Данко Лазовић разочаран, вратио се у Београд из Олимпије!

Нападач Данко Лазовић не може да игра за љубљанску Олимпију. Разлог - прописи или бирократија?!

Фудбал 01.04.2016 | 12:00
Данко Лазовић разочаран, вратио се у Београд из Олимпије!

Данко Лазовић је био најављен као велико појачање за љубљанску Олимпију која се бори за титулу првака Словеније.

Није га било у дербију против Марибора, јер није регистрован на време, а онда шок - ове полусезоне уопште неће ни моћи да игра за Олимпију, јер тако каже Међународна фудбалска федерација (ФИФА) и њени прописи.

Лазовић се, разочаран, вратио у Београд и још "вруће главе" каже да треба да размисли о свему.

"Не могу да вам опишем колико ме је ова вест разочарала. Разочарање можда и није довољно добра реч да опише моје стање. Не знам тачно у чему је проблем, нисам ни гледао те папире. Не знам како се решавају такве ствари, али невероватно је да се ово догађа у 21. веку. Још нисам чуо за овакав пример", рекао је некадашњи нападач Партизана за словеначки сајт "Ногоманија".

Лазовића је у Олимпију довео тренер Марко Николић. Био му је потребан искусан нападач, а то 32-годишњи Лазовић јесте. Доведен је из Кине да помогне Олимпији да се домогне прве титуле првака државе после 20 година. Али...

"Стварно ми је много жао што нећу моћи да помогнем момцима, који су ме лепо дочекали. Остао сам без могућности да се борим за титулу, да испишем страницу у историји Олимпије. Због Олимпије сам одбио друге понуде које сам имао", наставио је Лазовић.

Према уговору који је Лазовић потписао са Олимпијом, требало би да остане у љубљанском клубу и наредне сезоне (потписао уговор на годину и по дана). Да ли ће то тако и бити?

"Дајте ми неко време да размислим о свему. Вратио сам се у Београд... Гледајте, у овом тренутку је најважније да Олимпија буде првак. Квалитет постоји, потребно је и мало среће. У Олимпију сам дошао због Марка Николића, дакле док је он у клубу... Такође, дао сам реч великом човеку, господину Мандарићу, а ја нисам такав човек да не држим реч. У сваком случају, треба размислити о свему. Желим момцима много среће у борби за титулу", каже Лазовић.

Олимпија у суботу гостује у Новом Месту. Лазовић каже да ће бити тамо:

"Долазим! Желим да дам подршку момцима. Овиме нисам оштећен само ја, већ и клуб. Има времена да седнемо и све решимо, сад је Олимпија најважнија".

Вест о Лазовићу потврђена је и на сајту Олимпије. Није баш објашњено о чему је реч и које су то административне препреке по среди. Претпоставка је да је реч о пропису ФИФА (Трансфер Матцхинг Сyстем) да играч МОЖЕ да промени МАКСИМАЛНО три клуба у годину дана (отишао је из Партизана у фебруару 2015. године у Кину, а онда је у фебруару 2016. дошао у Олимпију), али СМЕ да игра званичне утакмице само за два.

Газда Олимпије Милан Мандарић изразио је велико разочарање због свега:

"Имамо одличан тим, али смо желели у њему и Данка Лазовића. Он је одличан фудбалер и још бољи човек, који се одмах уклопио у средину. Прописи су ту да се поштују и бесмислено је причати ко је у праву. Епилог је да на Лазовића не можемо да рачунамо до краја сезоне, а верујем и да ћемо без њега испунити циљ. Свима нам је много жао, али шта је ту је, овако су одлучиле највише фудбалске инстанце. У овом тренутку је најважније да се усредсредимо на преосталих 10 утакмица до краја сезоне".

После 26 кола, Олимпија води на табели са 54 бода, четири више од Марибора.

Коментари / 0

Оставите коментар