Majami: Nole ''slistio'' i Souzu!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u četvrto kolo Mastersa u Majamiju, pobedom nad Žoaom Sousom sa 6:4, 6:1.

Tenis 28.03.2016 | 01:03
Majami: Nole ''slistio'' i Souzu!

Đoković je nastavio put ka odbrani titule na drugom Mastersu u godini, a u meču koji je trajao skoro 80 minuta imao je problema samo u finišu prvog seta.

Tada je ispustio brejk koji je napravio u sedmom gemu, najviše zbog toga što je mnogo grešio, dok je Portugalac pogađao maltene svaki forhend koji je zamislio.

Ipak, kao i mnogo puta do sada, Novak je bio koncentrisaniji u odlučujućim trenucima – još jednom je oduzeo servis rivalu, a potom i sigurno odservirao za 1-0 u setovima. Tada je meč bio rešen, iako je u prvom gemu propustio tri vezane brejk šanse.

Srbin je potpuno pustio ruku, kažnjavao svaku grešku rivala i serijom od šest uzastopnih gemova obezbedio treći trijumf u isto toliko mečeva sa 38. igračem na ATP listi.

Na kraju, zabeležio je 22 vinera i 18 grešaka, dok je Sousa imao 10 direktnih poena i 28 neiznuđenih grešaka.

Đoković je velikom stilu završio meč, dobio je deset poslednjih poena i lagano prošao u četvrto kolo. Tamo ga čeka Austrijanac Dominik Tim koji je lako savladao Jošihita Nišioku – 6:2, 6:2.

Đoković i Tim do sada su se sastali samo jednom, kada je na Mastersu u Šangaju najbolji teniser planete slavio sa 6:3, 6:4. Međutim, Dominik je mnogo bolji igrač nego što je bio tada, a od početka 2016. igra fantastično – osvojio je dve titule uz dva polufinala i ima 27 pobeda (uz samo pet poraza), što je najviše od svih na ATP turu.

Masters u Majamiju igra se za nagradni fond od 6.134.605 dolara.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Od srca

28.03.2016 04:09

Bravo legendo. Kad vec nema ko da ti parira, postavi im svima rekorde da stoje dok je svijeta.

ODGOVORITE