Одлични "Змајеви" славили у Швајцарској!

Репрезентација БиХ заслужено савладала Швајцарску резултатом 2:0 у пријатељском мечу одиграном у Цириху.

Фудбал 29.03.2016 | 23:15
Одлични "Змајеви" славили у Швајцарској!

Екипа Мехмеда Баждаревића савладала учесника ЕУРО 2016, селекцију Швајцарске.

На стадиону Лецигрунд у Цириху вечерас, овако се одвијала ситуација:

ШВАЈЦАРСКА - БиХ 0:2

Одличну партију одиграли су "змајеви" и заслужено стигли до побједе, друге у пет дана, послије оне у Луксембургу.

Побједу селекцији БиХ донио је двојац из роме Џеко - Пјанић, међутим, сви фудбалери у плавим дресовима одиграли су добро и оправдали повјерење Мехмеда Баждаревића.

Популарни Меша тако је стигао до седме побједе у 11 мечева на кормилу "змајева" док је уписао по два ремија и пораза.

Она је била рекло би се рутинска, јер су репрезентативци БиХ били много бољи противник и контролисали игру свих 90 минута, па и након измјена селектора пред крај утакмице.

Баждаревић се одлучио да против врло јаке Швајцарске почне меч са практично најјачим саставом, не желећи да калкулише много и евентуалним лошим резултатом наруши добро расположење и самопоуздање своје екипе.

А да међу "змајевима" све "штима" показало се већ на самом старту утакмице, када су јурнули ка голу домаћина и помало је невјероватан податак био да су већ у шестом минуту утакмице играчи БиХ извели већ шест корнера.

Радост бројним навијачим БиХ у Цириху донио је Един Џеко у 14. минуту када је узео лопту на лијевој страни, ушасо у шеснаестерац и рутински матирао Сомера.

Наставила је наша репрезентација са добром игром и послије вођства, а рекло би се да су "змајеви" оштећени у 26. минуту када није досуђен једанаестерац послије прекршаја над Ибишевићем.

Швајцарци су до краја првог полувремена имали само једну прилику из слободног ударца, а Пјанић и ибишевић нису успјели да удвоструче предност пред одлазак на одмор.

Домаћи фудбалери боље су отворили друго полувријеме, а Беговић је показао у 51. минуту да је и он врло расположен вечерас одбранивши покушај Штефена.

А онда у јеку офанзиве Швајцарске до поготка стиже БиХ.

Један потез, једна мајсторија Миралема Пјанића довољна је да ријеши утакмицу и то се показало и у уторак у Цириху. Маестралним ударцем из слободњака довео је БиХ у вођство 2:0 и донио додатно самопоуздање својој екипи.

Послије тога екипа Меше Баждаревића је свјесно препустила лопту противнику који ипак није знао како да пробије бедем испред гола Беговића.

Покушавали су Швајцарци, међутим, Сарајлија у њиховим редовима Сеферовић није био у голгетерском елементу вечерас. Имао је неколико добрих прилика, али све су отишле у неповрат.

У судијској надокнади могла је БиХ и до убједљивије побједе, а права је штета што Бешић није успио да савлада голмана у ситуацији "један на један", након што је претходно управо он прекинуо напад противника и покренуо брзу контру свог тима.

Славиће се на улицама Цириха вечерас, али биће то бројни навијачи БиХ, који су пружали подршку "змајевима" са трибина током цијеле утакмице.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Мики

30.03.2016 03:44

Браво БиХ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аморовски

30.03.2016 05:42

Браво мајстори синоћ сте показали моћ. Настави те ли тако још једна Европска сила у фудбалу сте.Браво за Бн тв и радио није чудо што сте најгледанија тв.

ОДГОВОРИТЕ
Name

босанац

30.03.2016 08:36

Браво за Републику Српску и БН ТВ дајте молим вас само лијепе вјести објављујте и позитивне лицности доста нам је сивила хоцемо да зивимо у насој лијепој дрзави сви заједно, ја сам босњак ал гос. Мирка Саровица треба поставити за јединог предсједника умјесто она три .Господју Цениц за предсједницу министарског вјеца то су искрени патриоти који се боре за народ..поздрав

ОДГОВОРИТЕ
Name

Правда

30.03.2016 09:39

Цеститке за БиХ

ОДГОВОРИТЕ