Loznica: Dodijeljene nagrade "Kapetan Miša Anastasijević"

Nagradu "Kapetan Miša Anastasijević" koju već decenju i po dodeljuju Univerzitet u Novom Sadu, Medija invent iz tog grada i Privredna komora Srbije za ličnost godine, juče je u Vukovom domu kulture uručena Vidoju Petroviću, gradonačelniku Loznice.

Srbija 28.03.2016 | 19:41
Loznica: Dodijeljene nagrade "Kapetan Miša Anastasijević"

U okviru ove manifestacije, čije je ime "Put ka vrhu", nagrada je pripala i episkopu šabačkom Lavrentiju Trifunoviću, koji juče nije mogao da dođe zbog obaveza u Patrijaršiji SPC, pa će mu biti dodeljena 3. maja u manastiru u Soko gradu, na velikoj svetkovini posvećnoj svetom Nikolaju Srpskom.

Nagrada koja nosi ime po znamenitom srskom poslovnom čoveku i zadužbinaru iz 19. veka pripala je i ambasadi Japana, italijanskom ambasadoru u našoj zemlji Đuzepeu Moncu, Stalnoj konferenciji gradova i opština, Kompaniji "Čabros" iz Loznice, preduzeću "Stim-import" iz ovog grada, Živoradu Pavloviću, direktoru "Zadrugara" iz Ljubovije, Branislavu Šotri, direktoru firme MBM "Rad", Milenku Božiću, vlasniku Kompanije "Natura trejd", klanici "Dva brata iz Loznice", Zoranu Grujičiću, akademiku SKANU i vlasniku firme GMZ "Ervamatin" u kategoriji najboljeg privrednika u regionu, Opštem udruženju preduzetnika iz Loznice, Etno-selu "Sunčana reka", dr Aleksandru Jokiću, direktoru Specijalne bolnice "Banja Koviljača", "Renalisu", Udruženju bubrežnih bolesnika, Pozorištu KUD "Karadžić", Osnovnoj muzičkoj školi "Vuk Karadžić", Lovačkom udruženju "Gučevo", Dimitriju Pavlovu, učeniku Gimnazije "Vuk Karadžić" i dr Vladimiru Gajiću, lekaru iz Kozjaka kod Loznice.

"Približio je okupio kapetan Miša danas ovde sve nas koji volimo da radimo, gradimo i ostavljamo dela iza sebe u raznim oblastima života i rada", rekao je jedan od laureata i domaćin manifestacije Vidoje Petrović, gradonačelnik Loznice.

"Slaveći i zahvljaujući se danas čuvenom kapetanu Miši Anastasijeviću, mi se obavezujemo i zavetujemo da ćemo dalje raditi i graditi, na ponos i na uslugu svome rodu i svojoj otadžbini na mnogaja ljeta."

U krcatajoj sali Vukovog doma kulture osim dodeljivanja nagrada, priređen je i prigodan umetnički programa, a publika je posebno s radošću slušala našeg čuvenog pesnika Peru Zupca, koji po tradiciji zbori o delu kapetana Miše Anastasijevića.

BN TV (V.M.)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Milan

29.03.2016 16:40

Svaka cast ovom milenku bozic. Treba se ugledati na takvog coveka kako biti uspesan.

ODGOVORITE
Name

Rade Mitrovic

30.03.2016 15:03

Slozio bih se sa vama