Чепурин и Вучић о пресуди Караџићу

Председник Владе Србије Александар Вучић и амбасадор Руске Федерације у Београду Александар Чепурин сагласили су се данас да пресуда Хашког трибунала изречена Радовану Караџићу не сме бити искориштена за покушаје наметања колективне кривице једном народу, нити за довођење у питање статуса и овлашћења Републике Српске који проистичу из Дејтонског споразума.

Србија 28.03.2016 | 12:30
Чепурин и Вучић о пресуди Караџићу

Амбасадор Чепурин је изразио подршку и солидарност са Србијом и српским народом поводом годишњице почетка бомбардовања Југославије од стране НАТО.

Како је саопштено из Владе Србије, у разговору је истакнуто да су и 17 година након трагичних догађаја видљиве тешке последице агресије, која је довела до многобројних људских жртава, велике материјалне штете, те драстичних последица по мир и стабилност у региону.

Српски премијер и руски амбасадор су разговарали и о питању војне неутралности Србије као значајном фактору који доприноси јачању безбедности и стабилности на Балкану, али и у Европи у целини.

Руски дипломата је, како се наводи, изразио негодовање због кампање лажи који представници појединих невладиних организација износе против улоге Русије у ослободилачком Другом светском рату.

Истовремено, Чепурин је захвалио руководству Србије на привржености очувању идеала антифашистичке борбе и историјске истине.

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Кус, Кус

28.03.2016 10:38

Да ми је знати чија је само крилатица "ТРАГИЦАН ГОДАДЈАЈ", која се цесто користи при дефинисању бомбардовања Србије. Доста висе тог увлацења освајацима и тиранима. Праве ствари треба назвати правим именом и онда ици у помирење. Ко хоце да види све му је јасно ста се догадја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мк

28.03.2016 11:02

Трагичан значи заболе их !

Name

перо

28.03.2016 11:38

Битно је да ће Караџићу смањити за 20 година и тад ће бити на слободи. Живио Расо

Name

Робин Худ

28.03.2016 12:14

Избори, избори, избори, Караџић, Караџић, Караџић, ми угрожени, сви против нас, теорија завјере, посебне сједнице владе због Караџића, итд, саме глупости и јефтини трикови. Када ће нпр. посебна сједница са темом наталитет? Караџић је гробље, прошлост, кога то више интересује? Хајмо народе на изборе, наш торић, наша слободица у овом глобалном свијету. Како смо глупи као тамна ноћ. Немам ријечи, мало нас и ј..у колико би могли - ови наши "политичари".

ОДГОВОРИТЕ
Name

дамир

28.03.2016 12:16

тако је перо са које си планине перо само се надај

ОДГОВОРИТЕ
Name

перо

28.03.2016 17:15

Нисам са планине него живим поред тебе у граду. Ппретрпи сам све твоје тортуре али ме ниси отерао сад је ред да ти одеш док те нисам одеро

Name

ОО7

28.03.2016 14:02

Ре Робин Худ:Шта мислиш,као борац против богатих,да ће се сутра нешто драстично променити,кад опозиција буде позиција.Мислиш да они неће исоирати мозак овом народу о угрожености од других,о торовима,ратним дешавањима,правди и неправди.Да неће,случајно продати зграду владе,а пречи у колективни,смањити возни парк итд,итд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Робин Худ

28.03.2016 19:16

Ре 007: Нисам се прецизно изразио. У праву си, ни тзв. опозиција није боља. Власт=власништво а када си власник, у овом случају нас поданика, онда можеш да радиш шта хоћеш. Једина шанса је некаква трећа опција. Али са оваком генерацијом младих који не помјерају г...цу него чекају да им неко други то одради црно нам се пише.

Name

Узнемирен

28.03.2016 20:39

Ја сам се тек сад уке.ао кад сам видио како је насе руководство успаницено поводом ове пресуде Карадзицу. Мозе ли нас то стварно толико костати?

ОДГОВОРИТЕ