Nijemci dobili Italiju nakon 21-ne godine, Engleska ''tika-taka'', pa poraz, Tumba bez pobjede...!

Hektor, Kros, Gece i Ozil uradili nešto što njihovi prethodnici u reprezentaciji Nemački nisu uspeli od 1995. godine. Postigli golove i savladali Italiju! Mnogobrojne reprezentacije iskoristile su FIFA termin da zakažu prijateljske utakmice. Izveštavamo kako su prošle i reprezentacije iz okruženja.

Fudbal 29.03.2016 | 23:30
Nijemci dobili Italiju nakon 21-ne godine, Engleska ''tika-taka'', pa poraz, Tumba bez pobjede...!

Aktuelnom šampionu sveta, reprezentaciji Nemačke, bilo je potrebna čak 21 godina, odnosno osam utakmica, da bi ostvarila svoju prvu pobedu nad velikim rivalom Italijom, po prvi put još od prijateljske utakmice odigrane 1995. godine u Cirihu.

Od tada je prošlo deset velikih takmičenja, a na čak dva su se sastali i Italija je oba puta "izbacivala" Nemce, a neki od igrača koji su nastupili na današnjem meču u Minhenu, jedva da su imali po nekoliko godina.

I, ne samo da su Nemci pobedili, nego su "razbili" Konteovu Italiju - 4:1 (2:0)!

"Alijanc Arena" bila je spremna da isprati 33. susret ove dve reprezentacije, a sigurno da je priželjkivala da će videti pobedu za koju "panceri" ne znaju od 1995. godine. Već u 24. minutu poveli su preko Krosa, u 45. minutu prednost je duplirao Mario Gece, Jonas Hektor u 59. minutu postigao treći, a Ozil malo kasnije i četvrti. El Šaravi je postavio konačan rezultat u 83. minutu.

Nemci su poveli u 24. minutu nakon što je Tomas Miler sa desne strane poslao loptu po zemlji, koja je putovala dugo sve do ivice šesnaesterca, odakle je Kros smestio u mrežu. Iako ne preterano visok, Mario Gece je na kraju poluvremena uspeo da nađe mesto između štopera i da glavom savlada Bufona.

Do trećeg su došli posle dobrog dobrog napada Drakslera, koji je ostavio loptu samom Hektoru, da bi četvrti gol postigao Mesut Ozil iz penala. Utešan pogodak postigao je Stefan el Šaravi.

Dobar meč igrao se i u Portugalu, gde je domaćin savladao Belgiju. Najbolja selekcija prema FIFA rankingu poražena je golovima Nanija u 20. i Ronalda u 40. minutu, dok je Romelu Lukaku postigao gol za "utehu".

Bilo je dobro i u Engleskoj.

"Gordi Albion" je vodio protiv Holandije golom Vardija, ali su Jansen i Narsing režirali šokantan preokret u drugom poluvremenu, pa će Hodžson ponovo dobiti kritičare u javnosti, kojih nije bilo prethodnih dana.

Sjajno je igrala Engleska, još jednom, ali bi poraz od Holandije mogao da dođe i dobro za ovu ekipu. Javnost je pojačala "hajp" da bi Engleska mogla i da osvoji titulu prvaka Evrope ovog leta u Francuskoj zbog dobrih rezultata ovog tima.

Prelepim golom nakon izrađene akcije načeli su mrežu Holandije, a strelac je bio Džejmi Vardi, da bi ekipa potpuno pala u drugom poluvremenu. Volkot je imao nekoliko šansi, ali su Jansen i Narsing "utišali" Vembli.

Reprezentacija Francuske se vratila na “Stad d’Frans” prvi put od novembra i terorističkih napada u Parizu, koji su se desili tokom utakmice sa Nemačkom. Rusi su obzbiljno pretili ‘Trikolorima’, međutim, domaćini predstojećeg Evropskog prvenstva su zasluženo slavili.

Na prvi gol se čekalo do devetog minuta, a strelac je bio Ngolo Kante. Andre Pjer Žinjak je povisio na 2:0, da bi Aleksandr Kokorin smanjio zaostatak svog tima. Dimitri Pajet je vratio Francuzima dva gola prednosti samo osam minuta kasnije, da bi se Jurij Žirkov postarao da ostavi svoj tim u igri, sve dok Kingsli Koman nije postavio konačan rezultat u 76. minutu.

Reprezentacija Turske savladala je Austriju u gostima 2:1, dok su Švedska i Češka remizirale 1:1.

Domaćin je vodio u Beču od 22. minuta golom Zlatka Junuzovića, ali su Hakan Čalanolu u 43. i Arda Turan u 56. minutu doneli preokret gostima.

Šveđani su takođe poveli u Solni, preko Markusa Berga u 14. minutu, da bi Matej Vidra desetak minuta kasnije doneo izjednačenje gostima i postavio konačan rezultat susreta.

Pobedika nije bilo ni u susretu bivših sovjetskih republika – Gruzije i Kazahstana – 1:1, dok je Bugarska golovima Dimitara Rangelova i Aleksandra Toneva slavila u Skoplju protiv Makedonije – 2:0.

Norveška je preko Joa Ingea Bergeta i Stefana Johansona pobedila susednu Finsku 2:0, istim rezultatom Albanija je bila bolja od domaćina u Luksemburgu, dok Letonija nije imala nimalo problema na Gibraltaru – 5:0.

Mnogobrojne reprezentacije iskoristile su FIFA termin da zakažu prijateljske utakmice. Izveštavamo kako su prošle i reprezentacije iz okruženja.

Crnogorci su pred svojim navijačima odigrali bez golova se Belorusijom, iako su veći deo utakmice imali igrača manje, dok su Bugari pobedili u Makedoniji, da bi još jedna zemlja sa Balkana izgubila posle preokreta. Island je savladao Grčku.

Ni u drugoj utakmici na klupi Crne Gore Ljubiša Tumbaković nije ostvario pobedu.

Nakon poraza u Pireju od Grčke, Crnogorci nisu uspeli da postignu gol protiv reprezentacije Belorusije, pa je rezultat posle 90 minuta bio 0:0. Zanimljivo je da je Belorusija već u 9. minutu ostala sa igračem manje zbog crvenog kartona Kornilenku, ali to domaći nisu uspeli da iskoriste.

Grci su pred svojim navijačima izgubili posle preokreta. Nakon loših rezultata u toku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, oni su bili na pragu toga da savladaju učesnika tog takmičenja reprezentaciju Islanda. Vodili su 2:1, a golove su postignuti u prvom delu utakmice. Fortunis je u 19. minutu dao gol iz penala, pa povećao u 31. na 2:0, da bi Trautson smanjio u 34.

Preokret Islandu doneli su Ingason u 70. minutu i Sigtorson u 81., pa je Grčka tako prokockala veoma važnu pobedu.

Bugari su savladali Makedoniju 2:0, a golove je postigao Rangelov u 65. minutu i Tonev u 87. minutu meča.

U ostalim utakmicama Gruzija i Kazahstan su igrali 1:1.

REZULTATI:

Crna Gora - Belorusija 0:0

Estonija - Srbija 0:1 (0:0)
/Kolarov 81/

Gruzija - Kazahstan 1:1 (1:1)
/Gelašvili 38 - Nurgalijev 36/

Makedonija - Bugarska 0:2 (0:0)
/Rangelov 65, Tonev 87/

Grčka - Island 2:3 (2:1)
/Fortunis 19, 31 - Trautson 34, Ingason 70, Sigtorson 81/

Austrija - Turska 1:2 (1:1)
/Junuzović - Čahanoglu 43, Turan 57/

Švedska - Češka 1:1 (1:1)
/Berg 14 - Vidra 26/

Švajcarska - Bosna i Hercegovina 0:2 (0:1)
/Džeko 14, Pjanić 57/

Irska - Slovačka 2:2 (2:2)
/Long 21, Meklejn 24 - Štok 14, Mekšejn ag 45/

Portugal - Belgija 2:1 (2:0)
/Nani 20, Ronaldo 40 - Lukaku 62/

Nemačka - Italija 4:1 (2:0)
/Kros 24, Gece 45, Hektor 59, Ozil 75 - El Šaravi 83/

Engleska - Holandija 1:2 (1:2)
/Vardi 41 - Jansen 50, Narsing 78/

Francuska - Rusija 4:2 (2:0)
/Kante 8, Žinjak 38, Paje 64, Koman 76 - Kokorin 56, Žirkov 68/

Škotska - Danska 1:0 (1:0)
/Riči 8/

Komentari / 0

Ostavite komentar