Danko Lazović razočaran, vratio se u Beograd iz Olimpije!

Napadač Danko Lazović ne može da igra za ljubljansku Olimpiju. Razlog - propisi ili birokratija?!

Fudbal 01.04.2016 | 12:00
Danko Lazović razočaran, vratio se u Beograd iz Olimpije!

Danko Lazović je bio najavljen kao veliko pojačanje za ljubljansku Olimpiju koja se bori za titulu prvaka Slovenije.

Nije ga bilo u derbiju protiv Maribora, jer nije registrovan na vreme, a onda šok - ove polusezone uopšte neće ni moći da igra za Olimpiju, jer tako kaže Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) i njeni propisi.

Lazović se, razočaran, vratio u Beograd i još "vruće glave" kaže da treba da razmisli o svemu.

"Ne mogu da vam opišem koliko me je ova vest razočarala. Razočaranje možda i nije dovoljno dobra reč da opiše moje stanje. Ne znam tačno u čemu je problem, nisam ni gledao te papire. Ne znam kako se rešavaju takve stvari, ali neverovatno je da se ovo događa u 21. veku. Još nisam čuo za ovakav primer", rekao je nekadašnji napadač Partizana za slovenački sajt "Nogomanija".

Lazovića je u Olimpiju doveo trener Marko Nikolić. Bio mu je potreban iskusan napadač, a to 32-godišnji Lazović jeste. Doveden je iz Kine da pomogne Olimpiji da se domogne prve titule prvaka države posle 20 godina. Ali...

"Stvarno mi je mnogo žao što neću moći da pomognem momcima, koji su me lepo dočekali. Ostao sam bez mogućnosti da se borim za titulu, da ispišem stranicu u istoriji Olimpije. Zbog Olimpije sam odbio druge ponude koje sam imao", nastavio je Lazović.

Prema ugovoru koji je Lazović potpisao sa Olimpijom, trebalo bi da ostane u ljubljanskom klubu i naredne sezone (potpisao ugovor na godinu i po dana). Da li će to tako i biti?

"Dajte mi neko vreme da razmislim o svemu. Vratio sam se u Beograd... Gledajte, u ovom trenutku je najvažnije da Olimpija bude prvak. Kvalitet postoji, potrebno je i malo sreće. U Olimpiju sam došao zbog Marka Nikolića, dakle dok je on u klubu... Takođe, dao sam reč velikom čoveku, gospodinu Mandariću, a ja nisam takav čovek da ne držim reč. U svakom slučaju, treba razmisliti o svemu. Želim momcima mnogo sreće u borbi za titulu", kaže Lazović.

Olimpija u subotu gostuje u Novom Mestu. Lazović kaže da će biti tamo:

"Dolazim! Želim da dam podršku momcima. Ovime nisam oštećen samo ja, već i klub. Ima vremena da sednemo i sve rešimo, sad je Olimpija najvažnija".

Vest o Lazoviću potvrđena je i na sajtu Olimpije. Nije baš objašnjeno o čemu je reč i koje su to administrativne prepreke po sredi. Pretpostavka je da je reč o propisu FIFA (Transfer Matching System) da igrač MOŽE da promeni MAKSIMALNO tri kluba u godinu dana (otišao je iz Partizana u februaru 2015. godine u Kinu, a onda je u februaru 2016. došao u Olimpiju), ali SME da igra zvanične utakmice samo za dva.

Gazda Olimpije Milan Mandarić izrazio je veliko razočaranje zbog svega:

"Imamo odličan tim, ali smo želeli u njemu i Danka Lazovića. On je odličan fudbaler i još bolji čovek, koji se odmah uklopio u sredinu. Propisi su tu da se poštuju i besmisleno je pričati ko je u pravu. Epilog je da na Lazovića ne možemo da računamo do kraja sezone, a verujem i da ćemo bez njega ispuniti cilj. Svima nam je mnogo žao, ali šta je tu je, ovako su odlučile najviše fudbalske instance. U ovom trenutku je najvažnije da se usredsredimo na preostalih 10 utakmica do kraja sezone".

Posle 26 kola, Olimpija vodi na tabeli sa 54 boda, četiri više od Maribora.

Komentari / 0

Ostavite komentar