Ко је Радуловић,човјек који напада Вучића?

Саша Радуловић, који се у кампањи нуди као спасилац српске економије, масно је профитирао на пропасти великих српских фирми. Као стечајни управник, од 2007. до 2013, водио стечаје у 16 фирми, а завршио је само два! За то је плаћен више од 200.000 евра!

Србија 28.03.2016 | 21:13
Ко је Радуловић,човјек који напада Вучића?

Саша Радуловић, шеф странке "Доста је било" и бивши министар привреде, који се у предизборној кампањи српским бирачима нуди као једини могући спасилац домаће економије, масно је профитирао на пропасти великих домаћих предузећа!

Према званичним подацима Агенције за лиценцирање стечајних управника (АЛСУ) и Центра за стечај, Радуловић је од јануара 2007. до септембра 2013. водио 16 стечајних поступака, од којих је окончао само два! И тај (не)рад плаћен је, веровали или не, чак 22.794.559,76 динара!

Стопирао истрагу

Конкретно, Радуловић је као стечајни управник зарадио 16.203.451,64 динара, док је као повереник Центра за стечај (тада Агенција за приватизацију) од државе узео још 6.591.108,12 динара. Његова месечна бруто примања у појединим фирмама ишла су до 159.090 динара (видите табелу).

На све то, у АЛСУ нам је званично потврђено и да је Радуловић као стечајни управник предузећа "Луне Миловановић", "Мода ФО" и "Нови аутопут" за књиговодствене послове ангажовао фирму своје жене "И-бизнис сервисис", у којој је и сам сувласник! Радуловића је због ове злоупотребе Привредни суд казнио са 100.000 динара, док је АЛСУ покренула истрагу. Ту истрагу, међутим, Радуловић је сам стопирао чим је постао министар, и то тако што је сменио комплетно руководство АЛСУ!?!

Радуловић, који се јуче испред зграде Владе Србије појавио да подржи протест Независног полицијског синдиката, није желео ни да саслуша питања наше новинарке! Само је дрско одбрусио да "Информер нису новине"!?! Међутим, пошто су му и друге колеге тражиле коментар на ова спорна питања, лидер ДЈБ је рекао да је "све радио по закону".

"Био сам стечајни управник у 10 фирми, и у још четири сам био повереник Агенције за приватизацију. Моја жена у тим фирмама није била књиговођа. Поносан сам на све што сам тамо урадио", изјавио је Радуловић.
Да врати паре

На другој страни, Марио Спасић из Савета за мониторинг позива Јавно правобранилаштво да покрене поступак и испита могућу злоупотребу службеног положаја.

"Очигледно је Радуловић узео новац, а ништа од својих обавеза није завршио, чиме је државни буџет директно оштећен. Зато би требало да Радуловић бар врати те силне милионе. И тужилаштво би требало да се укључи, без обзира на то што је овде у питању учесник у политичком процесу", истиче Спасић.

Извор: Информер

Коментари / 0

Оставите коментар