Ibanjes u Bijeljini postao prvi stranac kapiten Zvezde!

Argentinac Luis Ibanjes postao je proteklog vikenda prvi stranac koji je kao kapiten predvodio Crvenu zvezdu od starta meča.

Fudbal 29.03.2016 | 18:00
Ibanjes u Bijeljini postao prvi stranac kapiten Zvezde!

Ibanjes je kapitensku traku poneo na gostovanju crveno-belih u Bijeljini u prijateljskom meču sa imenjakom Zvijezdom.

"Prvo sam bio šokiran kad su mi rekli da ću biti kapiten, a zatim sam bio veoma ponosan. I srećan, jer sam poneo traku u velikom klubu, i to u prvoj sezoni. Zaista je sve privilegija i velika čast. Bez obzira na to što je bila samo prijateljska utakmica", rekao je Ibanjes.

Ibanjes je dolaskom u Zvezdu preporodio karijeru koja je stagnirala u prethodne dve-tri godine.

"Sve što mi se događa u ovoj sezoni znači samo da sam na dobrom putu. Što me samo dodatno motiviše i obavezuje da u svakoj narednoj utakmici pokušam da budem što bolji jer se to od mene očekuje", rekao je Ibanjes za "Večernje novosti".

Zvezda je nedavno oborila rekord sa 24 uzastopne pobede, prepreka za 25. "recku" je jedan od najvećih rivala Vojvodina, u Novom Sadu.

"Rekorde valjda i obaramo jer ne mislimo na njih već igramo u svakom meču na pobedu. Imamo motiv da sad pokušamo da dostignemo portugalski tim, ali ja bih bio prezadovoljan da posle 37 kola ove sezone ostanemo neporaženi. To bi po meni bio podvig", zaključio je Argentinac.

Iako levi bek, Ibanjes je jedan od ključnih igrača Zvezde u napadu ove sezone, postigoa je 10 golova uz isti broj asistencija.

Zvezda je imala strance kapitene, ali, na primer, Crnogorci Boban Bajković i Savo Pavićević imaju i srpsko državljanstvo, dok je Brazilac Mendeš Kadu traku dobio tokom utakmice kao zamena.

Komentari / 0

Ostavite komentar