Ево зашто телефон не треба да носите са собом у WЦ

Сви смо бар једном са собом у WЦ понели и мобилни телефон, а да нисмо били свесни колико је то заправо лоше.

Здравље 28.03.2016 | 14:03
Ево зашто телефон не треба да носите са собом у WЦ

Пре свега, одлазак у тоалет са мобилним телефоном је лоша навика којом можете себе и друге да заразите салмонелом, ешерихијом и другим бактеријама.

Главни проблем настаје уколико обришете себе, додирнете водокотлић а потом и телефон пре него што оперете руке. Занимљиво је да и ако оставите телефон поред себе, на пример на машини за веш, он може да буде изложен бактеријама.

Уколико ипак не желите да се одрекнете навике одласка у WЦ са мобилним телефоном, здравствени стручњаци саветују да барем предузмите одређене мере.

“Док седите на wц шољи држите мобилни у десној руци. Када желите да се обришете, телефон пребаците у леву руку, десном се обришите и пустите воду. Потом изнесите телефон (који се и даље налази у левој руци) и тек онда се вратите и оперите руке”, посаветовала је докторка Лиса Окли, експерт за хигијену и додала да је веома важно да водите рачуна о томе шта додирујете.

“Уколико одмах након вршења нужде и брисања узмете мобилни телефон, не треба ни да се потрудите да оперете руке јер све бактерије које сте пренели на телефон, поново ће вам се наћи на рукама. То могу да буду ваше бактерије, али и туђе односно претходне особе која је користила тоалет”, закључила је докторка Окли.

Б 92

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Алан Форд

28.03.2016 12:29

Само будала може да носи телефон у WЦ и да истовремено... и чита или телефонира.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цхупс

31.03.2016 09:05

Али кад он звони увијек кад одем у WЦ

ОДГОВОРИТЕ