Čepurin i Vučić o presudi Karadžiću

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i ambasador Ruske Federacije u Beogradu Aleksandar Čepurin saglasili su se danas da presuda Haškog tribunala izrečena Radovanu Karadžiću ne sme biti iskorištena za pokušaje nametanja kolektivne krivice jednom narodu, niti za dovođenje u pitanje statusa i ovlašćenja Republike Srpske koji proističu iz Dejtonskog sporazuma.

Srbija 28.03.2016 | 12:30
Čepurin i Vučić o presudi Karadžiću

Ambasador Čepurin je izrazio podršku i solidarnost sa Srbijom i srpskim narodom povodom godišnjice početka bombardovanja Jugoslavije od strane NATO.

Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, u razgovoru je istaknuto da su i 17 godina nakon tragičnih događaja vidljive teške posledice agresije, koja je dovela do mnogobrojnih ljudskih žrtava, velike materijalne štete, te drastičnih posledica po mir i stabilnost u regionu.

Srpski premijer i ruski ambasador su razgovarali i o pitanju vojne neutralnosti Srbije kao značajnom faktoru koji doprinosi jačanju bezbednosti i stabilnosti na Balkanu, ali i u Evropi u celini.

Ruski diplomata je, kako se navodi, izrazio negodovanje zbog kampanje laži koji predstavnici pojedinih nevladinih organizacija iznose protiv uloge Rusije u oslobodilačkom Drugom svetskom ratu.

Istovremeno, Čepurin je zahvalio rukovodstvu Srbije na privrženosti očuvanju ideala antifašističke borbe i istorijske istine.

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Kus, Kus

28.03.2016 10:38

Da mi je znati čija je samo krilatica "TRAGICAN GODADJAJ", koja se cesto koristi pri definisanju bombardovanja Srbije. Dosta vise tog uvlacenja osvajacima i tiranima. Prave stvari treba nazvati pravim imenom i onda ici u pomirenje. Ko hoce da vidi sve mu je jasno sta se dogadja.

ODGOVORITE
Name

mk

28.03.2016 11:02

Tragičan znači zabole ih !

Name

pero

28.03.2016 11:38

Bitno je da će Karadžiću smanjiti za 20 godina i tad će biti na slobodi. Živio Raso

Name

Robin Hud

28.03.2016 12:14

Izbori, izbori, izbori, Karadžić, Karadžić, Karadžić, mi ugroženi, svi protiv nas, teorija zavjere, posebne sjednice vlade zbog Karadžića, itd, same gluposti i jeftini trikovi. Kada će npr. posebna sjednica sa temom natalitet? Karadžić je groblje, prošlost, koga to više interesuje? Hajmo narode na izbore, naš torić, naša slobodica u ovom globalnom svijetu. Kako smo glupi kao tamna noć. Nemam riječi, malo nas i j..u koliko bi mogli - ovi naši "političari".

ODGOVORITE
Name

damir

28.03.2016 12:16

tako je pero sa koje si planine pero samo se nadaj

ODGOVORITE
Name

pero

28.03.2016 17:15

Nisam sa planine nego živim pored tebe u gradu. Ppretrpi sam sve tvoje torture ali me nisi oterao sad je red da ti odeš dok te nisam odero

Name

OO7

28.03.2016 14:02

Re Robin Hud:Šta misliš,kao borac protiv bogatih,da će se sutra nešto drastično promeniti,kad opozicija bude pozicija.Misliš da oni neće isoirati mozak ovom narodu o ugroženosti od drugih,o torovima,ratnim dešavanjima,pravdi i nepravdi.Da neće,slučajno prodati zgradu vlade,a preči u kolektivni,smanjiti vozni park itd,itd.

ODGOVORITE
Name

Robin Hud

28.03.2016 19:16

Re 007: Nisam se precizno izrazio. U pravu si, ni tzv. opozicija nije bolja. Vlast=vlasništvo a kada si vlasnik, u ovom slučaju nas podanika, onda možeš da radiš šta hoćeš. Jedina šansa je nekakva treća opcija. Ali sa ovakom generacijom mladih koji ne pomjeraju g...cu nego čekaju da im neko drugi to odradi crno nam se piše.

Name

Uznemiren

28.03.2016 20:39

Ja sam se tek sad uke.ao kad sam vidio kako je nase rukovodstvo uspaniceno povodom ove presude Karadzicu. Moze li nas to stvarno toliko kostati?

ODGOVORITE