Loznica: Zanimljiva trka za gradonačelnika

Među kandidatima za gradonačelnika Loznice, čija su imena do sada najavljena je i dr Zoran Nikolić, poznati lekar-ginekolog akušer, doskorašnji direktor Doma zdravlja "Dr Milenko Marin" u ovom gradu.

Srbija 29.03.2016 | 10:50
Loznica: Zanimljiva trka za gradonačelnika

Nikolić je na čelu liste grupe građana koja nosi njegovo ime, kojoj su se priključili i predstavnici stranke Zajedno za Srbiju Dušana Petrovića, na čelu sa njihovim ovdašnjim čelnikom Mihailom Purićem, nekadašnim potredsednikom opštine Loznica, načelnikom Mačvanskog okruga i narodnim poslanikom.

„Na listi ćemo imati 43 od 59 kandidata“, kaže Mihailo Purić, ističući da je njegova stranka procenila da je bolje da idu sa dr Nikolićem, nego sa strankama, u lokalu, sa kojima je ZZS na listi za Narodnu skupštinu Republike Srbije.

Dr Nikolić je bio kandidat za predsednika opštine Loznica 2004 godine, kada je u prvom krugu sakupio najviše glasova, ali je u drugom izgubio od Vidoja Petrovića, koga je tada zdušno podržao tadašnji OO DS u Loznici na čijem je čelu bio Mihailo Purić.

U međuvremnu Nikolić je postao bliski saradnik Vidoja Petrovića i tadašnjeg URS iz čijih je redova izabran za direktora Doma zdravlja.

U februaru je otišao u penziju, jer je napunio 65 godina, mada mu je četvorogodišnji mandat isticao tek u decembru.

Nikolić nije skrivao negodovanje što mu je Upravni odbor Doma zdravlja "dao znak za penziju", smatrajući da su postojali zakonski osnovi da ostane do kraja mandata, "kakvih slučajeva ima i u ovom gradu i u drugim gradovima u Srbiji".

Mada je već bio potpisao saglasnost da bude na listi SNS, predomislio se i u pohod na gradonačelničku fotelju krenuo je sa GG kojoj je priključio ZZS i njenog ovdašnjeg lidera Mihaila Purića.

(BN/V.M.)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

nale

31.03.2016 21:57

Sve cestitke Doktore. Takav covek treba da bude gradonacelnik. Posten,karakteran,human vrhunsi strucan. A ne kao dosadasnji gradonacelnik Petrovic kriminalac. U ovoj kampanji imacete kao i 2004.god jos ubedljivi broj glasova. Zato sto pravi ljudi imaju trajnu vrednost. Srecna vam pobeda.24.04.2016.

ODGOVORITE