Мета хришћани: 72 мртвих, 200 рањених

Према последњем билансу, најмање 72 особе су погинуле, а 200 је рањено у нападу бомбаша самоубице на паркингу испред препуног парка у граду Лахореу на истоку Пакистана, гдје су хришћани славили Ускрс, а терористичка група која је извела напад данас је потвдила да су мета били хришћани.

Свијет 28.03.2016 | 08:50
Мета хришћани: 72 мртвих, 200 рањених

"Хришћани су били мета нашег напада у Лахореу," рекао је АФП-у Ехансулах Ехса, представник фракције пакистанских талибана Џамат ул Ахрар са непознате локације.

Он је рекао да ће његова терористичка група извести још таквих напада запретивши да ће мета поред владиних и војнх циљева бити и школе и и колеџи.

Починилац самоубилачког бомбашког напада идентификован је као Гулам Фарид /28/ из округа Музафаргар, јавила је данас телевизија "Гео".

Полицијски званичник Хајдер Ашраф је претходно рекао се претпоставља да нападачи нису циљали конкретно на хришћане јер су погинули већином муслимани, напоменувши да "сви иду у тај парк."

Међу погинулима и рањенима има много жена и дјеце. Полицијски званичник Хајдер Ашраф је данас изјавио да је у нападу погинуло 72 људи међу којима најмање осморо дјеце, док је портпаролка спасилачког тима Деба Шахбаз рекла да је међу погинулима 29 дјеце.

Генерални секретар Бан Ки-мун осудио је јуче напад назвавши га "застрашујућим" актом тероризма.

"Генерални секретар снажно осуђује самоубилачки напад у парку Гулшан И-Икбал у Лахореу," наведено је у саопштењу УН.

Експлозија се догодила испред излазне капије парка неколико метара од дјечјих љуљашки.

Извор: Агенције

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Нисам Белгијанац!

28.03.2016 06:57

Је суис Лахореу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

28.03.2016 09:18

Док они убијају хришћане хришћани њих примају у њихове државе и помажу им

ОДГОВОРИТЕ
Name

Басар ал Ассад

28.03.2016 11:00

Залосно бас на Ус 1999 Ујјј Ј.... Себе Хрисцани залост велика