Odlični "Zmajevi" slavili u Švajcarskoj!

Reprezentacija BiH zasluženo savladala Švajcarsku rezultatom 2:0 u prijateljskom meču odigranom u Cirihu.

Fudbal 29.03.2016 | 23:15
Odlični "Zmajevi" slavili u Švajcarskoj!

Ekipa Mehmeda Baždarevića savladala učesnika EURO 2016, selekciju Švajcarske.

Na stadionu Lecigrund u Cirihu večeras, ovako se odvijala situacija:

ŠVAJCARSKA - BiH 0:2

Odličnu partiju odigrali su "zmajevi" i zasluženo stigli do pobjede, druge u pet dana, poslije one u Luksemburgu.

Pobjedu selekciji BiH donio je dvojac iz rome Džeko - Pjanić, međutim, svi fudbaleri u plavim dresovima odigrali su dobro i opravdali povjerenje Mehmeda Baždarevića.

Popularni Meša tako je stigao do sedme pobjede u 11 mečeva na kormilu "zmajeva" dok je upisao po dva remija i poraza.

Ona je bila reklo bi se rutinska, jer su reprezentativci BiH bili mnogo bolji protivnik i kontrolisali igru svih 90 minuta, pa i nakon izmjena selektora pred kraj utakmice.

Baždarević se odlučio da protiv vrlo jake Švajcarske počne meč sa praktično najjačim sastavom, ne želeći da kalkuliše mnogo i eventualnim lošim rezultatom naruši dobro raspoloženje i samopouzdanje svoje ekipe.

A da među "zmajevima" sve "štima" pokazalo se već na samom startu utakmice, kada su jurnuli ka golu domaćina i pomalo je nevjerovatan podatak bio da su već u šestom minutu utakmice igrači BiH izveli već šest kornera.

Radost brojnim navijačim BiH u Cirihu donio je Edin Džeko u 14. minutu kada je uzeo loptu na lijevoj strani, ušaso u šesnaesterac i rutinski matirao Somera.

Nastavila je naša reprezentacija sa dobrom igrom i poslije vođstva, a reklo bi se da su "zmajevi" oštećeni u 26. minutu kada nije dosuđen jedanaesterac poslije prekršaja nad Ibiševićem.

Švajcarci su do kraja prvog poluvremena imali samo jednu priliku iz slobodnog udarca, a Pjanić i ibišević nisu uspjeli da udvostruče prednost pred odlazak na odmor.

Domaći fudbaleri bolje su otvorili drugo poluvrijeme, a Begović je pokazao u 51. minutu da je i on vrlo raspoložen večeras odbranivši pokušaj Štefena.

A onda u jeku ofanzive Švajcarske do pogotka stiže BiH.

Jedan potez, jedna majstorija Miralema Pjanića dovoljna je da riješi utakmicu i to se pokazalo i u utorak u Cirihu. Maestralnim udarcem iz slobodnjaka doveo je BiH u vođstvo 2:0 i donio dodatno samopouzdanje svojoj ekipi.

Poslije toga ekipa Meše Baždarevića je svjesno prepustila loptu protivniku koji ipak nije znao kako da probije bedem ispred gola Begovića.

Pokušavali su Švajcarci, međutim, Sarajlija u njihovim redovima Seferović nije bio u golgeterskom elementu večeras. Imao je nekoliko dobrih prilika, ali sve su otišle u nepovrat.

U sudijskoj nadoknadi mogla je BiH i do ubjedljivije pobjede, a prava je šteta što Bešić nije uspio da savlada golmana u situaciji "jedan na jedan", nakon što je prethodno upravo on prekinuo napad protivnika i pokrenuo brzu kontru svog tima.

Slaviće se na ulicama Ciriha večeras, ali biće to brojni navijači BiH, koji su pružali podršku "zmajevima" sa tribina tokom cijele utakmice.

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Miki

30.03.2016 03:44

Bravo BiH

ODGOVORITE
Name

Amorovski

30.03.2016 05:42

Bravo majstori sinoć ste pokazali moć. Nastavi te li tako još jedna Evropska sila u fudbalu ste.Bravo za Bn tv i radio nije čudo što ste najgledanija tv.

ODGOVORITE
Name

bosanac

30.03.2016 08:36

Bravo za Republiku Srpsku i BN TV dajte molim vas samo lijepe vjesti objavljujte i pozitivne licnosti dosta nam je sivila hocemo da zivimo u nasoj lijepoj drzavi svi zajedno, ja sam bosnjak al gos. Mirka Sarovica treba postaviti za jedinog predsjednika umjesto ona tri .Gospodju Cenic za predsjednicu ministarskog vjeca to su iskreni patrioti koji se bore za narod..pozdrav

ODGOVORITE
Name

Pravda

30.03.2016 09:39

Cestitke za BiH

ODGOVORITE