Upucan napadač sa Kapitol Hila

U Vašingtonu je zbog pucnjave pod opsadom zgrada američkog Kongresa.

Svijet 28.03.2016 | 21:20
Upucan napadač sa Kapitol Hila

Američka policija upucala je nepoznatog napadača koji je danas otvorio vatru u delu Kapitol Hila za posetioce, piše CNN.

Iako je ranije objavljeno da je u pucnjavi pogođen i jedan policajac, prema najnovijim podacima, zapravo se radi o ženi koju je lakše ranio šrapnel od metka, dok policajci nisu povređeni.

Policija je objavila da se radi o izolovanom incidentu i da ne postoje naznake da je još neko od osumnjičenih na slobodi.

Članovi Kongresa kao i posetioci su odvedeni na bezbedno mesto, a sama zgrada je zatvorena.

Nikome nije bilo dozvoljeno ni da uđe ni da izađe iz kongresnog kompleksa. A svima je savetovano da potraže zaklon.

Turisti, koji su u trenutku incidenta zatekli u Centru, u početku su bili zatvoreni, ali im ja kasnije dopušteno da napuste zgradu.

Jedna žena ispričala je novinarima na licu mesta šta se dogodilo prema priči njenog supruga koji se, igrom slučaja, našao u blizini pucnjave.

"Nisam čula ništa ali je moj muž bio unutra. Čuo je pucnjeve, kao da je bio ispucan čitav šaržer. Čini se da  su pucnji bili na nivou gde se nalazio, a bio je u zoni restorana", rekla je ona i dodala da suprug nije uspeo da prebroji koliko je tačno pucnjeva bilo.

Inače, ona je došla iz Sinsinatija u posetu Vašingtonu sa svojom porodicom.

"Jednostavno ne očekujete da nešto ovako desi kada ste sa familijom na odmoru" ispričala je ova žena.

Izvor: BN TV/Agencije

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

RadikalNO

28.03.2016 19:23

Konačno... i kod njih.

ODGOVORITE
Name

iznenadjna

29.03.2016 06:47

Pa gospođo draga ni mi ne očekujemo da nas bombarduju i pucaju na nas u našim kućama, mada se ne sjećamo šta je godišnji odmor. Dođe maca na vratanca. Znate šta , mnogo se hvalite kako kod vas nemože da bude terorističkih napada, kako ste sposobni da to odmah presetnete, vidite da može . Sihurna sam da će sada zvanična izjava biti pukla žvaka ili petarda.

ODGOVORITE