Ko je Radulović,čovjek koji napada Vučića?

Saša Radulović, koji se u kampanji nudi kao spasilac srpske ekonomije, masno je profitirao na propasti velikih srpskih firmi. Kao stečajni upravnik, od 2007. do 2013, vodio stečaje u 16 firmi, a završio je samo dva! Za to je plaćen više od 200.000 evra!

Srbija 28.03.2016 | 21:13
Ko je Radulović,čovjek koji napada Vučića?

Saša Radulović, šef stranke "Dosta je bilo" i bivši ministar privrede, koji se u predizbornoj kampanji srpskim biračima nudi kao jedini mogući spasilac domaće ekonomije, masno je profitirao na propasti velikih domaćih preduzeća!

Prema zvaničnim podacima Agencije za licenciranje stečajnih upravnika (ALSU) i Centra za stečaj, Radulović je od januara 2007. do septembra 2013. vodio 16 stečajnih postupaka, od kojih je okončao samo dva! I taj (ne)rad plaćen je, verovali ili ne, čak 22.794.559,76 dinara!

Stopirao istragu

Konkretno, Radulović je kao stečajni upravnik zaradio 16.203.451,64 dinara, dok je kao poverenik Centra za stečaj (tada Agencija za privatizaciju) od države uzeo još 6.591.108,12 dinara. Njegova mesečna bruto primanja u pojedinim firmama išla su do 159.090 dinara (vidite tabelu).

Na sve to, u ALSU nam je zvanično potvrđeno i da je Radulović kao stečajni upravnik preduzeća "Lune Milovanović", "Moda FO" i "Novi autoput" za knjigovodstvene poslove angažovao firmu svoje žene "I-biznis servisis", u kojoj je i sam suvlasnik! Radulovića je zbog ove zloupotrebe Privredni sud kaznio sa 100.000 dinara, dok je ALSU pokrenula istragu. Tu istragu, međutim, Radulović je sam stopirao čim je postao ministar, i to tako što je smenio kompletno rukovodstvo ALSU!?!

Radulović, koji se juče ispred zgrade Vlade Srbije pojavio da podrži protest Nezavisnog policijskog sindikata, nije želeo ni da sasluša pitanja naše novinarke! Samo je drsko odbrusio da "Informer nisu novine"!?! Međutim, pošto su mu i druge kolege tražile komentar na ova sporna pitanja, lider DJB je rekao da je "sve radio po zakonu".

"Bio sam stečajni upravnik u 10 firmi, i u još četiri sam bio poverenik Agencije za privatizaciju. Moja žena u tim firmama nije bila knjigovođa. Ponosan sam na sve što sam tamo uradio", izjavio je Radulović.
Da vrati pare

Na drugoj strani, Mario Spasić iz Saveta za monitoring poziva Javno pravobranilaštvo da pokrene postupak i ispita moguću zloupotrebu službenog položaja.

"Očigledno je Radulović uzeo novac, a ništa od svojih obaveza nije završio, čime je državni budžet direktno oštećen. Zato bi trebalo da Radulović bar vrati te silne milione. I tužilaštvo bi trebalo da se uključi, bez obzira na to što je ovde u pitanju učesnik u političkom procesu", ističe Spasić.

Izvor: Informer

Komentari / 0

Ostavite komentar