Лозница: Додијељене награде "Капетан Миша Анастасијевић"

Награду "Капетан Миша Анастасијевић" коју већ децењу и по додељују Универзитет у Новом Саду, Медија инвент из тог града и Привредна комора Србије за личност године, јуче је у Вуковом дому културе уручена Видоју Петровићу, градоначелнику Лознице.

Србија 28.03.2016 | 19:41
Лозница: Додијељене награде "Капетан Миша Анастасијевић"

У оквиру ове манифестације, чије је име "Пут ка врху", награда је припала и епископу шабачком Лаврентију Трифуновићу, који јуче није могао да дође због обавеза у Патријаршији СПЦ, па ће му бити додељена 3. маја у манастиру у Соко граду, на великој светковини посвећној светом Николају Српском.

Награда која носи име по знаменитом срском пословном човеку и задужбинару из 19. века припала је и амбасади Јапана, италијанском амбасадору у нашој земљи Ђузепеу Монцу, Сталној конференцији градова и општина, Компанији "Чаброс" из Лознице, предузећу "Стим-импорт" из овог града, Живораду Павловићу, директору "Задругара" из Љубовије, Браниславу Шотри, директору фирме МБМ "Рад", Миленку Божићу, власнику Компаније "Натура трејд", кланици "Два брата из Лознице", Зорану Грујичићу, академику СКАНУ и власнику фирме ГМЗ "Ерваматин" у категорији најбољег привредника у региону, Општем удружењу предузетника из Лознице, Етно-селу "Сунчана река", др Александру Јокићу, директору Специјалне болнице "Бања Ковиљача", "Реналису", Удружењу бубрежних болесника, Позоришту КУД "Караџић", Основној музичкој школи "Вук Караџић", Ловачком удружењу "Гучево", Димитрију Павлову, ученику Гимназије "Вук Караџић" и др Владимиру Гајићу, лекару из Козјака код Лознице.

"Приближио је окупио капетан Миша данас овде све нас који волимо да радимо, градимо и остављамо дела иза себе у разним областима живота и рада", рекао је један од лауреата и домаћин манифестације Видоје Петровић, градоначелник Лознице.

"Славећи и захвљаујући се данас чувеном капетану Миши Анастасијевићу, ми се обавезујемо и заветујемо да ћемо даље радити и градити, на понос и на услугу своме роду и својој отаџбини на многаја љета."

У крцатајој сали Вуковог дома културе осим додељивања награда, приређен је и пригодан уметнички програма, а публика је посебно с радошћу слушала нашег чувеног песника Перу Зупца, који по традицији збори о делу капетана Мише Анастасијевића.

БН ТВ (В.М.)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Милан

29.03.2016 16:40

Свака цаст овом миленку бозиц. Треба се угледати на таквог цовека како бити успесан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раде Митровиц

30.03.2016 15:03

Слозио бих се са вама