi svoj posao. Bogaćenje, bogaćenje i još jednom bogaćenje. Samo je to njegov cilj. Malo nas i j..e koliko bi mogao kakvi smo "malih jaja". A sada se već radujem na komentare!!!

ODGOVORITE
Name

dr Dabic

30.03.2016 13:41

ima ona pjesma od Bore Corbe JA NA KONJU ONI DOLE BOG TE JE*O STO ME VOLE.... eto juce sam gledo predsjednika Dodika vise BLuke, on u helikopteru mi dole nije on kriv sto ga vole

ODGOVORITE
Name

borac

30.03.2016 13:51

Nije mason nego glupson.

ODGOVORITE
Name

pogled sa strane

30.03.2016 14:13

Olupina.

Name

Baba bi se počešljala

30.03.2016 13:55

Ja znam za heroja koji je odgodio NATO napad, o njemu sam saznao u seriji Selo gori, a baba se češlja. Ja za drugog heroja ne znam.

ODGOVORITE
Name

Mirko

30.03.2016 14:01

Sad Dodik kriv i za bombardovanje NATO 1999 ... kakve gluposti

ODGOVORITE
Name

Nemanja

30.03.2016 15:04

Kriv je nego sta jer je tada bio logistika NATO-a da udara na Milosevica i Srbiju.Oni koji pamte to vrijeme,odlicno znaju kako je Dodik po naredbi NATO-a iskljucio sve predajnike RTS-a u Republici Srpskoj,a naredbu izveo tadasnji ministyar informisanja Rajko Vasic.Svi rusioci Miloseviceve vlasti pili su viski u Laktasima,i zajedno sa instruktorima NATO pripremali strategiju za rusenje vlasti u SRbiji! Oni koji ne znaju ko je i sta je bio Dodik u velikoj su zabludi,jer ovo sto on danas radi samo je predstava u reziji zapada! Najvece zlo Srpske koje je unistilo cijeli sistem zove se Milorad Dodik!

Name

Bot

30.03.2016 15:21

A ko si ti?

ODGOVORITE
Name

Krajisnik

30.03.2016 15:26

Vidim da ce mnogi "komentatori" umrijeti trujuci protiv Dodika. Ali cini mi se da ste uvijek isti pod laznim imenima. I vjerovatno za sicu radite. I crknit ce te a nista promijeniti ne mozete. A ovajj brate lazljivac sta sve napisa i osta ziv. Jesi li rekao i srpskom narodu da je Dodik vozio i onaj F117 samo su ga zamijenili kad je oboren.

ODGOVORITE
Name

herceg

30.03.2016 16:03

Ti krajiski crveni kmeru. Kada ces se jednom osvijestiti i ti i tvoji istomisljenici ako si Srbin i Hriscanin,pa zar nevidis gdje ode ovaj nas narod,ovi veseli ljudi sto stvorise Srpsku. Politika vam je toliko zatvorila oci ili imas dobro debel novcanik napunjen od strane crvenih,ali dace Bog jednom ce sve doci na vidjelo

Name

Olafa čekajući

30.03.2016 17:17

Najveći broj onih koji imaju sreću da išta rade, rade za siću. Sve je više onih koji ne rade ništa pa ni siće nemaju. Tako je a dobro nije niti će biti. A zna se i zašto i zbog čega i zbog kojih. Ali, stiže Olaf, krenuo je, malo kasni, ali preplivaće on Savu ili Unu i banuće u praskozorje. To je njegovo vrijeme.

Name

ŠTETA

30.03.2016 22:18

ŠTETA ŠTO JE NAŠ PREDSJEDNIK A NE PREDSJEDNIK NAŠIH DUŠMANA

ODGOVORITE
Name

Da

30.03.2016 23:56

U jednoj rečenici sve rečeno.

Name

Dodik

31.03.2016 11:55

re ŠTETA:Sledeći mandat mi je član Predsednišva BIH.Tada ću ti ispuniti sve žalje.

ODGOVORITE
Name

Aco

22.03.2018 15:50

Dodik je u ratu isao u tuzlu da s vehidom sehicem pravi deklaraciju o cjelovitoj BiH ovo je izjavio licno sehic u emisiji posteno dodik je covjeku 2006 god kom su poginula 2 sina kad mu je trazio auto da ode na groblje da im zapali svijece za zadusnice rekao sto sih slao u rat a sad naj veci srbin

ODGOVORITE