Нијемци добили Италију након 21-не године, Енглеска ''тика-така'', па пораз, Тумба без побједе...!

Хектор, Крос, Геце и Озил урадили нешто што њихови претходници у репрезентацији Немачки нису успели од 1995. године. Постигли голове и савладали Италију! Многобројне репрезентације искористиле су ФИФА термин да закажу пријатељске утакмице. Извештавамо како су прошле и репрезентације из окружења.

Фудбал 29.03.2016 | 23:30
Нијемци добили Италију након 21-не године, Енглеска ''тика-така'', па пораз, Тумба без побједе...!

Актуелном шампиону света, репрезентацији Немачке, било је потребна чак 21 година, односно осам утакмица, да би остварила своју прву победу над великим ривалом Италијом, по први пут још од пријатељске утакмице одигране 1995. године у Цириху.

Од тада је прошло десет великих такмичења, а на чак два су се састали и Италија је оба пута "избацивала" Немце, а неки од играча који су наступили на данашњем мечу у Минхену, једва да су имали по неколико година.

И, не само да су Немци победили, него су "разбили" Контеову Италију - 4:1 (2:0)!

"Алијанц Арена" била је спремна да испрати 33. сусрет ове две репрезентације, а сигурно да је прижељкивала да ће видети победу за коју "панцери" не знају од 1995. године. Већ у 24. минуту повели су преко Кроса, у 45. минуту предност је дуплирао Марио Геце, Јонас Хектор у 59. минуту постигао трећи, а Озил мало касније и четврти. Ел Шарави је поставио коначан резултат у 83. минуту.

Немци су повели у 24. минуту након што је Томас Милер са десне стране послао лопту по земљи, која је путовала дуго све до ивице шеснаестерца, одакле је Крос сместио у мрежу. Иако не претерано висок, Марио Геце је на крају полувремена успео да нађе место између штопера и да главом савлада Буфона.

До трећег су дошли после доброг доброг напада Дракслера, који је оставио лопту самом Хектору, да би четврти гол постигао Месут Озил из пенала. Утешан погодак постигао је Стефан ел Шарави.

Добар меч играо се и у Португалу, где је домаћин савладао Белгију. Најбоља селекција према ФИФА ранкингу поражена је головима Нанија у 20. и Роналда у 40. минуту, док је Ромелу Лукаку постигао гол за "утеху".

Било је добро и у Енглеској.

"Горди Албион" је водио против Холандије голом Вардија, али су Јансен и Нарсинг режирали шокантан преокрет у другом полувремену, па ће Хоџсон поново добити критичаре у јавности, којих није било претходних дана.

Сјајно је играла Енглеска, још једном, али би пораз од Холандије могао да дође и добро за ову екипу. Јавност је појачала "хајп" да би Енглеска могла и да освоји титулу првака Европе овог лета у Француској због добрих резултата овог тима.

Прелепим голом након израђене акције начели су мрежу Холандије, а стрелац је био Џејми Варди, да би екипа потпуно пала у другом полувремену. Волкот је имао неколико шанси, али су Јансен и Нарсинг "утишали" Вембли.

Репрезентација Француске се вратила на “Стад д’Франс” први пут од новембра и терористичких напада у Паризу, који су се десили током утакмице са Немачком. Руси су обзбиљно претили ‘Триколорима’, међутим, домаћини предстојећег Европског првенства су заслужено славили.

На први гол се чекало до деветог минута, а стрелац је био Нголо Канте. Андре Пјер Жињак је повисио на 2:0, да би Александр Кокорин смањио заостатак свог тима. Димитри Пајет је вратио Французима два гола предности само осам минута касније, да би се Јуриј Жирков постарао да остави свој тим у игри, све док Кингсли Коман није поставио коначан резултат у 76. минуту.

Репрезентација Турске савладала је Аустрију у гостима 2:1, док су Шведска и Чешка ремизирале 1:1.

Домаћин је водио у Бечу од 22. минута голом Златка Јунузовића, али су Хакан Чаланолу у 43. и Арда Туран у 56. минуту донели преокрет гостима.

Швеђани су такође повели у Солни, преко Маркуса Берга у 14. минуту, да би Матеј Видра десетак минута касније донео изједначење гостима и поставио коначан резултат сусрета.

Победика није било ни у сусрету бивших совјетских република – Грузије и Казахстана – 1:1, док је Бугарска головима Димитара Рангелова и Александра Тонева славила у Скопљу против Македоније – 2:0.

Норвешка је преко Јоа Ингеа Бергета и Стефана Јохансона победила суседну Финску 2:0, истим резултатом Албанија је била боља од домаћина у Луксембургу, док Летонија није имала нимало проблема на Гибралтару – 5:0.

Многобројне репрезентације искористиле су ФИФА термин да закажу пријатељске утакмице. Извештавамо како су прошле и репрезентације из окружења.

Црногорци су пред својим навијачима одиграли без голова се Белорусијом, иако су већи део утакмице имали играча мање, док су Бугари победили у Македонији, да би још једна земља са Балкана изгубила после преокрета. Исланд је савладао Грчку.

Ни у другој утакмици на клупи Црне Горе Љубиша Тумбаковић није остварио победу.

Након пораза у Пиреју од Грчке, Црногорци нису успели да постигну гол против репрезентације Белорусије, па је резултат после 90 минута био 0:0. Занимљиво је да је Белорусија већ у 9. минуту остала са играчем мање због црвеног картона Корниленку, али то домаћи нису успели да искористе.

Грци су пред својим навијачима изгубили после преокрета. Након лоших резултата у току квалификација за Европско првенство, они су били на прагу тога да савладају учесника тог такмичења репрезентацију Исланда. Водили су 2:1, а голове су постигнути у првом делу утакмице. Фортунис је у 19. минуту дао гол из пенала, па повећао у 31. на 2:0, да би Траутсон смањио у 34.

Преокрет Исланду донели су Ингасон у 70. минуту и Сигторсон у 81., па је Грчка тако прокоцкала веома важну победу.

Бугари су савладали Македонију 2:0, а голове је постигао Рангелов у 65. минуту и Тонев у 87. минуту меча.

У осталим утакмицама Грузија и Казахстан су играли 1:1.

РЕЗУЛТАТИ:

Црна Гора - Белорусија 0:0

Естонија - Србија 0:1 (0:0)
/Коларов 81/

Грузија - Казахстан 1:1 (1:1)
/Гелашвили 38 - Нургалијев 36/

Македонија - Бугарска 0:2 (0:0)
/Рангелов 65, Тонев 87/

Грчка - Исланд 2:3 (2:1)
/Фортунис 19, 31 - Траутсон 34, Ингасон 70, Сигторсон 81/

Аустрија - Турска 1:2 (1:1)
/Јунузовић - Чаханоглу 43, Туран 57/

Шведска - Чешка 1:1 (1:1)
/Берг 14 - Видра 26/

Швајцарска - Босна и Херцеговина 0:2 (0:1)
/Џеко 14, Пјанић 57/

Ирска - Словачка 2:2 (2:2)
/Лонг 21, Меклејн 24 - Шток 14, Мекшејн аг 45/

Португал - Белгија 2:1 (2:0)
/Нани 20, Роналдо 40 - Лукаку 62/

Немачка - Италија 4:1 (2:0)
/Крос 24, Геце 45, Хектор 59, Озил 75 - Ел Шарави 83/

Енглеска - Холандија 1:2 (1:2)
/Варди 41 - Јансен 50, Нарсинг 78/

Француска - Русија 4:2 (2:0)
/Канте 8, Жињак 38, Паје 64, Коман 76 - Кокорин 56, Жирков 68/

Шкотска - Данска 1:0 (1:0)
/Ричи 8/

Коментари / 0

Оставите коментар