Упуцан нападач са Капитол Хила

У Вашингтону је због пуцњаве под опсадом зграда америчког Конгреса.

Свијет 28.03.2016 | 21:20
Упуцан нападач са Капитол Хила

Америчка полиција упуцала је непознатог нападача који је данас отворио ватру у делу Капитол Хила за посетиоце, пише ЦНН.

Иако је раније објављено да је у пуцњави погођен и један полицајац, према најновијим подацима, заправо се ради о жени коју је лакше ранио шрапнел од метка, док полицајци нису повређени.

Полиција је објавила да се ради о изолованом инциденту и да не постоје назнаке да је још неко од осумњичених на слободи.

Чланови Конгреса као и посетиоци су одведени на безбедно место, а сама зграда је затворена.

Никоме није било дозвољено ни да уђе ни да изађе из конгресног комплекса. А свима је саветовано да потраже заклон.

Туристи, који су у тренутку инцидента затекли у Центру, у почетку су били затворени, али им ја касније допуштено да напусте зграду.

Једна жена испричала је новинарима на лицу места шта се догодило према причи њеног супруга који се, игром случаја, нашао у близини пуцњаве.

"Нисам чула ништа али је мој муж био унутра. Чуо је пуцњеве, као да је био испуцан читав шаржер. Чини се да  су пуцњи били на нивоу где се налазио, а био је у зони ресторана", рекла је она и додала да супруг није успео да преброји колико је тачно пуцњева било.

Иначе, она је дошла из Синсинатија у посету Вашингтону са својом породицом.

"Једноставно не очекујете да нешто овако деси када сте са фамилијом на одмору" испричала је ова жена.

Извор: БН ТВ/Агенције

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

РадикалНО

28.03.2016 19:23

Коначно... и код њих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

изненадјна

29.03.2016 06:47

Па госпођо драга ни ми не очекујемо да нас бомбардују и пуцају на нас у нашим кућама, мада се не сјећамо шта је годишњи одмор. Дође маца на вратанца. Знате шта , много се хвалите како код вас неможе да буде терористичких напада, како сте способни да то одмах пресетнете, видите да може . Сихурна сам да ће сада званична изјава бити пукла жвака или петарда.

ОДГОВОРИТЕ