Lovac na naciste prozvao Hrvate!

Zurof: Sramite se pokliča "Za dom spremni"! Centar Simon Vizental oštro je osudio skandiranje "Za dom spremni" tokom prijateljske fudbalske utakmice između Hrvatske i Izraela u Osijeku te pozvao nadležne da sankcionišu sve navijače koji su učestvovali u ovom incidentu.

Fudbal 28.03.2016 | 22:00
Lovac na naciste prozvao Hrvate!

Direktor tog centra Efraim Zurof je u oštroj izjavi, upućenoj ne samo navijačima već i premijeru Tihomiru Oreškoviću i ministru Šustaru, koji su prisustvovali utakmici, kazao da su hrvatski navijači ovakvim ponašanjem pokazali da se identifikuju s ustaškim režimom koji je tokom Drugog svetskog rata počinio masovna ubistva hiljade nevinih Srba, Jevreja i Roma.

"Skandiranje 'Za dom spremni' pokazuje očitu podršku državi čija je vlada organizovala masovna ubistva stotine hiljada pripadnika manjina i političkih protivnika. Činjenica da niko nije niti pokušao zaustaviti takvo skandiranje ili poduzeti mere protiv onih koji su u tome učestvovali, uključujući i premijera Oreškovića i ministre i članove Hrvatskog fudbalskog saveza, je prava sramota za Hrvatsku", kazao je Zurof, a prenosi portal index.hr.

Inače, za manje od dva meseca, ovo je drugo upozorenje Zurofa hrvatskoj vladi.

Početkom februara je pozvao hrvatsku vladu da odmah smeni ministra kulture Zlatka Hasanbegovića, kojeg je nazvao fašistom.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

OO7

28.03.2016 20:19

Spremni za Dom za vješanje.

ODGOVORITE