Мајами: Ноле ''слистио'' и Соузу!

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић пласирао се у четврто коло Мастерса у Мајамију, победом над Жоаом Соусом са 6:4, 6:1.

Тенис 28.03.2016 | 01:03
Мајами: Ноле ''слистио'' и Соузу!

Ђоковић је наставио пут ка одбрани титуле на другом Мастерсу у години, а у мечу који је трајао скоро 80 минута имао је проблема само у финишу првог сета.

Тада је испустио брејк који је направио у седмом гему, највише због тога што је много грешио, док је Португалац погађао малтене сваки форхенд који је замислио.

Ипак, као и много пута до сада, Новак је био концентрисанији у одлучујућим тренуцима – још једном је одузео сервис ривалу, а потом и сигурно одсервирао за 1-0 у сетовима. Тада је меч био решен, иако је у првом гему пропустио три везане брејк шансе.

Србин је потпуно пустио руку, кажњавао сваку грешку ривала и серијом од шест узастопних гемова обезбедио трећи тријумф у исто толико мечева са 38. играчем на АТП листи.

На крају, забележио је 22 винера и 18 грешака, док је Соуса имао 10 директних поена и 28 неизнуђених грешака.

Ђоковић је великом стилу завршио меч, добио је десет последњих поена и лагано прошао у четврто коло. Тамо га чека Аустријанац Доминик Тим који је лако савладао Јошихита Нишиоку – 6:2, 6:2.

Ђоковић и Тим до сада су се састали само једном, када је на Мастерсу у Шангају најбољи тенисер планете славио са 6:3, 6:4. Међутим, Доминик је много бољи играч него што је био тада, а од почетка 2016. игра фантастично – освојио је две титуле уз два полуфинала и има 27 победа (уз само пет пораза), што је највише од свих на АТП туру.

Мастерс у Мајамију игра се за наградни фонд од 6.134.605 долара.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Од срца

28.03.2016 04:09

Браво легендо. Кад вец нема ко да ти парира, постави им свима рекорде да стоје док је свијета.

ОДГОВОРИТЕ