Лозница: Занимљива трка за градоначелника

Међу кандидатима за градоначелника Лознице, чија су имена до сада најављена је и др Зоран Николић, познати лекар-гинеколог акушер, доскорашњи директор Дома здравља "Др Миленко Марин" у овом граду.

Србија 29.03.2016 | 10:50
Лозница: Занимљива трка за градоначелника

Николић је на челу листе групе грађана која носи његово име, којој су се прикључили и представници странке Заједно за Србију Душана Петровића, на челу са њиховим овдашњим челником Михаилом Пурићем, некадашним потредседником општине Лозница, начелником Мачванског округа и народним послаником.

„На листи ћемо имати 43 од 59 кандидата“, каже Михаило Пурић, истичући да је његова странка проценила да је боље да иду са др Николићем, него са странкама, у локалу, са којима је ЗЗС на листи за Народну скупштину Републике Србије.

Др Николић је био кандидат за председника општине Лозница 2004 године, када је у првом кругу сакупио највише гласова, али је у другом изгубио од Видоја Петровића, кога је тада здушно подржао тадашњи ОО ДС у Лозници на чијем је челу био Михаило Пурић.

У међувремну Николић је постао блиски сарадник Видоја Петровића и тадашњег УРС из чијих је редова изабран за директора Дома здравља.

У фебруару је отишао у пензију, јер је напунио 65 година, мада му је четворогодишњи мандат истицао тек у децембру.

Николић није скривао негодовање што му је Управни одбор Дома здравља "дао знак за пензију", сматрајући да су постојали законски основи да остане до краја мандата, "каквих случајева има и у овом граду и у другим градовима у Србији".

Мада је већ био потписао сагласност да буде на листи СНС, предомислио се и у поход на градоначелничку фотељу кренуо је са ГГ којој је прикључио ЗЗС и њеног овдашњег лидера Михаила Пурића.

(БН/В.М.)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

нале

31.03.2016 21:57

Све цеститке Докторе. Такав цовек треба да буде градонацелник. Постен,карактеран,хуман врхунси струцан. А не као досадасњи градонацелник Петровиц криминалац. У овој кампањи имацете као и 2004.год јос убедљиви број гласова. Зато сто прави људи имају трајну вредност. Срецна вам победа.24.04.2016.

ОДГОВОРИТЕ