Болт одговара: И, шта кажете, Бељерин бржи од мене?!

Атлетичар са Јамајке одговорио на "прозивку" да је Ектор Бељерин бржи од њега.

Остали спортови 05.04.2016 | 19:40
Болт одговара: И, шта кажете, Бељерин бржи од мене?!

Сви су били изненађени када су мерења на тестовима у Хертфордширу, предграђу главном града Енглеске у ком тренирају фудбалери Арсенала, показала да је њихов бек Ектор Бељерин оборио "пролазно време на 40 метара" Јусеина Болта.

Био је бржи за чак 22 стотинке. И то од званично најбржег човека на свету...

Он је ту дистанцу од 40 метара претрчао за 4,41 секунде, али није хтео да се превише хвали. Скромни момак из Барселоне није желео да изазива Јамајканца, па је покушао да смањи очекивања.

"Он је спринтер, очигледно је да је најбржи човек на свету. Видео сам да људи говоре да сам ја бржи од њега, али је увек то другачије када имате лопту у ногама. Ја сам фудбалер, то је једини спорт којим се бавим. Не бих покушао да га изазовем. Не желим да се тркам са њим", поручио је Ектор Бељерин који просто блиста ове сезоне у дресу Арсенала.

Хтео он то или не, али су ове информације стигле и до Јамајканца. Већ одавно су почеле приче о томе ко би победио у дворанској трци на 60 метара, да ли Шпанац има будућност и у атлетици, те да ли је ово непоштовање Усаина Болта - често се могло прочитати у медијима. Одговорио је и Болт...

"Смешне су ми те приче", почео је он.

Објаснио је и зашто је Бељерин имао бољи резултат од њега.

"Фудбалери су брзи у првих 10-20 метара - тако тренирају. Ја тренирам да будем најбржи на 100 или 200 метара", казао је он.

И да, најбржи је на 100 и 200 метара. Усеин Болт био је шампион у тим категоријама у Пекингу и Лондону, а већ овог лета покушаће да дође и до својих нових медаља на Олимпијским играма. За сада има чак 6 злата.

20-годишњи Ектор Бељерин има два трофеја са Арсеналом - ФА Куп и Комјунити шилд.

Коментари / 0

Оставите коментар