Ибањес у Бијељини постао први странац капитен Звезде!

Аргентинац Луис Ибањес постао је протеклог викенда први странац који је као капитен предводио Црвену звезду од старта меча.

Фудбал 29.03.2016 | 18:00
Ибањес у Бијељини постао први странац капитен Звезде!

Ибањес је капитенску траку понео на гостовању црвено-белих у Бијељини у пријатељском мечу са имењаком Звијездом.

"Прво сам био шокиран кад су ми рекли да ћу бити капитен, а затим сам био веома поносан. И срећан, јер сам понео траку у великом клубу, и то у првој сезони. Заиста је све привилегија и велика част. Без обзира на то што је била само пријатељска утакмица", рекао је Ибањес.

Ибањес је доласком у Звезду препородио каријеру која је стагнирала у претходне две-три године.

"Све што ми се догађа у овој сезони значи само да сам на добром путу. Што ме само додатно мотивише и обавезује да у свакој наредној утакмици покушам да будем што бољи јер се то од мене очекује", рекао је Ибањес за "Вечерње новости".

Звезда је недавно оборила рекорд са 24 узастопне победе, препрека за 25. "рецку" је један од највећих ривала Војводина, у Новом Саду.

"Рекорде ваљда и обарамо јер не мислимо на њих већ играмо у сваком мечу на победу. Имамо мотив да сад покушамо да достигнемо португалски тим, али ја бих био презадовољан да после 37 кола ове сезоне останемо непоражени. То би по мени био подвиг", закључио је Аргентинац.

Иако леви бек, Ибањес је један од кључних играча Звезде у нападу ове сезоне, постигоа је 10 голова уз исти број асистенција.

Звезда је имала странце капитене, али, на пример, Црногорци Бобан Бајковић и Саво Павићевић имају и српско држављанство, док је Бразилац Мендеш Каду траку добио током утакмице као замена.

Коментари / 0

Оставите коментар