Ловац на нацисте прозвао Хрвате!

Зуроф: Срамите се поклича "За дом спремни"! Центар Симон Визентал оштро је осудио скандирање "За дом спремни" током пријатељске фудбалске утакмице између Хрватске и Израела у Осијеку те позвао надлежне да санкционишу све навијаче који су учествовали у овом инциденту.

Фудбал 28.03.2016 | 22:00
Ловац на нацисте прозвао Хрвате!

Директор тог центра Ефраим Зуроф је у оштрој изјави, упућеној не само навијачима већ и премијеру Тихомиру Орешковићу и министру Шустару, који су присуствовали утакмици, казао да су хрватски навијачи оваквим понашањем показали да се идентификују с усташким режимом који је током Другог светског рата починио масовна убиства хиљаде невиних Срба, Јевреја и Рома.

"Скандирање 'За дом спремни' показује очиту подршку држави чија је влада организовала масовна убиства стотине хиљада припадника мањина и политичких противника. Чињеница да нико није нити покушао зауставити такво скандирање или подузети мере против оних који су у томе учествовали, укључујући и премијера Орешковића и министре и чланове Хрватског фудбалског савеза, је права срамота за Хрватску", казао је Зуроф, а преноси портал индеx.хр.

Иначе, за мање од два месеца, ово је друго упозорење Зурофа хрватској влади.

Почетком фебруара је позвао хрватску владу да одмах смени министра културе Златка Хасанбеговића, којег је назвао фашистом.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ОО7

28.03.2016 20:19

Спремни за Дом за вјешање.

ОДГОВОРИТЕ