Meta hrišćani: 72 mrtvih, 200 ranjenih

Prema poslednjem bilansu, najmanje 72 osobe su poginule, a 200 je ranjeno u napadu bombaša samoubice na parkingu ispred prepunog parka u gradu Lahoreu na istoku Pakistana, gdje su hrišćani slavili Uskrs, a teroristička grupa koja je izvela napad danas je potvdila da su meta bili hrišćani.

Svijet 28.03.2016 | 08:50
Meta hrišćani: 72 mrtvih, 200 ranjenih

"Hrišćani su bili meta našeg napada u Lahoreu," rekao je AFP-u Ehansulah Ehsa, predstavnik frakcije pakistanskih talibana Džamat ul Ahrar sa nepoznate lokacije.

On je rekao da će njegova teroristička grupa izvesti još takvih napada zapretivši da će meta pored vladinih i vojnh ciljeva biti i škole i i koledži.

Počinilac samoubilačkog bombaškog napada identifikovan je kao Gulam Farid /28/ iz okruga Muzafargar, javila je danas televizija "Geo".

Policijski zvaničnik Hajder Ašraf je prethodno rekao se pretpostavlja da napadači nisu ciljali konkretno na hrišćane jer su poginuli većinom muslimani, napomenuvši da "svi idu u taj park."

Među poginulima i ranjenima ima mnogo žena i djece. Policijski zvaničnik Hajder Ašraf je danas izjavio da je u napadu poginulo 72 ljudi među kojima najmanje osmoro djece, dok je portparolka spasilačkog tima Deba Šahbaz rekla da je među poginulima 29 djece.

Generalni sekretar Ban Ki-mun osudio je juče napad nazvavši ga "zastrašujućim" aktom terorizma.

"Generalni sekretar snažno osuđuje samoubilački napad u parku Gulšan I-Ikbal u Lahoreu," navedeno je u saopštenju UN.

Eksplozija se dogodila ispred izlazne kapije parka nekoliko metara od dječjih ljuljaški.

Izvor: Agencije

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Nisam Belgijanac!

28.03.2016 06:57

Je suis Lahoreu!

ODGOVORITE
Name

Md

28.03.2016 09:18

Dok oni ubijaju hrišćane hrišćani njih primaju u njihove države i pomažu im

ODGOVORITE
Name

Basar al Assad

28.03.2016 11:00

Zalosno bas na Us 1999 Ujjj J.... Sebe Hriscani zalost velika